Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tulumbe

Tulumbe

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Oznake
tulumbe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 250 g ostre moke
  • 250 g mehke moke
  • 5 jajc
  • 5 dl mleka
  • 2 dl olja
  • 1 poravnana žlička soli
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • olje za cvrenje

preliv

  • 1 kg sladkorja (za preliv oz. agdo)
  • 2 limoni

Preberite tudi

Sestavine

  • 250 g ostre moke
  • 250 g mehke moke
  • 5 jajc
  • 5 dl mleka
  • 2 dl olja
  • 1 poravnana žlička soli
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • olje za cvrenje

preliv

  • 1 kg sladkorja (za preliv oz. agdo)
  • 2 limoni

Postopek

1

V skledi zmešamo obe moki, 2 žlici sladkorja in sol. V kozici zmešamo mleko in olje ter zavremo, nato vmešamo suhe sestavine. Na zmernem ognju kuhamo 5 minut, medtem mešamo, da ne nastanejo grudice. Odstavimo in pustimo, da se mešanica ohladi.

2

V maso dodamo jajca in spet gladko razmešamo, da bo testo brez grudic. Maso nadevamo v vrečko za brizganje z zvezdastim nastavkom in nabrizgamo 8 do 10 cm dolge kose, ki jih zlato ocvremo v olju.

3

Pripravimo preliv oziroma agdo iz 1 kg sladkorja, 5 dl vode in soka 2 limon. Z njim prelijemo tulumbe in pustimo, da se ohladijo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.