
Svinjski zrezki z limono in rožmarinom na čičerkini solati
Svinjski zrezki z limono in rožmarinom na čičerkini solati

Sestavine
- 4 debelejši svinjski zrezki
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlički drobno sesekljanega rožmarina
- 4 strti stroki česna
- sok in naribana lupina ½ pol limone
- sol
- 1 rdeča čebula, narezana na tanke rezine
- 2 žlici šerijevega kisa (ali vinskega kisa)
- 2 pločevinki (po 400 g) čičerke
- 100 g mešanih solatnih listov
- poper
Preberite tudi

Huda v Brežicah: butično doživetje pice, glasbe in vina
Preverili smo, zakaj je brežiška picerija Huda tako zelo huda, kar smo sicer nekoč že ugotovili.

Najpogostejše napake pri pripravi polnjenih paprik
Polnjene paprike so poletna klasika, ki izvira iz srednje Evrope in Balkana, a je danes znana po vsem svetu.

Kako jesti surove ribe: okusno, a varno
Surove ribe niso več rezervirane le za japonski suši. V različnih kulturah po svetu imajo svojo edinstveno obliko priprave – od lahkotnega italijanskega cruda do bogatih havajskih skled poke.
Sestavine
- 4 debelejši svinjski zrezki
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlički drobno sesekljanega rožmarina
- 4 strti stroki česna
- sok in naribana lupina ½ pol limone
- sol
- 1 rdeča čebula, narezana na tanke rezine
- 2 žlici šerijevega kisa (ali vinskega kisa)
- 2 pločevinki (po 400 g) čičerke
- 100 g mešanih solatnih listov
- poper
Postopek
Oljčno olje, rožmarin, česen ter limonov sok in lupino zmešano v veliki skledi. Dodamo meso, dobro premešamo in jo začinimo s soljo. Če imamo čas, pustimo meso pol ure v marinadi, skledo pa postavimo v hladilnik.
Segrejemo veliko ponev z neoprijemljivim dnom. Svinjino vzamemo iz marinade, jo otresemo, da odstranimo odvečno marinado, ki jo prihranimo za pozneje. Svinjino pečemo v ponvi 4 do 5 minut z vsake strani, da se dobro speče. Položimo jo na krožnik, kjer naj počiva, medtem pa pripravimo solato.
Preostalo marinado in narezano čebulo damo v ponev. Na visoki temperaturi jo kuhamo eno minuto, nato pa prilijemo kis in 3 žlice vode. Kuhamo še eno minuto, da se čebula malo zmehča in preliv zgosti. Vmešano splaknjeno in odcejeno čičeriko, solimo in popramo ter dodamo sok, ki se je izločil iz pečene svinjine. Solatne liste stresemo v skledo, jim previdno dodamo vsebino iz ponve in rahlo premešamo. Takoj postrežemo s svinjino in še toplo pojemo.