
Kaj boste skuhali danes?
Testenine z bučo, gobami in žajbljem
Jeseni imamo slastne pridelke za pripravo odličnih testenin.
Testenine z bučo, gobami in žajbljem
Jeseni imamo slastne pridelke za pripravo odličnih testenin.

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 300 g mesa maslene buče
- 2 stroka česna
- nekaj žajbljevih listov
- 140 g gob
- 170 g testenin
- 1 žlica sveže naribanega parmezana
- sol
- poper
- malo parmezana za posip

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 300 g mesa maslene buče
- 2 stroka česna
- nekaj žajbljevih listov
- 140 g gob
- 170 g testenin
- 1 žlica sveže naribanega parmezana
- sol
- poper
- malo parmezana za posip
Postopek
Bučno meso narežemo na manjše kose. Česen olupimo in grobo nasekljamo. Prav tako grobo nasekljamo žajbljeve liste. Gobe dobro očistimo in narežemo na rezine.
V primerno veliki ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo bučno meso, česen in žajbelj. Pražimo nekaj minut, da vse skupaj rahlo porjavi. Prilijemo malo vode, nato pa kuhamo še 15 minut, da bučno meso postane mehko in da vsa tekočina izpari. Dodamo gobe in pražimo še 5 minut. Jed večkrat premešamo. Na koncu začinimo s soljo in poprom.
Medtem v vreli slani vodi skuhamo testenine in jih odcedimo; nekaj tekočine od kuhanja prihranimo. Skupaj s prihranjeno tekočino jih zmešamo z bučno omako in parmezanom. Preden jed postrežemo, jo posujemo še z malo parmezana.
Nasvet
Namesto testenin lahko iz zgoraj navedenih sestavin naredimo tudi rižoto. Medtem ko pražimo bučno meso, česen in žajbelj, v primerno veliki ponvi posteklenimo 350 g riža na žlici olja. Postopoma dodajamo vročo zelenjavno jušno osnovo. Ko se riž skuha in postane kremast, primešamo bučno mešanico, ga posujemo z naribanim parmezanom in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kolač s figami, malinami in drobtinastim posipom
Pečen brie s figami in orehi
Stopljen sir se čudovito ujame s pečenimi figami in orehi
Višnjeve kupe
Vložene višnje so odlična izbira, ko začnemo po dolgi zimi pogrešati sadje