© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rahel čokoladni kolač

Tako okusen kolač, pa tako preprosta priprava

Rahel čokoladni kolač

Tako okusen kolač, pa tako preprosta priprava

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 6–8 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Rahel čokoladni kolač

Sestavine

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 150 g masla
  • 3 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 80 g moke

ko postrežemo (po želji)

  • vaniljev sladoled
  • stepena sladka smetana
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 150 g masla
  • 3 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 80 g moke

ko postrežemo (po želji)

  • vaniljev sladoled
  • stepena sladka smetana

Postopek

1

Pečico segrejemo na 210 °C (ali na 190 °C z ventilacijo). Čokolado nasekljamo in stopimo v 1,5 dl vroče vode. Dodamo maslo in mešamo, dokler se ne stopi.

2

V skledi penasto stepemo jajca s sladkorjem, previdno vmešamo moko in dodamo čokoladno maso. Testo vlijemo v model s premerom 20 cm in pečemo 18–20 minut. Sredica kolača mora biti še vlažna. Postrežemo toplega, najboljši je s kepico vaniljevega sladoleda in stepeno sladko smetano.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.