© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Florentinske rezine z oreški

Florentinske rezine z oreški

Čas priprave 1 h + ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 18–21 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
florentinske rezine z oreski

Sestavine

  • 225 g zmehčanega masla
  • ščepec soli
  • 175 g svetlo rjavega sladkorja
  • ¼ žličke mandljeve arome
  • 200 g + 1 žlica moke
  • 100 g riževe moke
  • 0,8 dl sladke smetane
  • 50 g popraženih mandljevih lističev
  • 25 g celih blanširanih mandljev
  • 25 g orehov
  • 25 g ameriških orehov
  • 25 g blanširanih lešnikov
  • 50 g kandiranih češenj
  • 25 g suhih češenj ali višenj
  • 50 g temne čokolade

Sestavine

  • 225 g zmehčanega masla
  • ščepec soli
  • 175 g svetlo rjavega sladkorja
  • ¼ žličke mandljeve arome
  • 200 g + 1 žlica moke
  • 100 g riževe moke
  • 0,8 dl sladke smetane
  • 50 g popraženih mandljevih lističev
  • 25 g celih blanširanih mandljev
  • 25 g orehov
  • 25 g ameriških orehov
  • 25 g blanširanih lešnikov
  • 50 g kandiranih češenj
  • 25 g suhih češenj ali višenj
  • 50 g temne čokolade

Postopek

1

Naredimo spodnjo plast. Kvadraten model s stranicami 20 cm obložimo s papirjem za peko. V multipraktiku gladko razmešamo 200 g masla in 100 g sladkorja. Dodamo mandljevo aromo, obe moki in mešamo, da se vse skupaj sprime v testo. Z njim enakomerno obložimo dno modla. Pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v hladilnik vsaj za pol ure, lahko pa do 2 dni.

2

Pečico segrejemo na 180 °C. Odstranimo folijo in testeno podlago mestoma prepikamo z vilicami. Pečemo 25 minut.

3

Medtem pripravimo mandljeve lističe in cele mandlje, lešnike brez kožice razpolovimo, orehe grobo sesekljamo, kandirane češnje narežemo na rezinice. V majhno kozico damo preostalih 25 g masla, 75 g sladkorja in 1 žlico moke. Počasi segrevamo in nenehno mešamo, dokler se maslo in sladkor ne stopita. Vmešamo smetano, nato dodamo še oreške in obe vrsti češenj.

4

Pečeno podlago prelijemo z vročim nadevom in ga s hrbtno stranjo žlice narahlo poravnamo po vseh površini. Model spet postavimo v pečico in pečemo še 10 do 20 minut, da dobi po vrhu zlato rumeno barvo; vsakih 5 minut preverimo, da se ne bi preveč zapekel. Počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo. Čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali v skledici, ki jo postavimo nad kozico z vrelo vodo, ki se je dno skledice ne sme dotikati. Čokolado pokapamo po vrhu in počakamo, da se strdi. Šele tedaj vzamemo sladico iz modla in jo razrežemo na rezine.

Priljubljeni recepti

Fižolovi štruklji

Štruklji s fižolom bodo mimogrede postali stalnica na vašem jedilniku

Enostavno

»Rižota« iz ostrigarjev z rdečo čebulo in hrustljavim krompirjem

Ostrigarji, jurčki, šitake, enoki ... prava gobja poslastica

Zahtevno

Nadevane sardele po sicilijansko

Sardele so lahko prava poslastica – tele zvite sicilijanske lepotice pa so naravnost božanske!

35 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.