
Špargljevi vojački v slanini z mehko kuhanimi jajci
Špargljevi vojački v slanini z mehko kuhanimi jajci

Sestavine
- 8 zelenih špargljev (približno 300 g)
- 4 tanke dolge rezine rustikalnega kruha
- 8 rezin dimljene slanine ali pancete
- 4 račja jajca*
- sol
- poper

S temi triki bo vaš biskvit vedno popoln
Dober biskvit zahteva natančnost, znanje in razumevanje sestavin, pa čeprav se zdi tako preprost.

Klasična sladica, ki ni iz Splita
Bolj za hec, kot zares, pa vendar … ste tudi vi kot otroci kdaj pomislili, da je banana split morda dalmatinska sladica?

Torta iz filma, ki vas bo očarala
Pred nami je še en deževen vikend. Poletje se bo kmalu prevesilo v jesen in vikendi bodo pogosteje preživeti ob gledanju filmov na kavču s skledo kokic ali drugih ljubih prigrizkov.
Sestavine
- 8 zelenih špargljev (približno 300 g)
- 4 tanke dolge rezine rustikalnega kruha
- 8 rezin dimljene slanine ali pancete
- 4 račja jajca*
- sol
- poper
Postopek
Žar v pečici močno segrejemo. Špargljem odstranimo olesenele konce in jih zavržemo. Kruh narežemo na 12 podolgovatih trakov oziroma vojačkov, malo krajših od špargljev.
Na vsako kruhovo palčko položimo špargelj in oboje skupaj tesno ovijemo z rezino slanine. Zavitke položimo na pekač, jih začinimo in pod vročim žarom v pečici pečemo 15 minut, da se slanina hrustljavo zapeče.
V kozici zavremo osoljeno vodo in v njej približno 7 minut kuhamo račja jajca, da je beljak kuhan, rumenjak pa tekoč. Jajca takoj postrežemo skupaj s toplimi špargljevimi vojački, ki jih pomakamo v rumenjak.
Nasvet
Namesto račjih jajc lahko uporabite kokošja, ki pa so manjša od račjih in jih v mehko kuhate le 3 do 4 minute.