
Testenine z bučo in rožmarinom
Da ne bodo testenine samo z bolognese omako.
Testenine z bučo in rožmarinom
Da ne bodo testenine samo z bolognese omako.

Sestavine
- 400 g svedrastih testenin
- sveže nariban parmezan za posip
- 4 vejice rožmarina za okras
omaka
- 85 g masla
- 1 strok česna
- 450 g mesa maslene ali druge jedilne buče
- 2 žlički drobno nasekljanega rožmarina
- naribana lupinica ½ limone
- nariban muškatni orešek
- sol
- poper

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 400 g svedrastih testenin
- sveže nariban parmezan za posip
- 4 vejice rožmarina za okras
omaka
- 85 g masla
- 1 strok česna
- 450 g mesa maslene ali druge jedilne buče
- 2 žlički drobno nasekljanega rožmarina
- naribana lupinica ½ limone
- nariban muškatni orešek
- sol
- poper
Postopek
Najprej pripravimo omako. Bučno meso narežemo na 1 cm velike koščke. Maslo stopimo v široki kozici. Dodamo strt česen in mešamo približno 30 sekund. Nato dodamo bučo, rožmarin, limonovo lupino, sol, poper in muškatni orešek. Pokrijemo in na nizki temperaturi dušimo približno 15 minut, da se buča zmehča. Občasno premešamo. Tretjino bučnega mesa pretlačimo, preostalo pa pustimo v koščkih. Pokusimo in po potrebi začinimo.
Medtem v velikem loncu zavremo vodo, jo solimo, dodamo testenine in jih skuhamo na zob (sledimo navodilom na embalaži), nato jih odcedimo.
Kuhane testenine vmešamo v omako. Postrežemo takoj, vsako porcijo okrasimo še z vejico rožmarina in k jedi ponudimo parmezan.