Kaj boste skuhali danes?
Ameriški čokoladni piškoti
Ko smo pripravili te mehke in čokoladaste piškote, so pošli, še preden so se imeli priložnost ohladiti!
Ameriški čokoladni piškoti
Ko smo pripravili te mehke in čokoladaste piškote, so pošli, še preden so se imeli priložnost ohladiti!
Sestavine
- 80 g masla
- 1 žlica kakava v prahu
- 1 žlička instantne kave
- 80 g svetlo rjavega sladkorja muskovado
- 30 g rjavega kristalnega sladkorja
- 80 g temne čokolade
- 1 srednje veliko jajce
- ½ žličke vaniljeve arome
- 140 g gladke moke
- ½ žličke sode bikarbone
Taco burgerji: kombinacija, ki vas bo zasvojila
Taco burger je hitra, hrustljava in noro okusna fuzija tortilje in sočnega burgerja. Preprost recept za sproščeno kosilo ali večerjo.
Z alpskih smučišč v naše domove: pripravite priljubljene germknödle
Mehki kvašeni cmok germknödel je specialiteta iz Avstrije in Bavarske, ki jo dobro poznajo obiskovalci smučišč, a privoščite si ga lahko tudi brez obutih pancerjev.
Nebeško dobre orehove palačinke s smetano
Kuhanje je zanjo umetnost in čustvo v enem. Eugenija Carl prisega na sladko pregreho, ki nikoli ne razočara – orehove palačinke s smetano.
Sestavine
- 80 g masla
- 1 žlica kakava v prahu
- 1 žlička instantne kave
- 80 g svetlo rjavega sladkorja muskovado
- 30 g rjavega kristalnega sladkorja
- 80 g temne čokolade
- 1 srednje veliko jajce
- ½ žličke vaniljeve arome
- 140 g gladke moke
- ½ žličke sode bikarbone
Postopek
Dva pekača obložimo s papirjem za peko. Maslo, kakav in kavo v kozici počasi segrevamo, da se maslo raztopi. Odstavimo z ognja, v maso vmešamo obe vrsti sladkorja in pustimo, da se ohladi.
Čokolado na drobno nasekljamo. Jajce stepemo in vanj vmešamo ohlajeno masleno zmes in vaniljevo aromo. Stepamo toliko časa, da dobimo gladko maso. Vmešamo še moko, zmešano s sodo bikarbono. Na koncu zmesi dodamo dve tretjini nasekljane čokolade in premešamo le toliko, da se čokolada razporedi po masi. Počakamo 10 do 15 minut, da se masa učvrsti in jo lahko oblikujemo. Pečico segrejemo na 180 °C.
Z rokami oblikujemo 22 majhnih kroglic. Polagamo jih na pekača, obložena s papirjem za peko, dovolj narazen, približno 7 cm, da se pri peki lahko razširijo. Preostalo čokolado vtisnemo na površino kroglic. Pečemo jih 12 minut. Pustimo jih še nekaj minut na pekaču, da se malo ohladijo, nato jih prestavimo na kuhinjsko mrežo, da se popolnoma ohladijo.
Nasvet
Klasični ameriški piškoti cookies so večji in vsebujejo več masla in sladkorja, ta recept pa ponuja lažjo različico z zelo intenzivnim čokoladnim okusom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečena trska s paeljo in žafranovim oljem
Sočna riba in razkošna paelja za večerjo, ki naredi vtis
Flancati in drugo pustno cvrtje
Kruhki naan s sirom
Naan je kot nalašč za poletne dni, ko ne jemo za domačo mizo, ampak v naravi na izletu ali na pikniku s prijatelji.