Kaj boste skuhali danes?
Njoki s kremno paradižnikovo omako in špinačo
Kremna paradižnikova omaka z njoki nikoli ne razočara.
Njoki s kremno paradižnikovo omako in špinačo
Kremna paradižnikova omaka z njoki nikoli ne razočara.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 pločevinka (400 g) sesekljanega paradižnika
- 140 g maskarponeja
- 500 g njokov
- 200 g mladih špinačnih listov
- prgišče listov bazilike
- sol
- poper
- parmezan za posip
- poprova mešanica za posip
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 pločevinka (400 g) sesekljanega paradižnika
- 140 g maskarponeja
- 500 g njokov
- 200 g mladih špinačnih listov
- prgišče listov bazilike
- sol
- poper
- parmezan za posip
- poprova mešanica za posip
Postopek
Česen olupimo in stremo. V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo česen. Dodamo sesekljan paradižnik, začinimo s soljo in poprom in dušimo 10 minut. Umešamo maskarpone in kuhamo še 2 minuti.
Zavremo vodo in njoke skuhamo po navodilih z embalaže. Tik preden so kuhani, dodamo oprano špinačo. Njoke dobro odcedimo in zmešamo s paradižnikovo omako. Razdelimo jih na krožnike in okrasimo z lističi bazilike in parmezanovimi ostružki. Po želji potresemo z grobo mleto poprovo mešanico. Postrežemo takoj.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Drobljenec z jagodami in rabarbaro
Imate poln vrt jagod in rabarbare? Pripravite prikupno rožnato sladico s hrustljavim posipom in jo ponudite toplo z vaniljevim sladoledom.
Nadevani bučkini cvetovi z olivnim prelivom
Veganska rožičeva potica s suhimi figami
Potica s katero boste presegli svoje babice