© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jabolčni krhlji v krompirjevem testu

Krompirjevo testo je odlično za sladice.

Jabolčni krhlji v krompirjevem testu

Krompirjevo testo je odlično za sladice.

Čas priprave 1 h 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jabolcni-krhlji-v-krompirjevem-testu-100_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 kg mokastega krompirja
  • 250 g ostre moke
  • 20 g masla
  • 2 rumenjaka
  • ščepec naribanega muškatnega oreška
  • sol
  • 4 jabolka
  • maslo za model
  • cimetov sladkor za posip
  • jabolčni krhlji in stepena smetana za okras

preliv

  • 1 jajce
  • 2 dl mleka za preliv
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 kg mokastega krompirja
  • 250 g ostre moke
  • 20 g masla
  • 2 rumenjaka
  • ščepec naribanega muškatnega oreška
  • sol
  • 4 jabolka
  • maslo za model
  • cimetov sladkor za posip
  • jabolčni krhlji in stepena smetana za okras

preliv

  • 1 jajce
  • 2 dl mleka za preliv

Postopek

1

Krompir v lupini skuhamo, olupimo, še vročega pretlačimo, nato pa ohladimo. Če je kuhan krompir že ohlajen, ga lahko tudi naribamo. Pretlačen krompir zgnetemo z moko, maslom, jajcem, rumenjaki, muškatnim oreškom in soljo v gladko testo. Testa ne gnetemo predolgo, ker postane žilavo.

2

Jabolka olupimo in razrežemo na četrtine. Testo razvaljamo in razrežemo na 16 pravokotnikov, tako velikih, da so jabolčni krhlji lepo oviti v testo; jabolčni krhlji naj stoje pokonci in kukajo iz testa.

3

Tortni model namažemo z maslom in s testom ovite jabolčne krhlje zložimo pokonci v model. Uporabimo lahko tudi več manjših modelčkov, v katere nadevamo po štiri jabolčne krhlje.

4

Pečemo v pečici pri 160 °C približno pol ure do zlato rumene barve. Pečene jabolčne krhlje prelijemo z jajcem, ki smo ga razžvrkljali z mlekom in lepo popečemo (pečemo še približno 10 minut). Preden pecivo ponudimo, ga rahlo potresemo s cimetovim sladkorjem. Sadno sladico okrasimo s svežimi jabolčnimi krhlji in stepeno sladko smetano.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.