© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Veganska majoneza z akvafabo

Odlična domača majoneza, pripravljena brez jajc

Veganska majoneza z akvafabo

Odlična domača majoneza, pripravljena brez jajc

Čas priprave 5 min + 1 ura v hladilniku
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Woman,Holds,In,Her,Hands,A,Glass,Jar,Of,Mayonnaise

Sestavine

  • 0,5 dl (5 žlic) dobro ohlajene akvafabe iz pločevinke čičerke
  • 1⁄2 žličke gorčice
  • 1 žlica limonovega soka
  • ščep soli
  • 1,5 dl sončničnega olja
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 0,5 dl (5 žlic) dobro ohlajene akvafabe iz pločevinke čičerke
  • 1⁄2 žličke gorčice
  • 1 žlica limonovega soka
  • ščep soli
  • 1,5 dl sončničnega olja

Postopek

1

Hladno akvafabo vlijemo v ozko visoko posodo, najbolje prozorno. Dodamo gorčico, limonov sok in sol ter zmešamo s paličnim mešalnikom, da se speni.

2

V počasnem tankem curku začnemo prilivati olje in ob tem ves čas mešamo pri veliki jakosti približno 2 minuti in pol. Nato jakost zmanjšamo in mešamo še pol minute.

3

Preden majonezo postrežemo, jo za vsaj eno uro postavimo v hladilnik.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.