Kaj boste skuhali danes?
Špargljevi vojački v slanini z mehko kuhanimi jajci
Špargljevi vojački v slanini z mehko kuhanimi jajci
Sestavine
- 8 zelenih špargljev (približno 300 g)
- 4 tanke dolge rezine rustikalnega kruha
- 8 rezin dimljene slanine ali pancete
- 4 račja jajca*
- sol
- poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 8 zelenih špargljev (približno 300 g)
- 4 tanke dolge rezine rustikalnega kruha
- 8 rezin dimljene slanine ali pancete
- 4 račja jajca*
- sol
- poper
Postopek
Žar v pečici močno segrejemo. Špargljem odstranimo olesenele konce in jih zavržemo. Kruh narežemo na 12 podolgovatih trakov oziroma vojačkov, malo krajših od špargljev.
Na vsako kruhovo palčko položimo špargelj in oboje skupaj tesno ovijemo z rezino slanine. Zavitke položimo na pekač, jih začinimo in pod vročim žarom v pečici pečemo 15 minut, da se slanina hrustljavo zapeče.
V kozici zavremo osoljeno vodo in v njej približno 7 minut kuhamo račja jajca, da je beljak kuhan, rumenjak pa tekoč. Jajca takoj postrežemo skupaj s toplimi špargljevimi vojački, ki jih pomakamo v rumenjak.
Nasvet
Namesto račjih jajc lahko uporabite kokošja, ki pa so manjša od račjih in jih v mehko kuhate le 3 do 4 minute.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krepka juha s stročnicami in žiti
Limonov polentni kolač
Preprosto pecivo iz polente, mandljev in limon - zraven se priležeta kremast maskarpone in črna kava.
Karamelasti cimetovi polžki z jabolki
Bogata variacija jesenske priljubljene klasike med sladicami.