Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Telečji file s koromačevim pražencem in šalotko

Telečji file s koromačevim pražencem in šalotko

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Telecji file

Sestavine

  • 2 telečja fileja po 200 g
  • 6 tankih rezin jajčevca
  • 8 šalotk
  • 0,5 dl portskega vina
  • 1,5 dl rdečega vina
  • 1 žlica masla

koromačev praženec

  • 1 debel krompir
  • ½ glavice koromača
  • sol
  • poper
  • olje za peko
Zelenjavna mešanica s klobaso in jajcem
svet24 · Recepti

8 idej za kosilo v eni ponvi

Od zajtrka do večerje - naredite slasten obrok za vso družino v samo eni ponvi. Našli smo recepte, ki umažejo malo posode, a ponudijo veliko okusov.

Sestavine

  • 2 telečja fileja po 200 g
  • 6 tankih rezin jajčevca
  • 8 šalotk
  • 0,5 dl portskega vina
  • 1,5 dl rdečega vina
  • 1 žlica masla

koromačev praženec

  • 1 debel krompir
  • ½ glavice koromača
  • sol
  • poper
  • olje za peko

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. V kozico nalijemo obe vini. Dodamo olupljene šalotke in jih skuhamo do mehkega. Meso solimo in popramo, nato fileja ovijemo z rezinami jajčevca.

2

Za koromačev praženec olupimo krompir in ga narežemo na tanke rezine (najbolje z rezalnim strojčkom ali mandolino). Koromač očistimo in narežemo na tanke lističe.

3

V ponvi močno segrejemo olje in meso popečemo po obeh straneh, nato ga pečemo še v pečici 10 minut, da je v prerezu lepe rožnate barve.

4

V teflonski ponvi močno segrejemo olje. Krompirjeve in koromačeve rezine na eni strani hitro popražimo ter solimo in popramo. Praženec obrnemo z lopatico in spražimo še na drugi strani, da se enakomerno rjavo obarva.

5

Šalotke poberemo iz prevretka. V prevretek damo žlico masla, stepemo in začinimo. Meso vzamemo iz pečice. Na ogreta krožnike položimo najprej koromačev praženec, nato pa še pečen telečji file in šalotko. Jed okrasimo z vinskim maslom in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.