
Testeninski rižek s paradižnikom in mocarelo
Paradižnik in mocarela sta vedno zmagovalna kombinacija
Testeninski rižek s paradižnikom in mocarelo
Paradižnik in mocarela sta vedno zmagovalna kombinacija

Sestavine
- 150 g testeninskega rižka (orzo)
- ½ žlice oljčnega olja
- 2 vloženi pečeni rdeči papriki
- prgišče oliv
- velik ščep čilijevih kosmičev
- ½ žličke posušenega origana
- 400 g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
- 1 olupljen in strt strok česna
- 125 g mocarele
- sol in poper

Napitek, na katerega prisegajo ljubitelji jeseni
Nekateri komaj čakajo na začetek šolskega leta, drugi pa na začetek sezone napitka pumpkin spice latte, bučne bele kave.

Jesenska sladica z robidami in topljeno smetano, ki vas bo očarala
Ko se poletje nagne proti jeseni, narava ponudi svoje zadnje sladke plodove. Med njimi kraljujejo robidnice – globoko vijolične, rahlo kiselkaste in čudovito aromatične.

Je opraskana teflonska ponev res nevarna?
Teflonske ponve, torej ponve s prevleko proti prijemanju, so danes nepogrešljiv del skoraj vsake kuhinje.
Sestavine
- 150 g testeninskega rižka (orzo)
- ½ žlice oljčnega olja
- 2 vloženi pečeni rdeči papriki
- prgišče oliv
- velik ščep čilijevih kosmičev
- ½ žličke posušenega origana
- 400 g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
- 1 olupljen in strt strok česna
- 125 g mocarele
- sol in poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Papriko in olive grobo narežemo. Testenine stresemo v srednje veliko ognjevarno posodo in jim primešamo olje, papriko, olive, čilijeve kosmiče in posušen origano. Dodamo paradižnikove koščke in strt česen, nato pa pločevinko do polovice napolnimo z vodo, ki jo vlijemo v posodo. Dobro premešamo, solimo in popramo. Posodo pokrijemo in pečemo 20 minut, dokler niso testenine skoraj kuhane. Tedaj jih vzamemo iz pečice in premešamo. Odstranimo folijo in vrnemo v pečico še za 5 minut.
Prižgemo žar v pečici. Testenine vzamemo iz pečice in nanje natrgamo mocarelo, nato pa pečemo pod žarom, dokler se sir ne stopi in začne brbotati. Po želji postrežemo s solato.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Grahova juha s parmezanovimi hrski
Slastna grahova juha je odlična ideja za hitro in zdravo večerjo
Spomladanska mineštra
Odprta lazanja z gobami in bučo
Lazanja z gobami in bučo je odlična topla predjed slavnostne večerje ali domiselno kosilo.
Solata iz paradižnika, lubenice in sira feta z metinim prelivom
Vsestranska poletna priloga