
Kaj boste skuhali danes?
Njoki s kremno paradižnikovo omako in špinačo
Kremna paradižnikova omaka z njoki nikoli ne razočara.
Njoki s kremno paradižnikovo omako in špinačo
Kremna paradižnikova omaka z njoki nikoli ne razočara.

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 pločevinka (400 g) sesekljanega paradižnika
- 140 g maskarponeja
- 500 g njokov
- 200 g mladih špinačnih listov
- prgišče listov bazilike
- sol
- poper
- parmezan za posip
- poprova mešanica za posip

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 pločevinka (400 g) sesekljanega paradižnika
- 140 g maskarponeja
- 500 g njokov
- 200 g mladih špinačnih listov
- prgišče listov bazilike
- sol
- poper
- parmezan za posip
- poprova mešanica za posip
Postopek
Česen olupimo in stremo. V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo česen. Dodamo sesekljan paradižnik, začinimo s soljo in poprom in dušimo 10 minut. Umešamo maskarpone in kuhamo še 2 minuti.
Zavremo vodo in njoke skuhamo po navodilih z embalaže. Tik preden so kuhani, dodamo oprano špinačo. Njoke dobro odcedimo in zmešamo s paradižnikovo omako. Razdelimo jih na krožnike in okrasimo z lističi bazilike in parmezanovimi ostružki. Po želji potresemo z grobo mleto poprovo mešanico. Postrežemo takoj.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zvitki rostbifa s skuto in beluši
Ko boste pripravili zvitke rostbifa, si boste želeli, da jih ne bi nikoli zmanjkalo.
Na žaru pečena paprika z metinim jogurtom
Klasične okuse pečene paprike bomo tokrat popestrili z osvežujočim jogurtom
Smash burger
To niso čisto navadni burgerji, ampak 'speštani', po angleško smash burgerji. Bistvo smash burgerjev, da polpeti med peko čim bolj karamelizirajo.