
Svilnati tofu s prelivom
Pravilno pripravljen tofu je lahko presenetljivo okusen. Poskusite!
Svilnati tofu s prelivom
Pravilno pripravljen tofu je lahko presenetljivo okusen. Poskusite!

Sestavine
- 1 žlica sezamovih semen
- 1 žlička paste gochujang
- 1 žlička sezamovega olja
- 2 žlici svetle sojine omake
- ščep sladkorja
- 350 g svilnatega tofuja v kosu
- 1 mlada čebula
- 1 zvrhana žlica hrustljave čebule
Preberite tudi

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.
Sestavine
- 1 žlica sezamovih semen
- 1 žlička paste gochujang
- 1 žlička sezamovega olja
- 2 žlici svetle sojine omake
- ščep sladkorja
- 350 g svilnatega tofuja v kosu
- 1 mlada čebula
- 1 zvrhana žlica hrustljave čebule
Postopek
Sezamova semena popražimo v suhi ponvici na nizki temperaturi. Ko se zlato obarvajo, jih odstavimo in stresemo na krožnik.
Pasto gochujang v skledici gladko zmešamo s sezamovim oljem in malo sojine omake. Dodamo preostalo sojino omako in sladkor ter dobro zmešamo.
Tofu dobro odcedimo in damo na krožnik. Prelijemo ga s prelivom, nato pa posujemo s sezamovimi semeni, tanko narezano mlado čebulo in hrustljavo čebulo. Najbolje ga je postreči na sobni temperaturi, lahko pa tudi ohlajenega iz hladilnika.