Kaj boste skuhali danes?
Paradižnikova juha z mesnimi kroglicami
Morda smo res bolj navajeni čuftov v paradižnikovi omaki, ampak v paradižnikovi juhi so odlični.
Paradižnikova juha z mesnimi kroglicami
Morda smo res bolj navajeni čuftov v paradižnikovi omaki, ampak v paradižnikovi juhi so odlični.
Sestavine
- 1 ½ žlice repičnega olja
- 1 čebula
- 2 rdeči papriki
- 1 strok česna
- 150 g mlete govedine
- ½ žličke čilijevih kosmičev
- 800 g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
- 100 g bisernega kuskusa (ali bulgurja ali testeninskega rižka)
- 5 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- 150 g mlade špinače
- ½ majhnega šopka bazilike
- sol in poper
- parmezan, ko postrežemo (po želji)
Pica, ki je obnorela svet: hitro, beljakovinsko in noro okusno
Sveži zrnati sir je v zadnjem času postal eden izmed najbolj priljubljenih živil. Razlogov, zakaj, je veliko. Danes iz njega pripravljamo 'cottage cheese' pico.
Hitra večerja na žlico, ki ne obteži želodca
Barvita paradižnikova juha s testeninami in čičerko je vse, kar si želimo ob zaključku napornega dne.
Piškoti, ki so tako slastni, da bodo izginili v hipu
Piškoti z belo čokolado in brusnicami so med najbolj priljubljenimi recepti za praznične slaščice. Preverite, kaj lahko naredite, da jih ne bo prehitro zmanjkalo.
Sestavine
- 1 ½ žlice repičnega olja
- 1 čebula
- 2 rdeči papriki
- 1 strok česna
- 150 g mlete govedine
- ½ žličke čilijevih kosmičev
- 800 g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
- 100 g bisernega kuskusa (ali bulgurja ali testeninskega rižka)
- 5 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- 150 g mlade špinače
- ½ majhnega šopka bazilike
- sol in poper
- parmezan, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Čebulo drobno sesekljamo. Paprikama odstranimo semena in ju narežemo. Česen pretisnemo skozi stiskalnik. Meso solimo in popramo ter iz mase oblikujemo 12 kroglic.
V kozici segrejemo olje. Na njem popečemo mesne kroglice, da porjavijo. Prestavimo jih na krožnik, po potrebi dodamo še malo olja in na njem 5 minut pražimo čebulo in paprike.
V kozico dodamo česen in čilijeve kosmiče ter pražimo še kakšno minuto. Dodamo paradižnik, biserni kuskus in zelenjavno jušno osnovo ter počakamo, da rahlo zavre.
Juho po okusu solimo in popramo, nato pa dodamo mesne kroglice. Juho pustimo rahlo vreti 10 minut oziroma toliko časa, da je meso popolnoma kuhano. Nazadnje dodamo še špinačo. Nato juho naložimo v skledice in jo potresemo z baziliko ter po želji z naribanim parmezanom.