
Testenine z omako iz pečenih paprik
Testenine z omako iz pečenih paprik

Sestavine
- 400 g testenin
- 3 rdeče paprike
- 2 rdeči čebuli
- ½ žličke suhega timijana
- 500 g pasiranega paradižnika (passata)
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper

Navdušite s poletno specialiteto: nadevani bučkini cvetovi
Srečneži z obiljem pridelkov z domačega vrta, ne zamudite odlične priložnosti za nadgradnjo poletnega menija. Ste že kdaj pripravili bučkine cvetove?

Triki, s katerimi prepoznate popolno lubenico
Bralka nas je vprašala: Tu je poletni čas, ko se vsi radi osvežimo tudi z lubenico. Po navadi vedno kupim razrezano, saj se mi je že zgodilo, da sem, če sem kupila celo, vsaj polovico kaj hitro vrgla stran, ker je bila nezrela ali kašasta. Kaj svetujete pri nakupu lubenice?

Njene zdravilne učinkovine so poznali že stari Egipčani
Bazilika je aromatična zeliščna rastlina, znana po močnem vonju in okusu.
Sestavine
- 400 g testenin
- 3 rdeče paprike
- 2 rdeči čebuli
- ½ žličke suhega timijana
- 500 g pasiranega paradižnika (passata)
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Čebulo olupimo in jo razrežemo na večje kose. Paprike operemo, odstranimo semena in tudi njih narežemo na večje kose. Kose čebule in paprike na pekaču pomešamo z oljčnim oljem in timijanom ter pečemo v pečici 30 minut, da se zmehčajo in nekoliko potemnijo.
Medtem v velikem loncu zavremo vodo, jo solimo in v njej skuhamo testenine. Pečeno čebulo in papriko malo ohladimo in grobo zmiksamo v kuhinjskem strojčku. Dodamo pasiran paradižnik in začinimo s soljo in poprom. Kuhane testenine odcedimo, jih vrnemo v lonec, v katerem so se kuhale, in prelijemo s pripravljeno omako. Premešamo, še malo pogrejemo in postrežemo.
Nasvet
Omako iz pečenih paprik lahko postrežemo tudi kot prilogo k piščancu.