© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Zapečena jajca s sirom in smetano

Si lahko zamislite popolnejši recept za nedeljski zajtrk?

Zapečena jajca s sirom in smetano

Si lahko zamislite popolnejši recept za nedeljski zajtrk?

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
zapecena_jajca

Sestavine

  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 8 velikih jajc
  • groba morska sol in grobo mlet poper
  • velika vejica pehtrana ali šopek peteršilja
  • 50 g naribanega sira grojer ali raclette
  • 1 dl sladke smetane

ko postrežemo

  • 100 g vodne kreše
  • opečen kruh

Sestavine

  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 8 velikih jajc
  • groba morska sol in grobo mlet poper
  • velika vejica pehtrana ali šopek peteršilja
  • 50 g naribanega sira grojer ali raclette
  • 1 dl sladke smetane

ko postrežemo

  • 100 g vodne kreše
  • opečen kruh

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C (ali na 140 °C z ventilacijo) in zavremo lonec vode. V 4 plitve nepregorne modelčke damo po 1 žlico olja in v vsako ubijemo 2 jajci. Začinimo z grobo morsko soljo in grobo mletim poprom, posujemo z nasekljanim pehtranom ali peteršiljem ter sirom, nazadnje pa prelijemo s smetano.

2

Modelčke postavimo v pekač in prilijemo toliko vrele vode, da sega do polovice višine modelčkov. Pekač previdno prenesemo v pečico in jajčka pečemo 6 do 8 minut ali toliko časa, da se beljaki učvrstijo, rumenjaki pa so še tekoči. Postrežemo takoj, zraven pa ponudimo vodno krešo in pogačice s slanino ali opečene kruhke.

Priljubljeni recepti

Ješprenjka ali skuha

Ob svetovnem dnevu diabetesa (14. november) bomo pripravili to klasično dobroto na žlico, ki je več kot primerna tudi za sladkorne bolnike

Enostavno

Narastek iz mletega govejega mesa z rozinami

Južnoafriški bobotie

1 h 10 min
Enostavno

Pomarančna smetanova sladica z viskijem

Ravno prav sladka sladica za božično večerjo.

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.