© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Njoki s kremno paradižnikovo omako in špinačo

Kremna paradižnikova omaka z njoki nikoli ne razočara.

Njoki s kremno paradižnikovo omako in špinačo

Kremna paradižnikova omaka z njoki nikoli ne razočara.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
gnocchi with creamy tomato and spinach sauce

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 pločevinka (400 g) sesekljanega paradižnika
  • 140 g maskarponeja
  • 500 g njokov
  • 200 g mladih špinačnih listov
  • prgišče listov bazilike
  • sol
  • poper
  • parmezan za posip
  • poprova mešanica za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 pločevinka (400 g) sesekljanega paradižnika
  • 140 g maskarponeja
  • 500 g njokov
  • 200 g mladih špinačnih listov
  • prgišče listov bazilike
  • sol
  • poper
  • parmezan za posip
  • poprova mešanica za posip

Postopek

1

Česen olupimo in stremo. V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo česen. Dodamo sesekljan paradižnik, začinimo s soljo in poprom in dušimo 10 minut. Umešamo maskarpone in kuhamo še 2 minuti.

2

Zavremo vodo in njoke skuhamo po navodilih z embalaže. Tik preden so kuhani, dodamo oprano špinačo. Njoke dobro odcedimo in zmešamo s paradižnikovo omako. Razdelimo jih na krožnike in okrasimo z lističi bazilike in parmezanovimi ostružki. Po želji potresemo z grobo mleto poprovo mešanico. Postrežemo takoj.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.