
Koruzne pogačice
Koruzne pogačice so pripravljene, kot bi mignil, skupaj s solato pa so lahko odlična malica.
Koruzne pogačice
Koruzne pogačice so pripravljene, kot bi mignil, skupaj s solato pa so lahko odlična malica.

Sestavine
- 300 g krompirja
- 50 g vložene koruze
- 1 rumenjak
- 50 g skute
- sol
- poper
- muškatni orešek
- 60 g moke
- 1 jajce
- 60 g drobtin
- margarina za cvrenje

Porabite koruzo, preden bo prepozno
Ko se bliža konec poletja, nas pridelana koruza še zadnjič vabi s svojo sladkobo in hranilnostjo. Koruza pa ne rabi biti zgolj priloga, lahko je tudi glavna zvezda jedi, saj ponuja teksturo, okus in barvo.

Meden in osvežujoč: kako pripraviti domač sirup iz figovih listov
Na Lošinju domačini že dolgo pripravljajo sirup iz figovih listov. Okus je medeno figov in osvežujoč – popoln spomin na poletne dni.

S temi triki bo vaš biskvit vedno popoln
Dober biskvit zahteva natančnost, znanje in razumevanje sestavin, pa čeprav se zdi tako preprost.
Sestavine
- 300 g krompirja
- 50 g vložene koruze
- 1 rumenjak
- 50 g skute
- sol
- poper
- muškatni orešek
- 60 g moke
- 1 jajce
- 60 g drobtin
- margarina za cvrenje
Postopek
Krompir skuhamo v slani vodi, olupimo in pretlačimo. Dodamo koruzo, rumenjak in skuto. Sestavine premešamo ter začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom.
Iz mase naredimo pogačice. Povaljamo jih v moki, jajcu in drobtinah. V ponvi segrejemo margarino in hlebčke na obeh straneh ocvremo do zlato rjave barve. Koruzne pogačice postrežemo s poljubno solato.