Kaj boste skuhali danes?
Florentinske rezine z oreški
Florentinske rezine z oreški
Sestavine
- 225 g zmehčanega masla
- ščepec soli
- 175 g svetlo rjavega sladkorja
- ¼ žličke mandljeve arome
- 200 g + 1 žlica moke
- 100 g riževe moke
- 0,8 dl sladke smetane
- 50 g popraženih mandljevih lističev
- 25 g celih blanširanih mandljev
- 25 g orehov
- 25 g ameriških orehov
- 25 g blanširanih lešnikov
- 50 g kandiranih češenj
- 25 g suhih češenj ali višenj
- 50 g temne čokolade
Do popolnosti izpiljeni recepti: Preprosto, a jedci prosijo za repete
Najlepše jedi niso zapletene, ampak pristne. Cvetača, rižota ali kos mesa – če jih pripravimo z občutkom, postanejo prava čarovnija okusa.
Preženite sivino s tem hecnim otroškim prigrizkom
Sivi, mrzli in temni popoldnevi bodo minili hitreje, če se bomo znali pohecati – tudi v kuhinji. Pripravite ta pisan otroški prigrizek.
Ideje za hitra in lahka kosila med tednom, ki vas bodo navdušile
Puranje meso je odlična izbira za hitro, okusno in razmeroma zdravo kosilo, ki bo všeč vsem.
Sestavine
- 225 g zmehčanega masla
- ščepec soli
- 175 g svetlo rjavega sladkorja
- ¼ žličke mandljeve arome
- 200 g + 1 žlica moke
- 100 g riževe moke
- 0,8 dl sladke smetane
- 50 g popraženih mandljevih lističev
- 25 g celih blanširanih mandljev
- 25 g orehov
- 25 g ameriških orehov
- 25 g blanširanih lešnikov
- 50 g kandiranih češenj
- 25 g suhih češenj ali višenj
- 50 g temne čokolade
Postopek
Naredimo spodnjo plast. Kvadraten model s stranicami 20 cm obložimo s papirjem za peko. V multipraktiku gladko razmešamo 200 g masla in 100 g sladkorja. Dodamo mandljevo aromo, obe moki in mešamo, da se vse skupaj sprime v testo. Z njim enakomerno obložimo dno modla. Pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v hladilnik vsaj za pol ure, lahko pa do 2 dni.
Pečico segrejemo na 180 °C. Odstranimo folijo in testeno podlago mestoma prepikamo z vilicami. Pečemo 25 minut.
Medtem pripravimo mandljeve lističe in cele mandlje, lešnike brez kožice razpolovimo, orehe grobo sesekljamo, kandirane češnje narežemo na rezinice. V majhno kozico damo preostalih 25 g masla, 75 g sladkorja in 1 žlico moke. Počasi segrevamo in nenehno mešamo, dokler se maslo in sladkor ne stopita. Vmešamo smetano, nato dodamo še oreške in obe vrsti češenj.
Pečeno podlago prelijemo z vročim nadevom in ga s hrbtno stranjo žlice narahlo poravnamo po vseh površini. Model spet postavimo v pečico in pečemo še 10 do 20 minut, da dobi po vrhu zlato rumeno barvo; vsakih 5 minut preverimo, da se ne bi preveč zapekel. Počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo. Čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali v skledici, ki jo postavimo nad kozico z vrelo vodo, ki se je dno skledice ne sme dotikati. Čokolado pokapamo po vrhu in počakamo, da se strdi. Šele tedaj vzamemo sladico iz modla in jo razrežemo na rezine.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kovač v pečici s krompirjem in koromačem po dofi neško ter zeleno omako
Špageti z žametno morsko omako
Špageti z morskimi sadeži nikoli ne raočarajo
Avokadova čokoladna torta brez glutena
Ožgana hobotnica s čilijevo-limetino omako romesco
Ožgana hobotnica za posebne priložnosti