Kaj boste skuhali danes?
Čokoladni mafini
Pripravite slastne čokoladne mafine - tako preprosti so, da se jih lahko lotijo celo otroci.
Čokoladni mafini
Pripravite slastne čokoladne mafine - tako preprosti so, da se jih lahko lotijo celo otroci.
Sestavine
- 12 dag mehke moke
- 3 dag kakava v prahu
- 1 žlička pecilnega praška
- ščep sode bikarbone
- 1⁄4 žličke soli
- 8,5 dag sesekljane mlečne čokolade
- 8,5 dag rjavega sladkorja
- 8,5 dag razpuščenega masla
- 1 jajce
- 10 žlic mleka
- 3 žlice čvrstega jogurta
- papirnate košarice in pekač za mafine
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 12 dag mehke moke
- 3 dag kakava v prahu
- 1 žlička pecilnega praška
- ščep sode bikarbone
- 1⁄4 žličke soli
- 8,5 dag sesekljane mlečne čokolade
- 8,5 dag rjavega sladkorja
- 8,5 dag razpuščenega masla
- 1 jajce
- 10 žlic mleka
- 3 žlice čvrstega jogurta
- papirnate košarice in pekač za mafine
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, kakav, sol in sladkor zmešamo v veliki skledi.
V drugi skledi zmešamo maslo, jajce, mleko in jogurt.
Tekočo zmes zlijemo na mešanico moke in dodatkov. Dodamo naribano čokolado. Zmešamo, a ne preveč, da v testu ostane še nekaj grudic.
Testo z žlico porazdelimo v papirnate košarice ali v pekač za mafine. Pečemo 20 minut, da mafini vzhajajo in postanejo čvrsti. Nato naj se 5 minut ohlajajo na pekaču, preden jih preložimo na rešetko, da se do konca ohladijo.
Priljubljeni recepti
Piščančja rulada s kuskusom in pinjolami
Bodite kreativni in pripravite novo piščančjo jed
Toskanska ješprenjeva enolončnica s fižolom
Ješprenjeva enolončnica vam ne bo vzela več kot pol ure za pripravo