Kaj boste skuhali danes?
Testenine z bučo in rožmarinom
Da ne bodo testenine samo z bolognese omako.
Testenine z bučo in rožmarinom
Da ne bodo testenine samo z bolognese omako.
    Sestavine
- 400 g svedrastih testenin
 - sveže nariban parmezan za posip
 - 4 vejice rožmarina za okras
 
omaka
- 85 g masla
 - 1 strok česna
 - 450 g mesa maslene ali druge jedilne buče
 - 2 žlički drobno nasekljanega rožmarina
 - naribana lupinica ½ limone
 - nariban muškatni orešek
 - sol
 - poper
 
        
            
            Ričet po receptu Marije Merljak
Ko v kuhinji zadiši po ričetu, takrat vemo, da se kuha nekaj res dobrega in domačega.
        
            
            Nove ideje za fina kosila, pripravljena v pol ure
Čas hiti mimo, mi pa z njim – a kljub hitenju si lahko privoščimo okusno domače kosilo. Preglejte pestre recepte za kosila, pripravljena, kot bi mignil.
        
            
            Če se bojite priprave potice, izberite to martinovo sladico
Kar nekoliko nenavadno bi bilo, če po krepki martinovi pojedini ne bi postregli še sladice. Tokrat smo se odločili za malce manj klasičen aromatičen makov venec.
Sestavine
- 400 g svedrastih testenin
 - sveže nariban parmezan za posip
 - 4 vejice rožmarina za okras
 
omaka
- 85 g masla
 - 1 strok česna
 - 450 g mesa maslene ali druge jedilne buče
 - 2 žlički drobno nasekljanega rožmarina
 - naribana lupinica ½ limone
 - nariban muškatni orešek
 - sol
 - poper
 
Postopek
Najprej pripravimo omako. Bučno meso narežemo na 1 cm velike koščke. Maslo stopimo v široki kozici. Dodamo strt česen in mešamo približno 30 sekund. Nato dodamo bučo, rožmarin, limonovo lupino, sol, poper in muškatni orešek. Pokrijemo in na nizki temperaturi dušimo približno 15 minut, da se buča zmehča. Občasno premešamo. Tretjino bučnega mesa pretlačimo, preostalo pa pustimo v koščkih. Pokusimo in po potrebi začinimo.
Medtem v velikem loncu zavremo vodo, jo solimo, dodamo testenine in jih skuhamo na zob (sledimo navodilom na embalaži), nato jih odcedimo.
Kuhane testenine vmešamo v omako. Postrežemo takoj, vsako porcijo okrasimo še z vejico rožmarina in k jedi ponudimo parmezan.