
Kaj boste skuhali danes?
Veganski rjavčki s kandiranimi češnjami in mandlji
Veganske sladice so izjemne!
Veganski rjavčki s kandiranimi češnjami in mandlji
Veganske sladice so izjemne!

Sestavine
- 80 g veganske margarine in še malo za model
- 2 žlici mletih lanenih semen
- 120 g temne čokolade
- ½ žličke granul instantne kave
- 125 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 70 g mletih mandljev
- 50 g kakava v prahu
- ¼ žličke soli
- 250 g svetlo rjavega sladkorja
- 1 ½ žličke vaniljeve arome
- 70 g kandiranih češenj (oplaknjenih in razpolovljenih)

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 80 g veganske margarine in še malo za model
- 2 žlici mletih lanenih semen
- 120 g temne čokolade
- ½ žličke granul instantne kave
- 125 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 70 g mletih mandljev
- 50 g kakava v prahu
- ¼ žličke soli
- 250 g svetlo rjavega sladkorja
- 1 ½ žličke vaniljeve arome
- 70 g kandiranih češenj (oplaknjenih in razpolovljenih)
Postopek
Pečico segrejemo na 170 °C. Kvadraten model s stranicami 20 cm namastimo in obložimo s papirjem za peko. Laneno seme zmešamo s 6 žlicami vode in damo na stran za 5 minut.
V kozici na nizki temperaturi stopimo čokolado s kavo, margarino in 0,6 dl vode. Pustimo, da se malo ohladi.
Moko, pecilni prašek, mandlje, kakav in sol damo v skledo in zmešamo, da se znebimo grudic. Z metlico za stepanje v stopljeno čokoladno mešanico vmešamo sladkor in dobro stepemo, da nastane gladka in sijoča mešanica; pazimo, da se sladkor dobro stopi. Vmešamo namočeno laneno seme in vaniljevo aromo, nato pa še kandirane češnje, ki smo jih prej oplaknili in razpolovili, in mešanico z moko. Masa bo zdaj zelo gosta. Dobro jo zmešamo in preložimo v model. Pečemo 35 do 40 minut, da je zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino peciva, čist, a z vlažnimi drobtinami, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se v modlu popolnoma ohladi, nato narežemo na kocke. Rjavčke shranimo v nepredušno zaprti posodi in jih pojemo v 3 dneh.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Nadevani jajčevci v paradižnikovi omaki
Zelenjavna »zapečenka« v italijanskem stilu