
Velikonočni burgerji
Burger z velikonočno šunko, kaj takega!
Velikonočni burgerji
Burger z velikonočno šunko, kaj takega!

Sestavine
- 2 žlički polnozrnate gorčice
- 2 žlici majoneze
- 180 g velikonočne šunke
- 1 žlička kečapa
- 1 žlička tekočega medu
- 3 žlice jabolčnega kisa
- 1⁄2 koromača
- 1 zeleno jabolko
- 1⁄2 manjše glave špičastega zelja
- sol in poper
- 4 bombice za burgerje

7 preprostih receptov za grške jedi, ki vedno navdušijo
Grška kuhinja si značilnosti deli z italijansko, balkansko in turško kulinariko. Je preprosta, a izjemno bogata in okusna.

Če ste naveličani jajc, odkrijte te poletne zajtrke
Poleti si želimo lahkotnejši uvod v nov dan. Izbrali smo recepte za super poletne zajtrke - od čija pudingov in zdravih skled do pečenih kosmičev, mafinov in sendvičev.

Juha, ki je popolna za vroče dni
Vročinski val kliče po hladnih juhah. Gaspačo je idealna juha za poletne dni, ki je pripravljena je zelo hitro, polna hranilnih snovi in ne le nasiti, temveč tudi odžeja.
Sestavine
- 2 žlički polnozrnate gorčice
- 2 žlici majoneze
- 180 g velikonočne šunke
- 1 žlička kečapa
- 1 žlička tekočega medu
- 3 žlice jabolčnega kisa
- 1⁄2 koromača
- 1 zeleno jabolko
- 1⁄2 manjše glave špičastega zelja
- sol in poper
- 4 bombice za burgerje
Postopek
V skledici zmešamo gorčico in majonezo ter prihranimo.
V drugi skledi zmešamo natrgano šunko, kečap, med in 1 žlico kisa ter shranimo v hladilnik.
Koromač, jabolko in zelje nastrgamo v veliko skledo, dodamo preostali kis, solimo in popramo ter zmešamo.
Sestavimo burgerje. Bombice prerežemo in jih po prerezanih površinah namažemo z gorčično majonezo. Spodnje polovice obložimo s šunko in solato ter pokrijemo z zgornjimi polovicami bombic. Postrežemo s preostalo solato ob strani