
Veganski rjavčki s kandiranimi češnjami in mandlji
Veganske sladice so izjemne!
Veganski rjavčki s kandiranimi češnjami in mandlji
Veganske sladice so izjemne!

Sestavine
- 80 g veganske margarine in še malo za model
- 2 žlici mletih lanenih semen
- 120 g temne čokolade
- ½ žličke granul instantne kave
- 125 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 70 g mletih mandljev
- 50 g kakava v prahu
- ¼ žličke soli
- 250 g svetlo rjavega sladkorja
- 1 ½ žličke vaniljeve arome
- 70 g kandiranih češenj (oplaknjenih in razpolovljenih)

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.

Še en okusen način, da porabite bučke z vrta
Če se vam je na vrtu nabralo preveč bučk – predvsem tistih, ki so vam med dopustom ušle izpod nadzora – jih lahko uporabite nekoliko drugače kot običajno.
Sestavine
- 80 g veganske margarine in še malo za model
- 2 žlici mletih lanenih semen
- 120 g temne čokolade
- ½ žličke granul instantne kave
- 125 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 70 g mletih mandljev
- 50 g kakava v prahu
- ¼ žličke soli
- 250 g svetlo rjavega sladkorja
- 1 ½ žličke vaniljeve arome
- 70 g kandiranih češenj (oplaknjenih in razpolovljenih)
Postopek
Pečico segrejemo na 170 °C. Kvadraten model s stranicami 20 cm namastimo in obložimo s papirjem za peko. Laneno seme zmešamo s 6 žlicami vode in damo na stran za 5 minut.
V kozici na nizki temperaturi stopimo čokolado s kavo, margarino in 0,6 dl vode. Pustimo, da se malo ohladi.
Moko, pecilni prašek, mandlje, kakav in sol damo v skledo in zmešamo, da se znebimo grudic. Z metlico za stepanje v stopljeno čokoladno mešanico vmešamo sladkor in dobro stepemo, da nastane gladka in sijoča mešanica; pazimo, da se sladkor dobro stopi. Vmešamo namočeno laneno seme in vaniljevo aromo, nato pa še kandirane češnje, ki smo jih prej oplaknili in razpolovili, in mešanico z moko. Masa bo zdaj zelo gosta. Dobro jo zmešamo in preložimo v model. Pečemo 35 do 40 minut, da je zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino peciva, čist, a z vlažnimi drobtinami, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se v modlu popolnoma ohladi, nato narežemo na kocke. Rjavčke shranimo v nepredušno zaprti posodi in jih pojemo v 3 dneh.