Kaj boste skuhali danes?
Ameriški čokoladni piškoti
Ko smo pripravili te mehke in čokoladaste piškote, so pošli, še preden so se imeli priložnost ohladiti!
Ameriški čokoladni piškoti
Ko smo pripravili te mehke in čokoladaste piškote, so pošli, še preden so se imeli priložnost ohladiti!
Sestavine
- 80 g masla
- 1 žlica kakava v prahu
- 1 žlička instantne kave
- 80 g svetlo rjavega sladkorja muskovado
- 30 g rjavega kristalnega sladkorja
- 80 g temne čokolade
- 1 srednje veliko jajce
- ½ žličke vaniljeve arome
- 140 g gladke moke
- ½ žličke sode bikarbone
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 80 g masla
- 1 žlica kakava v prahu
- 1 žlička instantne kave
- 80 g svetlo rjavega sladkorja muskovado
- 30 g rjavega kristalnega sladkorja
- 80 g temne čokolade
- 1 srednje veliko jajce
- ½ žličke vaniljeve arome
- 140 g gladke moke
- ½ žličke sode bikarbone
Postopek
Dva pekača obložimo s papirjem za peko. Maslo, kakav in kavo v kozici počasi segrevamo, da se maslo raztopi. Odstavimo z ognja, v maso vmešamo obe vrsti sladkorja in pustimo, da se ohladi.
Čokolado na drobno nasekljamo. Jajce stepemo in vanj vmešamo ohlajeno masleno zmes in vaniljevo aromo. Stepamo toliko časa, da dobimo gladko maso. Vmešamo še moko, zmešano s sodo bikarbono. Na koncu zmesi dodamo dve tretjini nasekljane čokolade in premešamo le toliko, da se čokolada razporedi po masi. Počakamo 10 do 15 minut, da se masa učvrsti in jo lahko oblikujemo. Pečico segrejemo na 180 °C.
Z rokami oblikujemo 22 majhnih kroglic. Polagamo jih na pekača, obložena s papirjem za peko, dovolj narazen, približno 7 cm, da se pri peki lahko razširijo. Preostalo čokolado vtisnemo na površino kroglic. Pečemo jih 12 minut. Pustimo jih še nekaj minut na pekaču, da se malo ohladijo, nato jih prestavimo na kuhinjsko mrežo, da se popolnoma ohladijo.
Nasvet
Klasični ameriški piškoti cookies so večji in vsebujejo več masla in sladkorja, ta recept pa ponuja lažjo različico z zelo intenzivnim čokoladnim okusom.