
Kaj boste skuhali danes?
Florentinske rezine z oreški
Florentinske rezine z oreški

Sestavine
- 225 g zmehčanega masla
- ščepec soli
- 175 g svetlo rjavega sladkorja
- ¼ žličke mandljeve arome
- 200 g + 1 žlica moke
- 100 g riževe moke
- 0,8 dl sladke smetane
- 50 g popraženih mandljevih lističev
- 25 g celih blanširanih mandljev
- 25 g orehov
- 25 g ameriških orehov
- 25 g blanširanih lešnikov
- 50 g kandiranih češenj
- 25 g suhih češenj ali višenj
- 50 g temne čokolade

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 225 g zmehčanega masla
- ščepec soli
- 175 g svetlo rjavega sladkorja
- ¼ žličke mandljeve arome
- 200 g + 1 žlica moke
- 100 g riževe moke
- 0,8 dl sladke smetane
- 50 g popraženih mandljevih lističev
- 25 g celih blanširanih mandljev
- 25 g orehov
- 25 g ameriških orehov
- 25 g blanširanih lešnikov
- 50 g kandiranih češenj
- 25 g suhih češenj ali višenj
- 50 g temne čokolade
Postopek
Naredimo spodnjo plast. Kvadraten model s stranicami 20 cm obložimo s papirjem za peko. V multipraktiku gladko razmešamo 200 g masla in 100 g sladkorja. Dodamo mandljevo aromo, obe moki in mešamo, da se vse skupaj sprime v testo. Z njim enakomerno obložimo dno modla. Pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v hladilnik vsaj za pol ure, lahko pa do 2 dni.
Pečico segrejemo na 180 °C. Odstranimo folijo in testeno podlago mestoma prepikamo z vilicami. Pečemo 25 minut.
Medtem pripravimo mandljeve lističe in cele mandlje, lešnike brez kožice razpolovimo, orehe grobo sesekljamo, kandirane češnje narežemo na rezinice. V majhno kozico damo preostalih 25 g masla, 75 g sladkorja in 1 žlico moke. Počasi segrevamo in nenehno mešamo, dokler se maslo in sladkor ne stopita. Vmešamo smetano, nato dodamo še oreške in obe vrsti češenj.
Pečeno podlago prelijemo z vročim nadevom in ga s hrbtno stranjo žlice narahlo poravnamo po vseh površini. Model spet postavimo v pečico in pečemo še 10 do 20 minut, da dobi po vrhu zlato rumeno barvo; vsakih 5 minut preverimo, da se ne bi preveč zapekel. Počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo. Čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali v skledici, ki jo postavimo nad kozico z vrelo vodo, ki se je dno skledice ne sme dotikati. Čokolado pokapamo po vrhu in počakamo, da se strdi. Šele tedaj vzamemo sladico iz modla in jo razrežemo na rezine.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
»Rižota« iz ostrigarjev z rdečo čebulo in hrustljavim krompirjem
Ostrigarji, jurčki, šitake, enoki ... prava gobja poslastica
Marelični zavitek z nektarinami
Nadevane sardele po sicilijansko
Sardele so lahko prava poslastica – tele zvite sicilijanske lepotice pa so naravnost božanske!