© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladni mafini

Pripravite slastne čokoladne mafine - tako preprosti so, da se jih lahko lotijo celo otroci.

Čokoladni mafini

Pripravite slastne čokoladne mafine - tako preprosti so, da se jih lahko lotijo celo otroci.

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 10 mafinov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
A_3

Sestavine

  • 12 dag mehke moke
  • 3 dag kakava v prahu
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ščep sode bikarbone
  • 1⁄4 žličke soli
  • 8,5 dag sesekljane mlečne čokolade
  • 8,5 dag rjavega sladkorja
  • 8,5 dag razpuščenega masla
  • 1 jajce
  • 10 žlic mleka
  • 3 žlice čvrstega jogurta
  • papirnate košarice in pekač za mafine
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 12 dag mehke moke
  • 3 dag kakava v prahu
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ščep sode bikarbone
  • 1⁄4 žličke soli
  • 8,5 dag sesekljane mlečne čokolade
  • 8,5 dag rjavega sladkorja
  • 8,5 dag razpuščenega masla
  • 1 jajce
  • 10 žlic mleka
  • 3 žlice čvrstega jogurta
  • papirnate košarice in pekač za mafine

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, kakav, sol in sladkor zmešamo v veliki skledi.

2

V drugi skledi zmešamo maslo, jajce, mleko in jogurt.

3

Tekočo zmes zlijemo na mešanico moke in dodatkov. Dodamo naribano čokolado. Zmešamo, a ne preveč, da v testu ostane še nekaj grudic.

4

Testo z žlico porazdelimo v papirnate košarice ali v pekač za mafine. Pečemo 20 minut, da mafini vzhajajo in postanejo čvrsti. Nato naj se 5 minut ohlajajo na pekaču, preden jih preložimo na rešetko, da se do konca ohladijo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.