Kaj boste skuhali danes?
Paradižnikova juha z mesnimi kroglicami
Morda smo res bolj navajeni čuftov v paradižnikovi omaki, ampak v paradižnikovi juhi so odlični.
Paradižnikova juha z mesnimi kroglicami
Morda smo res bolj navajeni čuftov v paradižnikovi omaki, ampak v paradižnikovi juhi so odlični.
Sestavine
- 1 ½ žlice repičnega olja
- 1 čebula
- 2 rdeči papriki
- 1 strok česna
- 150 g mlete govedine
- ½ žličke čilijevih kosmičev
- 800 g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
- 100 g bisernega kuskusa (ali bulgurja ali testeninskega rižka)
- 5 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- 150 g mlade špinače
- ½ majhnega šopka bazilike
- sol in poper
- parmezan, ko postrežemo (po želji)
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 ½ žlice repičnega olja
- 1 čebula
- 2 rdeči papriki
- 1 strok česna
- 150 g mlete govedine
- ½ žličke čilijevih kosmičev
- 800 g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
- 100 g bisernega kuskusa (ali bulgurja ali testeninskega rižka)
- 5 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- 150 g mlade špinače
- ½ majhnega šopka bazilike
- sol in poper
- parmezan, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Čebulo drobno sesekljamo. Paprikama odstranimo semena in ju narežemo. Česen pretisnemo skozi stiskalnik. Meso solimo in popramo ter iz mase oblikujemo 12 kroglic.
V kozici segrejemo olje. Na njem popečemo mesne kroglice, da porjavijo. Prestavimo jih na krožnik, po potrebi dodamo še malo olja in na njem 5 minut pražimo čebulo in paprike.
V kozico dodamo česen in čilijeve kosmiče ter pražimo še kakšno minuto. Dodamo paradižnik, biserni kuskus in zelenjavno jušno osnovo ter počakamo, da rahlo zavre.
Juho po okusu solimo in popramo, nato pa dodamo mesne kroglice. Juho pustimo rahlo vreti 10 minut oziroma toliko časa, da je meso popolnoma kuhano. Nazadnje dodamo še špinačo. Nato juho naložimo v skledice in jo potresemo z baziliko ter po želji z naribanim parmezanom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Velikonočni prigrizek s hrenovim nadevom
Pripravite prigrizek iz ostankov velikonočne šunke, pirhov in hrena
Paradižnikova solata s čebulo
Paradižnikova solata za odlično spremljavo dobrotam z žara