© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Praznična morska plošča za družbo

Praznična morska plošča za družbo

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8-10 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

pašteta iz dimljene postrvi

  • 120 g dimljene postrvi
  • 100 g polnomastnega kremnega sira
  • 2 žlički kaper
  • 1⁄2 žličke dijonske gorčice
  • sok 1 limone
  • sol in poper

rdeča čebula in kozice s koprom

  • 1 dl kisle smetane
  • 1 žlica majoneze
  • 1⁄2 manjše rdeče čebule
  • 1 žlica nasekljanega kopra in še malo, ko postrežemo
  • sok 1⁄2 limone
  • 1 žlička pekoče omake
  • 250 g oluščenih kuhanih kozic
  • 100 g gravadlaxa
  • 100 g dimljenega lososa
  • 150 g neoluščenih kuhanih kozic
  • krekerji, narezan kruh s semeni ali rženi kruh, blini, krhlji limone in kaprni plodovi, ko postrežemo

Sestavine

pašteta iz dimljene postrvi

  • 120 g dimljene postrvi
  • 100 g polnomastnega kremnega sira
  • 2 žlički kaper
  • 1⁄2 žličke dijonske gorčice
  • sok 1 limone
  • sol in poper

rdeča čebula in kozice s koprom

  • 1 dl kisle smetane
  • 1 žlica majoneze
  • 1⁄2 manjše rdeče čebule
  • 1 žlica nasekljanega kopra in še malo, ko postrežemo
  • sok 1⁄2 limone
  • 1 žlička pekoče omake
  • 250 g oluščenih kuhanih kozic
  • 100 g gravadlaxa
  • 100 g dimljenega lososa
  • 150 g neoluščenih kuhanih kozic
  • krekerji, narezan kruh s semeni ali rženi kruh, blini, krhlji limone in kaprni plodovi, ko postrežemo

Postopek

1

Za pašteto v multipraktiku zmeljemo postrv, kremni sir, odcejene kapre in gorčico, nato solimo, popramo in vmešamo limonov sok. (V hladilniku se obdrži do 2 dni.)

2

Za kozice v skledi zmešamo kislo smetano, majonezo, drobno nasekljano čebulo, koper, limonov sok in pekočo omako, nato dodamo kozice in pomešamo. (V hladilniku se pokrite obdržijo 1 dan.)

3

Pašteto preložimo v eno skledico, kozice pa v drugo. Obe postavimo na velik servirni krožnik in zraven razporedimo gravadlax, če ga imamo, dimljenega lososa, cele kozice, krekerje, kruh, bline, krhlje limone in kaprne plodove. Posujemo s koprom in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Bananin kolač z javorovim sirupom

Najboljši je še topel

1 h 30 min
Enostavno

Regratova mineštra

40 min
Enostavno

Gobe s sirom in pehtranom

Polnjeni šampinjoni malo drugače

15 min
Enostavno

Zeleni smuti

Smuti, zmešanček, kozarec, poln zdravja

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.