© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Njoki s kremno paradižnikovo omako in špinačo

Kremna paradižnikova omaka z njoki nikoli ne razočara.

Njoki s kremno paradižnikovo omako in špinačo

Kremna paradižnikova omaka z njoki nikoli ne razočara.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
gnocchi with creamy tomato and spinach sauce

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 pločevinka (400 g) sesekljanega paradižnika
  • 140 g maskarponeja
  • 500 g njokov
  • 200 g mladih špinačnih listov
  • prgišče listov bazilike
  • sol
  • poper
  • parmezan za posip
  • poprova mešanica za posip
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 pločevinka (400 g) sesekljanega paradižnika
  • 140 g maskarponeja
  • 500 g njokov
  • 200 g mladih špinačnih listov
  • prgišče listov bazilike
  • sol
  • poper
  • parmezan za posip
  • poprova mešanica za posip

Postopek

1

Česen olupimo in stremo. V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo česen. Dodamo sesekljan paradižnik, začinimo s soljo in poprom in dušimo 10 minut. Umešamo maskarpone in kuhamo še 2 minuti.

2

Zavremo vodo in njoke skuhamo po navodilih z embalaže. Tik preden so kuhani, dodamo oprano špinačo. Njoke dobro odcedimo in zmešamo s paradižnikovo omako. Razdelimo jih na krožnike in okrasimo z lističi bazilike in parmezanovimi ostružki. Po želji potresemo z grobo mleto poprovo mešanico. Postrežemo takoj.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.