
Topla regratova solata s krompirjem in fižolom
Regrat v solati s krompirjem je pomladna klasika, ki se ji ne moremo upreti.
Topla regratova solata s krompirjem in fižolom
Regrat v solati s krompirjem je pomladna klasika, ki se ji ne moremo upreti.

Sestavine
- 20 dag regrata
- 20 dag krompirja
- 4 dag čebule ali šalotke
- 12 dag rdečega fižola (lahko iz pločevinke)
- 4 dag korenja
- 2 stroka česna
- sol in poper
Preliv
- 0,5 dl kisa
- 0,5 dl vode
- 0,5 dl olja

Osvežitev, ki je lahko veliko več kot le zamrznjena voda
Led je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni, a zakaj bi ostali pri klasičnih ledenih kockah, če lahko iz njih naredimo pravi mali kulinarični dodatek? Led lahko postane sestavina, ki pijači doda okus, barvo in značaj.

Trojni spektakel v Krškem: BBQ, pica in spidvej
V Krškem je potekal prvi BBQ & Speedway festival s celodnevnim programom, ki je zajemal mednarodne tekme v peki steakov, burgerjev in pic.

Razkrivamo: toliko kalorij ima dejansko poletni koktajl Aperol Spritz
Aperol Spritz je postal nepogrešljiv del poletnih druženj. Toda ste se že kdaj vprašali, koliko kalorij dejansko vsebuje ta priljubljeni italijanski koktajl?
Sestavine
- 20 dag regrata
- 20 dag krompirja
- 4 dag čebule ali šalotke
- 12 dag rdečega fižola (lahko iz pločevinke)
- 4 dag korenja
- 2 stroka česna
- sol in poper
Preliv
- 0,5 dl kisa
- 0,5 dl vode
- 0,5 dl olja
Postopek
Krompir operemo, pristavimo v hladni vodi in skuhamo do mehkega. Ko je krompir kuhan, ga vročega olupimo in narežemo na kolobarje. Regrat dobro očistimo, operemo in odcedimo. Mlado čebulo ali šalotko olupimo in narežemo na tanka kolesca. Korenček operemo olupimo in narežemo na tanke rezine. Fižol skuhamo v veliki količini slane vode. Če uporabimo tistega iz pločevinke, ga dobro splaknemo pod tekočo vodo.
Zelenjavo damo v primerno veliko skledo in na hitro premešamo. Polijemo s prelivom, ki ga naredimo tako, da zavremo vodo in kis, polijemo po solati, dodamo olje in začinimo s soljo in poprom. Solato postrežemo še mlačno kot samostojno jed ali kot solato.