Kaj boste skuhali danes?
Marmorirani čokoladni rjavčki
Ti rjavčki na zabavi ne smejo manjkati!
Marmorirani čokoladni rjavčki
Ti rjavčki na zabavi ne smejo manjkati!
Sestavine
- 200 g temne čokolade (70 % kakava)
- 200 g bele čokolade
- 250 g masla
- 300 g rjavega sladkorja
- 4 jajca
- 140 g moke
- maslo za model
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 200 g temne čokolade (70 % kakava)
- 200 g bele čokolade
- 250 g masla
- 300 g rjavega sladkorja
- 4 jajca
- 140 g moke
- maslo za model
Postopek
Kvadratni model velikosti 23 cm namastimo z maslom. Pečico segrejemo na 180 °C. Maslo narežemo na kocke. Obe čokoladi nasekljamo. Belo čokolado damo v večjo skledo in ji dodamo polovico masla, v drugo skledo damo temno čokolado in preostalo maslo. Vsako čokolado posebej raztopimo nad soparo, vmes pa neprestano mešamo, da dobimo homogeno mešanico.
V vsako skledo dodamo še po 150 g sladkorja in po 2 razžvrkljani jajci. Dobro stepemo, da dobimo gladko mešanico. Zdaj v temno čokoladno mešanico vmešamo 50 g moke, v svetlo pa 90 g.
Obe mešanici z žlico izmenično nalagamo v model tako, da eni žlici temnega testa z drugo žlico priložimo žlico svetlega testa. Ko pokrijemo dno pekača, z žlico svetlega testa prekrijemo temno testo, svetlo testo pa z žlico temnega. Ko končamo, z leseno palčko nekajkrat potegnemo skozi testo v modlu, da dobimo marmoriran vzorec.
Pečemo 35 minut oziroma tako dolgo, da se skorjica belega vzorca na pecivu zlato obarva. Pecivo ohladimo in razrežemo na 16 kosov. Rjavčke lahko hranimo v nepredušno zaprti posodi do 3 dni, v zamrzovalniku pa do enega meseca.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Velikonočni prigrizek s hrenovim nadevom
Pripravite prigrizek iz ostankov velikonočne šunke, pirhov in hrena
Paradižnikova solata s čebulo
Paradižnikova solata za odlično spremljavo dobrotam z žara