© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hurmašice

Hurmašice

Čas priprave 1 h 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
A-IMG_80730000_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • 500 g ostre moke
  • 500 g gladke moke
  • 2 jajci
  • 3 žlice sladkorja
  • 2 dl olja
  • 250 g masla
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 pecilni prašek
  • mleti ali celi orehi (po želji)
  • 1 kg sladkorja (za preliv oz. agdo)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g ostre moke
  • 500 g gladke moke
  • 2 jajci
  • 3 žlice sladkorja
  • 2 dl olja
  • 250 g masla
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 pecilni prašek
  • mleti ali celi orehi (po želji)
  • 1 kg sladkorja (za preliv oz. agdo)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 ° C. Maslo stopimo. V večji posodi zmešamo vse sestavine in jih pregnetemo v srednje mehko testo. Iz testa oblikujemo kroglice, ki jih pritisnemo ob strgalo, da dobijo obliko svaljka (oblikujemo jih lahko tudi z rokami). Po želji v svaljke vstavimo tudi orehe. Svaljke položimo v namaščen pekač in pečemo 40 minut, da postanejo lepo rumeni.

2

Sladkor raztopimo v litru v rele v ode, ohladimo in s prelivom prelijemo pečene hurmašice.

hurmašice

Beseda hurmašice izvira iz besede hurma, datelj, saj sladica nanj spomnija po obliki. V Bosni jo poznajo tudi pod imenom brdarice ali hurmadžik.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.