Kaj boste skuhali danes?
Sirovi zasukanci
Sirovi zasukanci
Sestavine
- 100 g kremnega sira
- 2 žlici svežega pesta
- 320 g razvaljanega listnatega testa
- malo moke za pomokanje
- 1 stepeno jajce
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 100 g kremnega sira
- 2 žlici svežega pesta
- 320 g razvaljanega listnatega testa
- malo moke za pomokanje
- 1 stepeno jajce
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Kremni sir in pesto damo v skledo in dobro zmešamo.
Testo razvijemo na lahno pomokani delovni površini in ga po dolgem prerežemo na pol. Eno polovico premažemo z mešanico sira in pesta in pokrijemo z drugo polovico testa, da dobimo sendvič, ki ga po dolgem prerežemo na pol, da dobimo dva dolga pravokotnika. Vsak pravokotnik narežemo na kratke trakove, široke približno 1 cm. Vsak trak spiralasto zasukamo in položimo na pekač, obložen s papirjem za peko.
Spirale premažemo s stepenim jajcem in pečemo 20 do 25 minut, da narastejo in se zlato rjavo obarvajo.