© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Testenine z omako iz pečenih paprik

Testenine z omako iz pečenih paprik

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pasta in roasted pepper sauceDo it betterpage 44

Sestavine

  • 400 g testenin
  • 3 rdeče paprike
  • 2 rdeči čebuli
  • ½ žličke suhega timijana
  • 500 g pasiranega paradižnika (passata)
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol
  • poper
lubenica

Triki, s katerimi prepoznate popolno lubenico

Bralka nas je vprašala: Tu je poletni čas, ko se vsi radi osvežimo tudi z lubenico. Po navadi vedno kupim razrezano, saj se mi je že zgodilo, da sem, če sem kupila celo, vsaj polovico kaj hitro vrgla stran, ker je bila nezrela ali kašasta. Kaj svetujete pri nakupu lubenice?

Sestavine

  • 400 g testenin
  • 3 rdeče paprike
  • 2 rdeči čebuli
  • ½ žličke suhega timijana
  • 500 g pasiranega paradižnika (passata)
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Čebulo olupimo in jo razrežemo na večje kose. Paprike operemo, odstranimo semena in tudi njih narežemo na večje kose. Kose čebule in paprike na pekaču pomešamo z oljčnim oljem in timijanom ter pečemo v pečici 30 minut, da se zmehčajo in nekoliko potemnijo.

2

Medtem v velikem loncu zavremo vodo, jo solimo in v njej skuhamo testenine. Pečeno čebulo in papriko malo ohladimo in grobo zmiksamo v kuhinjskem strojčku. Dodamo pasiran paradižnik in začinimo s soljo in poprom. Kuhane testenine odcedimo, jih vrnemo v lonec, v katerem so se kuhale, in prelijemo s pripravljeno omako. Premešamo, še malo pogrejemo in postrežemo.

Nasvet

Omako iz pečenih paprik lahko postrežemo tudi kot prilogo k piščancu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.