
Zapečeni njoki z bučkami in maskarponejem
Zapečeni njoki z bučkami in maskarponejem

Sestavine
- 300 g svežih njokov
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 rdeč čili
- 1 srednje velika bučka
- 4 nasekljane mlade čebulice
- lupina 1 limone
- 2 zvrhani žlici maskarponeja
- 50 g naribanega parmezana
- sol
- poper
- mešana solata, ko postrežemo

Ledene kocke s cvetovi - popoln poletni detajl vsake pijače
Našemu bralcu so v lokalu postregli z ledom, v katerem so bili majhni pisani cvetovi. »Videti je bilo čudovito, vendar ko sem podoben led skušal pripraviti doma, so se vsi cvetovi ‘zgubali’. Mi lahko svetujete, kako lahko lepo zamrznem cvetove v kockah ledu?«

Super ideje za sladice z bezgovim sirupom
Domač bezgov sirup je odličen za pripravo okusnega napitka, odlično pa se obnese tudi v različnih sladicah.

Hotdog na žaru: klobase pred peko skuhajte
Popoln hotdog z žara? Imamo recepte za najboljše štručke, izvirne dodatke in trike za pripravo sočnih hotdogov, ki navdušijo na vsakem pikniku!
Sestavine
- 300 g svežih njokov
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 rdeč čili
- 1 srednje velika bučka
- 4 nasekljane mlade čebulice
- lupina 1 limone
- 2 zvrhani žlici maskarponeja
- 50 g naribanega parmezana
- sol
- poper
- mešana solata, ko postrežemo
Postopek
Njoke skuhamo po navodilih z embalaže. Odcedimo jih, zajemalko vode prihranimo, njoke pa shranimo na toplem. Čilijem odstranimo semena in jih narežemo na rezinice. Bučko operemo in jo z mandolino ali lupilnikom za zelenjavo narežemo na tanke rezine.
V ponvi segrejemo olje. Na njem 3 minute pražimo čili in bučke, da se zmehčajo. Dodamo mlado čebulo, limonovo lupino, maskarpone, pol parmezana in vodo, ki je ostala od kuhanja njokov. Segrevamo, da se maskarpone razpusti, nato pa dodamo njoke in vse skupaj segrejemo.
Začinimo s soljo in poprom, razdelimo v dve nepregorni posodi in posujemo s preostalim parmezanom. Damo v pečico pod žar za 2 do 3 minute, da omaka zabrbota. Postrežemo z mešano solato.