Kaj boste skuhali danes?
Paradižnikova juha z mesnimi kroglicami
Morda smo res bolj navajeni čuftov v paradižnikovi omaki, ampak v paradižnikovi juhi so odlični.
Paradižnikova juha z mesnimi kroglicami
Morda smo res bolj navajeni čuftov v paradižnikovi omaki, ampak v paradižnikovi juhi so odlični.
Sestavine
- 1 ½ žlice repičnega olja
- 1 čebula
- 2 rdeči papriki
- 1 strok česna
- 150 g mlete govedine
- ½ žličke čilijevih kosmičev
- 800 g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
- 100 g bisernega kuskusa (ali bulgurja ali testeninskega rižka)
- 5 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- 150 g mlade špinače
- ½ majhnega šopka bazilike
- sol in poper
- parmezan, ko postrežemo (po želji)
5 trikov za brezskrbno praznično peko
Manj kot 50 dni nas loči do božiča in vseh sladkosti, ki jih prinaša. Da bo vse nared pravi čas in brez nepotrebnega stresa, upoštevajte spodnje nasvete.
Ko enkrat poskusite to rulado, krompirja ne boste več jedli po starem
Krompirjeva rulada s sirom in mesom je razkošna, a hkrati presenetljivo preprosta jed, ki združuje vse, kar imamo radi – krompir, sir in mesni nadev.
Kultni namaz, ki ga vsaka družina pripravlja malce po svoje
Nežen in rahlo pikanten, preprost, a vendar poseben – liptaver je klasičen namaz, brez katerega nekoč ni minilo nobeno družinsko slavje. Čas je, da obudimo to tradicijo.
Sestavine
- 1 ½ žlice repičnega olja
- 1 čebula
- 2 rdeči papriki
- 1 strok česna
- 150 g mlete govedine
- ½ žličke čilijevih kosmičev
- 800 g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
- 100 g bisernega kuskusa (ali bulgurja ali testeninskega rižka)
- 5 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- 150 g mlade špinače
- ½ majhnega šopka bazilike
- sol in poper
- parmezan, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Čebulo drobno sesekljamo. Paprikama odstranimo semena in ju narežemo. Česen pretisnemo skozi stiskalnik. Meso solimo in popramo ter iz mase oblikujemo 12 kroglic.
V kozici segrejemo olje. Na njem popečemo mesne kroglice, da porjavijo. Prestavimo jih na krožnik, po potrebi dodamo še malo olja in na njem 5 minut pražimo čebulo in paprike.
V kozico dodamo česen in čilijeve kosmiče ter pražimo še kakšno minuto. Dodamo paradižnik, biserni kuskus in zelenjavno jušno osnovo ter počakamo, da rahlo zavre.
Juho po okusu solimo in popramo, nato pa dodamo mesne kroglice. Juho pustimo rahlo vreti 10 minut oziroma toliko časa, da je meso popolnoma kuhano. Nazadnje dodamo še špinačo. Nato juho naložimo v skledice in jo potresemo z baziliko ter po želji z naribanim parmezanom.
Priljubljeni recepti
Pesini in kumarični stolpiči
Sendvič po italijansko
Italijani ne slovijo samo po testeninah, temveč tudi po slastnih sendvičih.
Goveja pečenka z vinsko in hrenovo omako
Blitvini zvitki z lisičkami, kapesantami in žafranovo omako
Elegantna predjed iz gozda in morja