
Testenine z bučo in rožmarinom
Da ne bodo testenine samo z bolognese omako.
Testenine z bučo in rožmarinom
Da ne bodo testenine samo z bolognese omako.

Sestavine
- 400 g svedrastih testenin
- sveže nariban parmezan za posip
- 4 vejice rožmarina za okras
omaka
- 85 g masla
- 1 strok česna
- 450 g mesa maslene ali druge jedilne buče
- 2 žlički drobno nasekljanega rožmarina
- naribana lupinica ½ limone
- nariban muškatni orešek
- sol
- poper
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 400 g svedrastih testenin
- sveže nariban parmezan za posip
- 4 vejice rožmarina za okras
omaka
- 85 g masla
- 1 strok česna
- 450 g mesa maslene ali druge jedilne buče
- 2 žlički drobno nasekljanega rožmarina
- naribana lupinica ½ limone
- nariban muškatni orešek
- sol
- poper
Postopek
Najprej pripravimo omako. Bučno meso narežemo na 1 cm velike koščke. Maslo stopimo v široki kozici. Dodamo strt česen in mešamo približno 30 sekund. Nato dodamo bučo, rožmarin, limonovo lupino, sol, poper in muškatni orešek. Pokrijemo in na nizki temperaturi dušimo približno 15 minut, da se buča zmehča. Občasno premešamo. Tretjino bučnega mesa pretlačimo, preostalo pa pustimo v koščkih. Pokusimo in po potrebi začinimo.
Medtem v velikem loncu zavremo vodo, jo solimo, dodamo testenine in jih skuhamo na zob (sledimo navodilom na embalaži), nato jih odcedimo.
Kuhane testenine vmešamo v omako. Postrežemo takoj, vsako porcijo okrasimo še z vejico rožmarina in k jedi ponudimo parmezan.