Kaj boste skuhali danes?
Svinjske zarebrnice po lyonsko
Svinjske zarebrnice po lyonsko
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 4 zares kakovostne svinjske zarebrnice (po 200 g) s kostjo
- sol
- poper
- 40 g masla
- 2 srednje veliki čebuli
- 1 ½ žlice dijonske gorčice
- 6 vejic timijana
- 50 g grobih belih krušnih drobtin
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 4 zares kakovostne svinjske zarebrnice (po 200 g) s kostjo
- sol
- poper
- 40 g masla
- 2 srednje veliki čebuli
- 1 ½ žlice dijonske gorčice
- 6 vejic timijana
- 50 g grobih belih krušnih drobtin
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V ponvi segrejemo olje in na njem rjavo popečemo zarebrnice, medtem jih solimo in popramo. Pomembno je, da zapečemo tako meso kot maščobo, zato zarebrnice v ponvi obrnemo tudi pokonci, da se popečejo tudi mastni deli. Mesa ne spečemo do konca. Prenesemo ga v plitev pekač.
V ponvi razpustimo maslo in na njem pražimo drobno sesekljano čebulo na majhnem ognju, da je zelo mehka in zarumeni, trajalo bo kakih 15 minut. Vmešamo gorčico in timijanove lističe.
Čebulno mešanico razporedimo po zarebrnicah, posujemo z drobtinami in jih potlačimo v čebulo. Postavimo v pečico za 20 minut oziroma toliko časa, da se obloga zlato rjavo obarva in je meso skoz in skoz pečeno. Zraven se priležeta solata in pražen krompir.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čebulna juha s temnim pivom in popečenimi kruhki
Čokoladne lunice
Steak s kavno začimbno mešanico in limonovo-koriandrovim maslom
Ljubitelji mesa nikar ne spreglejte tega recepta za sočen steak