Kaj boste skuhali danes?
Praznična morska plošča za družbo
Praznična morska plošča za družbo
Sestavine
pašteta iz dimljene postrvi
- 120 g dimljene postrvi
- 100 g polnomastnega kremnega sira
- 2 žlički kaper
- 1⁄2 žličke dijonske gorčice
- sok 1 limone
- sol in poper
rdeča čebula in kozice s koprom
- 1 dl kisle smetane
- 1 žlica majoneze
- 1⁄2 manjše rdeče čebule
- 1 žlica nasekljanega kopra in še malo, ko postrežemo
- sok 1⁄2 limone
- 1 žlička pekoče omake
- 250 g oluščenih kuhanih kozic
- 100 g gravadlaxa
- 100 g dimljenega lososa
- 150 g neoluščenih kuhanih kozic
- krekerji, narezan kruh s semeni ali rženi kruh, blini, krhlji limone in kaprni plodovi, ko postrežemo
Praznične decembrske jedi z božanskimi vonjavami in okus
Praznične jedi naj ostanejo domače, a z dodatkom pravih začimb dobijo novo toplino. Katere dišave ogrejejo telo in praznično mizo?
Tako bo pečenka pečena enakomerno (video)
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko in se enakomerno speče, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.
Top praznične sladice brez mlečnih izdelkov in jajc
Veganske praznične sladice brez masla, smetane, mleka in jajc: odlični preizkušeni recepti za goste, ki jedo vegansko ali se izogibajo mlečnim izdelkom in jajcem.
Sestavine
pašteta iz dimljene postrvi
- 120 g dimljene postrvi
- 100 g polnomastnega kremnega sira
- 2 žlički kaper
- 1⁄2 žličke dijonske gorčice
- sok 1 limone
- sol in poper
rdeča čebula in kozice s koprom
- 1 dl kisle smetane
- 1 žlica majoneze
- 1⁄2 manjše rdeče čebule
- 1 žlica nasekljanega kopra in še malo, ko postrežemo
- sok 1⁄2 limone
- 1 žlička pekoče omake
- 250 g oluščenih kuhanih kozic
- 100 g gravadlaxa
- 100 g dimljenega lososa
- 150 g neoluščenih kuhanih kozic
- krekerji, narezan kruh s semeni ali rženi kruh, blini, krhlji limone in kaprni plodovi, ko postrežemo
Postopek
Za pašteto v multipraktiku zmeljemo postrv, kremni sir, odcejene kapre in gorčico, nato solimo, popramo in vmešamo limonov sok. (V hladilniku se obdrži do 2 dni.)
Za kozice v skledi zmešamo kislo smetano, majonezo, drobno nasekljano čebulo, koper, limonov sok in pekočo omako, nato dodamo kozice in pomešamo. (V hladilniku se pokrite obdržijo 1 dan.)
Pašteto preložimo v eno skledico, kozice pa v drugo. Obe postavimo na velik servirni krožnik in zraven razporedimo gravadlax, če ga imamo, dimljenega lososa, cele kozice, krekerje, kruh, bline, krhlje limone in kaprne plodove. Posujemo s koprom in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Žitne ploščice s cimetom in suhim sadjem
Odlične za zajtrk, malico v službi ali kot posladek h skodelici kave