
Kaj boste skuhali danes?
Testeninski rižek s paradižnikom in mocarelo
Paradižnik in mocarela sta vedno zmagovalna kombinacija
Testeninski rižek s paradižnikom in mocarelo
Paradižnik in mocarela sta vedno zmagovalna kombinacija

Sestavine
- 150 g testeninskega rižka (orzo)
- ½ žlice oljčnega olja
- 2 vloženi pečeni rdeči papriki
- prgišče oliv
- velik ščep čilijevih kosmičev
- ½ žličke posušenega origana
- 400 g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
- 1 olupljen in strt strok česna
- 125 g mocarele
- sol in poper

Zdrobov narastek – sladica otroštva, ki nikoli ne gre iz mode
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.

Tako krvavice ne bodo počile
Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.

Pet okusnih idej z rižem (ki niso rižota)
Riž ni samo za rižote. In ni samo priloga. Lahko ga uporabimo v solatah, polpetih, hrustljavih kroglicah, kremastih pudingih... Zaloga riža je v shrambi vedno dobrodošla.
Sestavine
- 150 g testeninskega rižka (orzo)
- ½ žlice oljčnega olja
- 2 vloženi pečeni rdeči papriki
- prgišče oliv
- velik ščep čilijevih kosmičev
- ½ žličke posušenega origana
- 400 g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
- 1 olupljen in strt strok česna
- 125 g mocarele
- sol in poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Papriko in olive grobo narežemo. Testenine stresemo v srednje veliko ognjevarno posodo in jim primešamo olje, papriko, olive, čilijeve kosmiče in posušen origano. Dodamo paradižnikove koščke in strt česen, nato pa pločevinko do polovice napolnimo z vodo, ki jo vlijemo v posodo. Dobro premešamo, solimo in popramo. Posodo pokrijemo in pečemo 20 minut, dokler niso testenine skoraj kuhane. Tedaj jih vzamemo iz pečice in premešamo. Odstranimo folijo in vrnemo v pečico še za 5 minut.
Prižgemo žar v pečici. Testenine vzamemo iz pečice in nanje natrgamo mocarelo, nato pa pečemo pod žarom, dokler se sir ne stopi in začne brbotati. Po želji postrežemo s solato.