
Testenine z omako iz pečenih paprik
Testenine z omako iz pečenih paprik

Sestavine
- 400 g testenin
- 3 rdeče paprike
- 2 rdeči čebuli
- ½ žličke suhega timijana
- 500 g pasiranega paradižnika (passata)
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 400 g testenin
- 3 rdeče paprike
- 2 rdeči čebuli
- ½ žličke suhega timijana
- 500 g pasiranega paradižnika (passata)
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Čebulo olupimo in jo razrežemo na večje kose. Paprike operemo, odstranimo semena in tudi njih narežemo na večje kose. Kose čebule in paprike na pekaču pomešamo z oljčnim oljem in timijanom ter pečemo v pečici 30 minut, da se zmehčajo in nekoliko potemnijo.
Medtem v velikem loncu zavremo vodo, jo solimo in v njej skuhamo testenine. Pečeno čebulo in papriko malo ohladimo in grobo zmiksamo v kuhinjskem strojčku. Dodamo pasiran paradižnik in začinimo s soljo in poprom. Kuhane testenine odcedimo, jih vrnemo v lonec, v katerem so se kuhale, in prelijemo s pripravljeno omako. Premešamo, še malo pogrejemo in postrežemo.
Nasvet
Omako iz pečenih paprik lahko postrežemo tudi kot prilogo k piščancu.