
Veganska majoneza z akvafabo
Odlična domača majoneza, pripravljena brez jajc
Veganska majoneza z akvafabo
Odlična domača majoneza, pripravljena brez jajc

Sestavine
- 0,5 dl (5 žlic) dobro ohlajene akvafabe iz pločevinke čičerke
- 1⁄2 žličke gorčice
- 1 žlica limonovega soka
- ščep soli
- 1,5 dl sončničnega olja

7 preprostih receptov za grške jedi, ki vedno navdušijo
Grška kuhinja si značilnosti deli z italijansko, balkansko in turško kulinariko. Je preprosta, a izjemno bogata in okusna.

Če ste naveličani jajc, odkrijte te poletne zajtrke
Poleti si želimo lahkotnejši uvod v nov dan. Izbrali smo recepte za super poletne zajtrke - od čija pudingov in zdravih skled do pečenih kosmičev, mafinov in sendvičev.

Juha, ki je popolna za vroče dni
Vročinski val kliče po hladnih juhah. Gaspačo je idealna juha za poletne dni, ki je pripravljena je zelo hitro, polna hranilnih snovi in ne le nasiti, temveč tudi odžeja.
Sestavine
- 0,5 dl (5 žlic) dobro ohlajene akvafabe iz pločevinke čičerke
- 1⁄2 žličke gorčice
- 1 žlica limonovega soka
- ščep soli
- 1,5 dl sončničnega olja
Postopek
Hladno akvafabo vlijemo v ozko visoko posodo, najbolje prozorno. Dodamo gorčico, limonov sok in sol ter zmešamo s paličnim mešalnikom, da se speni.
V počasnem tankem curku začnemo prilivati olje in ob tem ves čas mešamo pri veliki jakosti približno 2 minuti in pol. Nato jakost zmanjšamo in mešamo še pol minute.
Preden majonezo postrežemo, jo za vsaj eno uro postavimo v hladilnik.