© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zapečena jajca s sirom in smetano

Si lahko zamislite popolnejši recept za nedeljski zajtrk?

Zapečena jajca s sirom in smetano

Si lahko zamislite popolnejši recept za nedeljski zajtrk?

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
zapecena_jajca

Sestavine

  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 8 velikih jajc
  • groba morska sol in grobo mlet poper
  • velika vejica pehtrana ali šopek peteršilja
  • 50 g naribanega sira grojer ali raclette
  • 1 dl sladke smetane

ko postrežemo

  • 100 g vodne kreše
  • opečen kruh
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 8 velikih jajc
  • groba morska sol in grobo mlet poper
  • velika vejica pehtrana ali šopek peteršilja
  • 50 g naribanega sira grojer ali raclette
  • 1 dl sladke smetane

ko postrežemo

  • 100 g vodne kreše
  • opečen kruh

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C (ali na 140 °C z ventilacijo) in zavremo lonec vode. V 4 plitve nepregorne modelčke damo po 1 žlico olja in v vsako ubijemo 2 jajci. Začinimo z grobo morsko soljo in grobo mletim poprom, posujemo z nasekljanim pehtranom ali peteršiljem ter sirom, nazadnje pa prelijemo s smetano.

2

Modelčke postavimo v pekač in prilijemo toliko vrele vode, da sega do polovice višine modelčkov. Pekač previdno prenesemo v pečico in jajčka pečemo 6 do 8 minut ali toliko časa, da se beljaki učvrstijo, rumenjaki pa so še tekoči. Postrežemo takoj, zraven pa ponudimo vodno krešo in pogačice s slanino ali opečene kruhke.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.