© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Veganski rjavčki s kandiranimi češnjami in mandlji

Veganske sladice so izjemne!

Veganski rjavčki s kandiranimi češnjami in mandlji

Veganske sladice so izjemne!

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Veganski rjavčki s kandiranimi češnjami in mandlji

Sestavine

  • 80 g veganske margarine in še malo za model
  • 2 žlici mletih lanenih semen
  • 120 g temne čokolade
  • ½ žličke granul instantne kave
  • 125 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 70 g mletih mandljev
  • 50 g kakava v prahu
  • ¼ žličke soli
  • 250 g svetlo rjavega sladkorja
  • 1 ½ žličke vaniljeve arome
  • 70 g kandiranih češenj (oplaknjenih in razpolovljenih)
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 80 g veganske margarine in še malo za model
  • 2 žlici mletih lanenih semen
  • 120 g temne čokolade
  • ½ žličke granul instantne kave
  • 125 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 70 g mletih mandljev
  • 50 g kakava v prahu
  • ¼ žličke soli
  • 250 g svetlo rjavega sladkorja
  • 1 ½ žličke vaniljeve arome
  • 70 g kandiranih češenj (oplaknjenih in razpolovljenih)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 170 °C. Kvadraten model s stranicami 20 cm namastimo in obložimo s papirjem za peko. Laneno seme zmešamo s 6 žlicami vode in damo na stran za 5 minut.

2

V kozici na nizki temperaturi stopimo čokolado s kavo, margarino in 0,6 dl vode. Pustimo, da se malo ohladi.

3

Moko, pecilni prašek, mandlje, kakav in sol damo v skledo in zmešamo, da se znebimo grudic. Z metlico za stepanje v stopljeno čokoladno mešanico vmešamo sladkor in dobro stepemo, da nastane gladka in sijoča mešanica; pazimo, da se sladkor dobro stopi. Vmešamo namočeno laneno seme in vaniljevo aromo, nato pa še kandirane češnje, ki smo jih prej oplaknili in razpolovili, in mešanico z moko. Masa bo zdaj zelo gosta. Dobro jo zmešamo in preložimo v model. Pečemo 35 do 40 minut, da je zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino peciva, čist, a z vlažnimi drobtinami, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se v modlu popolnoma ohladi, nato narežemo na kocke. Rjavčke shranimo v nepredušno zaprti posodi in jih pojemo v 3 dneh.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.