© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Počasi pečeno svinjsko pleče

Počasi pečeno svinjsko pleče

Čas priprave 6 h 50 min + mariniranje čez noč
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
JAMES MARTIN'S BONFIRE NIGHT DINNERSLOW-ROAST PORK SHOULDERMUSTARD MASHHONEY-ROASTED CARROTSQUICK PICKLED CABBAGE

Sestavine

  • 1 žlička črne melase
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 2 žlički dimljene paprike
  • 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
  • 1 žlička gorčice v prahu
  • 1 žlička čilija v prahu
  • svinjsko pleče brez kosti, težko 2,7 kg
  • 1 žlica morske soli
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 žlička črne melase
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 2 žlički dimljene paprike
  • 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
  • 1 žlička gorčice v prahu
  • 1 žlička čilija v prahu
  • svinjsko pleče brez kosti, težko 2,7 kg
  • 1 žlica morske soli

Postopek

1

V skledici zmešamo melaso, jabolčni kis, papriko, kumin, gorčico v prahu in čili v prahu, da dobimo gladko pasto. Z ostrim nožem večkrat globoko zarežemo v kožo svinjskih pleč tako, da prerežemo skozi kožo in mast, ne pa skozi meso. Meso položimo v veliko posodo, stran s kožo naj bo spodaj, in ga premažemo s pasto. Pasto vtremo v meso, ne v maščobo. Pleče obrnemo, ga pokrijemo s folijo in damo v hladilnik, kjer ga mariniramo čez noč ali kar 24 ur, da je še okusnejše.

2

Pečico segrejemo na 150 °C. Svinjsko pleče položimo v globok pekač, stran s kožo naj bo tokrat zgoraj. V kožo vtremo žlico morske soli in v pekač prilijemo 5 dl vode. Tesno pokrijemo z aluminijasto folijo in v pečici pečemo 5 ur.

3

Folijo odstranimo, temperaturo v pečici pa povečamo na 200 °C. Pleče pečemo še 1 uro in 30 minut ali tako dolgo, da je meso zelo mehko, koža pa hrustljavo zapečena.

4

Pečeno meso vzamemo iz pekača, pokrijemo s folijo in pustimo počivati. Sokove, ki so se nabrali pri peki, prelijemo v vrč in pustimo, da se ločijo. Maščobno plast, ki se nabere na vrhu, odlijemo, preostale sokove pa prelijemo v veliko ponev. Sokove med mešanjem kuhamo na visoki temperaturi, da nastane gosta bogata omaka.

5

Ko je meso spočito, ga narežemo na rezine (zlahka bo šlo), hrustljavo skorjo pa nalomimo. Meso in skorjo prelijemo z omako in ponudimo z gorčičnim pirejem, medenim korenjem in mariniranim rdečim zeljem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.