© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Svinjske zarebrnice po lyonsko

Svinjske zarebrnice po lyonsko

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Diana-H-Pork_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 zares kakovostne svinjske zarebrnice (po 200 g) s kostjo
  • sol
  • poper
  • 40 g masla
  • 2 srednje veliki čebuli
  • 1 ½ žlice dijonske gorčice
  • 6 vejic timijana
  • 50 g grobih belih krušnih drobtin

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 zares kakovostne svinjske zarebrnice (po 200 g) s kostjo
  • sol
  • poper
  • 40 g masla
  • 2 srednje veliki čebuli
  • 1 ½ žlice dijonske gorčice
  • 6 vejic timijana
  • 50 g grobih belih krušnih drobtin

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. V ponvi segrejemo olje in na njem rjavo popečemo zarebrnice, medtem jih solimo in popramo. Pomembno je, da zapečemo tako meso kot maščobo, zato zarebrnice v ponvi obrnemo tudi pokonci, da se popečejo tudi mastni deli. Mesa ne spečemo do konca. Prenesemo ga v plitev pekač.

2

V ponvi razpustimo maslo in na njem pražimo drobno sesekljano čebulo na majhnem ognju, da je zelo mehka in zarumeni, trajalo bo kakih 15 minut. Vmešamo gorčico in timijanove lističe.

3

Čebulno mešanico razporedimo po zarebrnicah, posujemo z drobtinami in jih potlačimo v čebulo. Postavimo v pečico za 20 minut oziroma toliko časa, da se obloga zlato rjavo obarva in je meso skoz in skoz pečeno. Zraven se priležeta solata in pražen krompir.

Priljubljeni recepti

Račji ragu s širokimi rezanci in rumeno kolerabo

Račji ragu in koleraba bosta poskrbela za bogate okuse

Enostavno

Piščanec s kvinojo in pesinim jogurtom

Piščanec s kvinojo bo kot nalašč za okusno polnovredno kosilo, popestrili pa ga bomo s svežino jogurta in rdeče pese

1 h
Enostavno

Jesenski kruhovi cmoki

Ne zavrzite starega kruha, raje ga uporabite za fine kruhove cmoke

45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.