Kaj boste skuhali danes?
Testenine z bučo, gobami in žajbljem
Jeseni imamo slastne pridelke za pripravo odličnih testenin.
Testenine z bučo, gobami in žajbljem
Jeseni imamo slastne pridelke za pripravo odličnih testenin.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 300 g mesa maslene buče
- 2 stroka česna
- nekaj žajbljevih listov
- 140 g gob
- 170 g testenin
- 1 žlica sveže naribanega parmezana
- sol
- poper
- malo parmezana za posip
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 300 g mesa maslene buče
- 2 stroka česna
- nekaj žajbljevih listov
- 140 g gob
- 170 g testenin
- 1 žlica sveže naribanega parmezana
- sol
- poper
- malo parmezana za posip
Postopek
Bučno meso narežemo na manjše kose. Česen olupimo in grobo nasekljamo. Prav tako grobo nasekljamo žajbljeve liste. Gobe dobro očistimo in narežemo na rezine.
V primerno veliki ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo bučno meso, česen in žajbelj. Pražimo nekaj minut, da vse skupaj rahlo porjavi. Prilijemo malo vode, nato pa kuhamo še 15 minut, da bučno meso postane mehko in da vsa tekočina izpari. Dodamo gobe in pražimo še 5 minut. Jed večkrat premešamo. Na koncu začinimo s soljo in poprom.
Medtem v vreli slani vodi skuhamo testenine in jih odcedimo; nekaj tekočine od kuhanja prihranimo. Skupaj s prihranjeno tekočino jih zmešamo z bučno omako in parmezanom. Preden jed postrežemo, jo posujemo še z malo parmezana.
Nasvet
Namesto testenin lahko iz zgoraj navedenih sestavin naredimo tudi rižoto. Medtem ko pražimo bučno meso, česen in žajbelj, v primerno veliki ponvi posteklenimo 350 g riža na žlici olja. Postopoma dodajamo vročo zelenjavno jušno osnovo. Ko se riž skuha in postane kremast, primešamo bučno mešanico, ga posujemo z naribanim parmezanom in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Poprtnik
Jagodna marmelada z dodatkom džina
Paradižnikov confit
Konfitirani paradižniki vas bodo še nekaj časa razvajali z božanskim okusom