
Velikonočni burgerji
Burger z velikonočno šunko, kaj takega!
Velikonočni burgerji
Burger z velikonočno šunko, kaj takega!

Sestavine
- 2 žlički polnozrnate gorčice
- 2 žlici majoneze
- 180 g velikonočne šunke
- 1 žlička kečapa
- 1 žlička tekočega medu
- 3 žlice jabolčnega kisa
- 1⁄2 koromača
- 1 zeleno jabolko
- 1⁄2 manjše glave špičastega zelja
- sol in poper
- 4 bombice za burgerje

Blitva: zakladnica vitaminov, folne kisline in popolna poletna priloga
Blitva je lahko na jedilniku vse leto, a običajno predvsem v poletnih mesecih pogosteje posežemo po njej, ko se kot priloga znajde ob morskih sadežih. Vsebuje malo kalorij in veliko dobrega.

Kaj je liofilizacija in zakaj je hrana po njej tako posebna
Morda se sliši zapleteno, a rezultat je okusen in zdrav. Liofilizacija je postopek, s katerim živila posušijo z globokim zamrzovanjem.

Kako pravilno uporabimo vaniljev strok
Pravijo, da je vaniljev strok za peko, to kar je česen za kuho. Hrani doda esenco, ki v nas sproži zadovoljen "mmm". Pripravili smo kratek vodič, kako se pravilno uporabi vaniljev strok.
Sestavine
- 2 žlički polnozrnate gorčice
- 2 žlici majoneze
- 180 g velikonočne šunke
- 1 žlička kečapa
- 1 žlička tekočega medu
- 3 žlice jabolčnega kisa
- 1⁄2 koromača
- 1 zeleno jabolko
- 1⁄2 manjše glave špičastega zelja
- sol in poper
- 4 bombice za burgerje
Postopek
V skledici zmešamo gorčico in majonezo ter prihranimo.
V drugi skledi zmešamo natrgano šunko, kečap, med in 1 žlico kisa ter shranimo v hladilnik.
Koromač, jabolko in zelje nastrgamo v veliko skledo, dodamo preostali kis, solimo in popramo ter zmešamo.
Sestavimo burgerje. Bombice prerežemo in jih po prerezanih površinah namažemo z gorčično majonezo. Spodnje polovice obložimo s šunko in solato ter pokrijemo z zgornjimi polovicami bombic. Postrežemo s preostalo solato ob strani