Kaj boste skuhali danes?
Praznična morska plošča za družbo
Praznična morska plošča za družbo
Sestavine
pašteta iz dimljene postrvi
- 120 g dimljene postrvi
- 100 g polnomastnega kremnega sira
- 2 žlički kaper
- 1⁄2 žličke dijonske gorčice
- sok 1 limone
- sol in poper
rdeča čebula in kozice s koprom
- 1 dl kisle smetane
- 1 žlica majoneze
- 1⁄2 manjše rdeče čebule
- 1 žlica nasekljanega kopra in še malo, ko postrežemo
- sok 1⁄2 limone
- 1 žlička pekoče omake
- 250 g oluščenih kuhanih kozic
- 100 g gravadlaxa
- 100 g dimljenega lososa
- 150 g neoluščenih kuhanih kozic
- krekerji, narezan kruh s semeni ali rženi kruh, blini, krhlji limone in kaprni plodovi, ko postrežemo
Najslastnejše med vsemi kroglicami
Svetovne kuhinje poznajo obilico raznovrstnih jedi v obliki kroglic. Bi lahko izbrali najbolj slastno med njimi?
Pozabite na potico, to je hit sladica tega decembra
Praznična različica klasike: tiramisu panettone navduši z bogatim okusom, kremno teksturo in čokoladnim zaključkom. Preprost recept za 8 do 10 oseb.
Pozabljena korenovka za juhe, sladice in vse jedi vmes
Pastinak je korenovka z dolgo tradicijo, ki je osvojila naša srca (in želodce). Njegov sladek rahlo oreškast okus je odlična osnova za številne jedi.
Sestavine
pašteta iz dimljene postrvi
- 120 g dimljene postrvi
- 100 g polnomastnega kremnega sira
- 2 žlički kaper
- 1⁄2 žličke dijonske gorčice
- sok 1 limone
- sol in poper
rdeča čebula in kozice s koprom
- 1 dl kisle smetane
- 1 žlica majoneze
- 1⁄2 manjše rdeče čebule
- 1 žlica nasekljanega kopra in še malo, ko postrežemo
- sok 1⁄2 limone
- 1 žlička pekoče omake
- 250 g oluščenih kuhanih kozic
- 100 g gravadlaxa
- 100 g dimljenega lososa
- 150 g neoluščenih kuhanih kozic
- krekerji, narezan kruh s semeni ali rženi kruh, blini, krhlji limone in kaprni plodovi, ko postrežemo
Postopek
Za pašteto v multipraktiku zmeljemo postrv, kremni sir, odcejene kapre in gorčico, nato solimo, popramo in vmešamo limonov sok. (V hladilniku se obdrži do 2 dni.)
Za kozice v skledi zmešamo kislo smetano, majonezo, drobno nasekljano čebulo, koper, limonov sok in pekočo omako, nato dodamo kozice in pomešamo. (V hladilniku se pokrite obdržijo 1 dan.)
Pašteto preložimo v eno skledico, kozice pa v drugo. Obe postavimo na velik servirni krožnik in zraven razporedimo gravadlax, če ga imamo, dimljenega lososa, cele kozice, krekerje, kruh, bline, krhlje limone in kaprne plodove. Posujemo s koprom in postrežemo.