
Kaj boste skuhali danes?
Svinjske zarebrnice po lyonsko
Svinjske zarebrnice po lyonsko

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 4 zares kakovostne svinjske zarebrnice (po 200 g) s kostjo
- sol
- poper
- 40 g masla
- 2 srednje veliki čebuli
- 1 ½ žlice dijonske gorčice
- 6 vejic timijana
- 50 g grobih belih krušnih drobtin

Ponarejena pašticada, ki jo bodo otroci oboževali
V tokratni kuharski oddaji Kvarnerke na Aktual TV je voditeljica Maja Škufca kuhalnico prepustila posebni gostji – Meliti Maslak iz Reke.


Tri jesenske sladice, ki bodo na meniju še ta teden
Poletje nas je razvajalo s svežino, a tudi jesenski okusi niso kar tako. Jabolka, hruške in slive smo skrili v jesenske sladice, ki prepričajo z aromo in izgledom.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 4 zares kakovostne svinjske zarebrnice (po 200 g) s kostjo
- sol
- poper
- 40 g masla
- 2 srednje veliki čebuli
- 1 ½ žlice dijonske gorčice
- 6 vejic timijana
- 50 g grobih belih krušnih drobtin
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V ponvi segrejemo olje in na njem rjavo popečemo zarebrnice, medtem jih solimo in popramo. Pomembno je, da zapečemo tako meso kot maščobo, zato zarebrnice v ponvi obrnemo tudi pokonci, da se popečejo tudi mastni deli. Mesa ne spečemo do konca. Prenesemo ga v plitev pekač.
V ponvi razpustimo maslo in na njem pražimo drobno sesekljano čebulo na majhnem ognju, da je zelo mehka in zarumeni, trajalo bo kakih 15 minut. Vmešamo gorčico in timijanove lističe.
Čebulno mešanico razporedimo po zarebrnicah, posujemo z drobtinami in jih potlačimo v čebulo. Postavimo v pečico za 20 minut oziroma toliko časa, da se obloga zlato rjavo obarva in je meso skoz in skoz pečeno. Zraven se priležeta solata in pražen krompir.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Račji ragu s širokimi rezanci in rumeno kolerabo
Račji ragu in koleraba bosta poskrbela za bogate okuse
Piščanec s kvinojo in pesinim jogurtom
Piščanec s kvinojo bo kot nalašč za okusno polnovredno kosilo, popestrili pa ga bomo s svežino jogurta in rdeče pese
Jesenski kruhovi cmoki
Ne zavrzite starega kruha, raje ga uporabite za fine kruhove cmoke