
Topla regratova solata s krompirjem in fižolom
Regrat v solati s krompirjem je pomladna klasika, ki se ji ne moremo upreti.
Topla regratova solata s krompirjem in fižolom
Regrat v solati s krompirjem je pomladna klasika, ki se ji ne moremo upreti.

Sestavine
- 20 dag regrata
- 20 dag krompirja
- 4 dag čebule ali šalotke
- 12 dag rdečega fižola (lahko iz pločevinke)
- 4 dag korenja
- 2 stroka česna
- sol in poper
Preliv
- 0,5 dl kisa
- 0,5 dl vode
- 0,5 dl olja
Preberite tudi

Izboljša okus mesa, nepogrešljiva je tudi v sladicah
Kava, napitek, ki številnim polepša jutro ali jim ga povsem zagreni, ko ugotovijo, da je zmanjkalo dišečih rjavih zdrobljenih zrnc. Ali veste, kako lahko kavo še s pridom uporabite, če ste je skuhali preveč, in kako jo uporabite tudi sicer?

Odlične korejske jedi na domač način
Vse bolj priljubljena korejska kuhinja temelji na rižu, sveži zelenjavi, tofuju, začimbah in slovitem kimčiju.

Ražnjiči - recepti in triki za peko
Odkrijte najboljše trike za pripravo ražnjičev na žaru! Sočni, okusni in vedno popolno pečeni – preberite naše preproste nasvete in recepte.
Sestavine
- 20 dag regrata
- 20 dag krompirja
- 4 dag čebule ali šalotke
- 12 dag rdečega fižola (lahko iz pločevinke)
- 4 dag korenja
- 2 stroka česna
- sol in poper
Preliv
- 0,5 dl kisa
- 0,5 dl vode
- 0,5 dl olja
Postopek
Krompir operemo, pristavimo v hladni vodi in skuhamo do mehkega. Ko je krompir kuhan, ga vročega olupimo in narežemo na kolobarje. Regrat dobro očistimo, operemo in odcedimo. Mlado čebulo ali šalotko olupimo in narežemo na tanka kolesca. Korenček operemo olupimo in narežemo na tanke rezine. Fižol skuhamo v veliki količini slane vode. Če uporabimo tistega iz pločevinke, ga dobro splaknemo pod tekočo vodo.
Zelenjavo damo v primerno veliko skledo in na hitro premešamo. Polijemo s prelivom, ki ga naredimo tako, da zavremo vodo in kis, polijemo po solati, dodamo olje in začinimo s soljo in poprom. Solato postrežemo še mlačno kot samostojno jed ali kot solato.