
Rižota s šunko, sirom in grahom
Kako porabiti velikonočno šunko?
Rižota s šunko, sirom in grahom
Kako porabiti velikonočno šunko?

Sestavine
- 1 žlica olja
- 1 nasekljana čebula
- 2 drobno nasekljana stroka česna
- 300 g riža za rižote
- 1 1⁄4 l piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 150 g zamrznjenega graha
- 180 g velikonočne šunke
- 2 žlički ostre angleške gorčice
- 3 žlice maskarponeja
- 100 g naribanega zorjenega sira čedar in še malo, ko postrežemo (po želji)

Prikličite poletje s kozarcem domače sangrije
Ko si zaželimo, da bi poletje trajalo vsaj še malo dlje, dvignemo kozarec sangrije in si privoščimo trenutek brezskrbnosti. Olé!

Pomežik jeseni: orehove rezine z jabolčnim nadev
Tole je sladek pomežik jeseni. Le kdo se ne bi veselil ... slastnih orehovih rezin z jabolki namreč.

Poenostavite si teden z meal prepom
Če vam pripravljanje hrane in razmišljanje o tem kaj bi sploh jedli vsak dan, predstavlja prevelik stres, je meal prep odlična rešitev za vas. Pokukajte in si preberite nekaj idej in trikov za popoln meal prep.
Sestavine
- 1 žlica olja
- 1 nasekljana čebula
- 2 drobno nasekljana stroka česna
- 300 g riža za rižote
- 1 1⁄4 l piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 150 g zamrznjenega graha
- 180 g velikonočne šunke
- 2 žlički ostre angleške gorčice
- 3 žlice maskarponeja
- 100 g naribanega zorjenega sira čedar in še malo, ko postrežemo (po želji)
Postopek
V veliki težki ognjevarni kozici segrejemo olje in na njem pražimo nasekljano čebulo 5 minut na srednji temperaturi, da se zmehča. Primešamo drobno nasekljan česen in riž ter pražimo še 30 sekund do 1 minuto. Prilijemo jušno osnovo in zavremo, nato kozico pokrijemo in na srednji temperaturi kuhamo približno 15 minut, medtem občasno pomešamo, da je riž skoraj kuhan.
Dodamo grah, na kocke narezano šunko, gorčico, maskarpone in sir ter kuhamo še nekaj minut, da je riž ravno prav kuhan in se sir stopi. Po potrebi še solimo in popramo ter postrežemo z naribanim sirom za posipanje.