
Zapečeni njoki z bučkami in maskarponejem
Zapečeni njoki z bučkami in maskarponejem

Sestavine
- 300 g svežih njokov
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 rdeč čili
- 1 srednje velika bučka
- 4 nasekljane mlade čebulice
- lupina 1 limone
- 2 zvrhani žlici maskarponeja
- 50 g naribanega parmezana
- sol
- poper
- mešana solata, ko postrežemo

Sladko svetovno prvenstvo: se boste prijavili?
V Trevisu, rojstnem kraju tiramisuja, bo kmalu potekalo svetovno prvenstvo v tiramisuju, na katerem se bodo za naslov prvaka potegovali slaščičarji z vsega sveta.

Kuhinja revnih ima še kako bogate okuse
Cucina povera, ki se prevaja kot "kuhinja revnih", se nanaša na tradicionalne kuharske tehnike in recepte, ki izvirajo iz italijanskega podeželskega prebivalstva.

Kulinarični pobeg v Trst: načrtujte z nami
Preverite, kaj bi si ob kulinaričnem obisku Trsta privoščili mi in s katerimi recepti si lahko krajšate čas do naslednjega obiska tega krasnega obmorskega mesta.
Sestavine
- 300 g svežih njokov
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 rdeč čili
- 1 srednje velika bučka
- 4 nasekljane mlade čebulice
- lupina 1 limone
- 2 zvrhani žlici maskarponeja
- 50 g naribanega parmezana
- sol
- poper
- mešana solata, ko postrežemo
Postopek
Njoke skuhamo po navodilih z embalaže. Odcedimo jih, zajemalko vode prihranimo, njoke pa shranimo na toplem. Čilijem odstranimo semena in jih narežemo na rezinice. Bučko operemo in jo z mandolino ali lupilnikom za zelenjavo narežemo na tanke rezine.
V ponvi segrejemo olje. Na njem 3 minute pražimo čili in bučke, da se zmehčajo. Dodamo mlado čebulo, limonovo lupino, maskarpone, pol parmezana in vodo, ki je ostala od kuhanja njokov. Segrevamo, da se maskarpone razpusti, nato pa dodamo njoke in vse skupaj segrejemo.
Začinimo s soljo in poprom, razdelimo v dve nepregorni posodi in posujemo s preostalim parmezanom. Damo v pečico pod žar za 2 do 3 minute, da omaka zabrbota. Postrežemo z mešano solato.