
Testenine z bučo in rožmarinom
Da ne bodo testenine samo z bolognese omako.
Testenine z bučo in rožmarinom
Da ne bodo testenine samo z bolognese omako.

Sestavine
- 400 g svedrastih testenin
- sveže nariban parmezan za posip
- 4 vejice rožmarina za okras
omaka
- 85 g masla
- 1 strok česna
- 450 g mesa maslene ali druge jedilne buče
- 2 žlički drobno nasekljanega rožmarina
- naribana lupinica ½ limone
- nariban muškatni orešek
- sol
- poper

Razkrivamo: toliko kalorij ima dejansko poletni koktajl Aperol Spritz
Aperol Spritz je postal nepogrešljiv del poletnih druženj. Toda ste se že kdaj vprašali, koliko kalorij dejansko vsebuje ta priljubljeni italijanski koktajl?

Pripravite preprosto domače testo za testenine
Sveže domače jajčne testenine so nekaj posebnega. Ne samo zato, ker so super okusne, ampak tudi zato, ker smo se zanje potrudili. Postopek v resnici ni čisto nič zapleten.

Kako dobro posušiti solato in zakaj je to sploh pomembno
Zagotovo ste tako kot ena izmed naših bralk že videli po trgovinah plastično posodo za sušenje solate. In morda ste se že vprašali, zakaj bi to sploh potrebovali?
Sestavine
- 400 g svedrastih testenin
- sveže nariban parmezan za posip
- 4 vejice rožmarina za okras
omaka
- 85 g masla
- 1 strok česna
- 450 g mesa maslene ali druge jedilne buče
- 2 žlički drobno nasekljanega rožmarina
- naribana lupinica ½ limone
- nariban muškatni orešek
- sol
- poper
Postopek
Najprej pripravimo omako. Bučno meso narežemo na 1 cm velike koščke. Maslo stopimo v široki kozici. Dodamo strt česen in mešamo približno 30 sekund. Nato dodamo bučo, rožmarin, limonovo lupino, sol, poper in muškatni orešek. Pokrijemo in na nizki temperaturi dušimo približno 15 minut, da se buča zmehča. Občasno premešamo. Tretjino bučnega mesa pretlačimo, preostalo pa pustimo v koščkih. Pokusimo in po potrebi začinimo.
Medtem v velikem loncu zavremo vodo, jo solimo, dodamo testenine in jih skuhamo na zob (sledimo navodilom na embalaži), nato jih odcedimo.
Kuhane testenine vmešamo v omako. Postrežemo takoj, vsako porcijo okrasimo še z vejico rožmarina in k jedi ponudimo parmezan.