
Hurmašice
Hurmašice

Sestavine
- 500 g ostre moke
- 500 g gladke moke
- 2 jajci
- 3 žlice sladkorja
- 2 dl olja
- 250 g masla
- 2 žlici kisle smetane
- 1 pecilni prašek
- mleti ali celi orehi (po želji)
- 1 kg sladkorja (za preliv oz. agdo)

7 receptov španske kulinarike, ki vedno navdušijo
Španska kuhinja je znana po živahnih okusih, preprostih sestavinah in bogati tradiciji skupnega obedovanja.

Hitre malice, ki jih lahko odnesete v službo
September je čas za nove začetke - začnimo pri zdravih malicah za v službo.

Pripravite te jedi s koruzo, preden bo prepozno
Ob koncu poletja nas pridelana koruza še zadnjič vabi s sladkim okusom. Za vas smo izbrali nekaj okusnih in malo drugačnih receptov.
Sestavine
- 500 g ostre moke
- 500 g gladke moke
- 2 jajci
- 3 žlice sladkorja
- 2 dl olja
- 250 g masla
- 2 žlici kisle smetane
- 1 pecilni prašek
- mleti ali celi orehi (po želji)
- 1 kg sladkorja (za preliv oz. agdo)
Postopek
Pečico segrejemo na 180 ° C. Maslo stopimo. V večji posodi zmešamo vse sestavine in jih pregnetemo v srednje mehko testo. Iz testa oblikujemo kroglice, ki jih pritisnemo ob strgalo, da dobijo obliko svaljka (oblikujemo jih lahko tudi z rokami). Po želji v svaljke vstavimo tudi orehe. Svaljke položimo v namaščen pekač in pečemo 40 minut, da postanejo lepo rumeni.
Sladkor raztopimo v litru v rele v ode, ohladimo in s prelivom prelijemo pečene hurmašice.
hurmašice
Beseda hurmašice izvira iz besede hurma, datelj, saj sladica nanj spomnija po obliki. V Bosni jo poznajo tudi pod imenom brdarice ali hurmadžik.