
Testeninski rižek s paradižnikom in mocarelo
Paradižnik in mocarela sta vedno zmagovalna kombinacija
Testeninski rižek s paradižnikom in mocarelo
Paradižnik in mocarela sta vedno zmagovalna kombinacija

Sestavine
- 150 g testeninskega rižka (orzo)
- ½ žlice oljčnega olja
- 2 vloženi pečeni rdeči papriki
- prgišče oliv
- velik ščep čilijevih kosmičev
- ½ žličke posušenega origana
- 400 g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
- 1 olupljen in strt strok česna
- 125 g mocarele
- sol in poper
Preberite tudi

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.

Recept za dan brez zavržene hrane: ustvarite novo jed iz ostankov
Slovenski dan brez zavržene hrane je priložnost, da se spomnimo, koliko hrane lahko prihranimo, če jo znamo pametno uporabiti. Namesto da ostanki romajo v koš, naj postanejo izhodišče za nove, okusne jedi.

Kava s sladkornim oblakom – doživetje, ki razočara?
Kava z oblačkom iz sladkorne pene, ki se topi nad vročo skodelico? Nova uspešnica z Vzhoda navdušuje na Instagramu … Kaj pa praktični del senzacije?
Sestavine
- 150 g testeninskega rižka (orzo)
- ½ žlice oljčnega olja
- 2 vloženi pečeni rdeči papriki
- prgišče oliv
- velik ščep čilijevih kosmičev
- ½ žličke posušenega origana
- 400 g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
- 1 olupljen in strt strok česna
- 125 g mocarele
- sol in poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Papriko in olive grobo narežemo. Testenine stresemo v srednje veliko ognjevarno posodo in jim primešamo olje, papriko, olive, čilijeve kosmiče in posušen origano. Dodamo paradižnikove koščke in strt česen, nato pa pločevinko do polovice napolnimo z vodo, ki jo vlijemo v posodo. Dobro premešamo, solimo in popramo. Posodo pokrijemo in pečemo 20 minut, dokler niso testenine skoraj kuhane. Tedaj jih vzamemo iz pečice in premešamo. Odstranimo folijo in vrnemo v pečico še za 5 minut.
Prižgemo žar v pečici. Testenine vzamemo iz pečice in nanje natrgamo mocarelo, nato pa pečemo pod žarom, dokler se sir ne stopi in začne brbotati. Po želji postrežemo s solato.