
Kaj boste skuhali danes?
Sirovi zasukanci
Sirovi zasukanci

Sestavine
- 100 g kremnega sira
- 2 žlici svežega pesta
- 320 g razvaljanega listnatega testa
- malo moke za pomokanje
- 1 stepeno jajce

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 100 g kremnega sira
- 2 žlici svežega pesta
- 320 g razvaljanega listnatega testa
- malo moke za pomokanje
- 1 stepeno jajce
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Kremni sir in pesto damo v skledo in dobro zmešamo.
Testo razvijemo na lahno pomokani delovni površini in ga po dolgem prerežemo na pol. Eno polovico premažemo z mešanico sira in pesta in pokrijemo z drugo polovico testa, da dobimo sendvič, ki ga po dolgem prerežemo na pol, da dobimo dva dolga pravokotnika. Vsak pravokotnik narežemo na kratke trakove, široke približno 1 cm. Vsak trak spiralasto zasukamo in položimo na pekač, obložen s papirjem za peko.
Spirale premažemo s stepenim jajcem in pečemo 20 do 25 minut, da narastejo in se zlato rjavo obarvajo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rigatoni s klobaso in bučkami
Rigatoni, ki si jih boste v hladnih dneh zaželeli znova in znova