© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Špinačni njoki s skuto

Špinača vsebuje toliko dobrega, da je na naših krožnikih ni nikoli preveč. Uživajte v njej!

Špinačni njoki s skuto

Špinača vsebuje toliko dobrega, da je na naših krožnikih ni nikoli preveč. Uživajte v njej!

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
spinach and ricotta gnocchi

Sestavine

  • 200 g listov mlade špinače
  • 1 strt strok česna
  • manjša pest peteršiljevih listov
  • 150 g albuminske skute (rikote)
  • 85 g moke
  • 2 jajci
  • 100 g sveže naribanega parmezana
  • sveže nariban muškatni orešek
  • parmezan, oljčno olje in rukola, ko postrežemo

Sestavine

  • 200 g listov mlade špinače
  • 1 strt strok česna
  • manjša pest peteršiljevih listov
  • 150 g albuminske skute (rikote)
  • 85 g moke
  • 2 jajci
  • 100 g sveže naribanega parmezana
  • sveže nariban muškatni orešek
  • parmezan, oljčno olje in rukola, ko postrežemo

Postopek

1

V večjem loncu ali električnem grelcu za vodo zavremo vodo. Špinačo operemo, jo damo v večjo skledo in prelijemo z vrelo vodo. Pustimo 2 minuti, da špinača ovene, nato jo dobro odcedimo. Pustimo, da se ohladi, nato jo razporedimo po čisti kuhinjski krpi, jo vanjo zavijemo in močno stisnemo nad koritom, da odteče vsa odvečna voda. Drobno jo nasekljamo.

2

V veliko skledo damo špinačo, nasekljan peteršilj, česen, skuto, moko, jajca, sir in dober ščep muškatnega oreška, sestavine začinimo s soljo in poprom ter vse skupaj z vilicami dobro premešamo. Z mokrimi rokami oblikujemo za oreh velike kroglice, ki jih odlagamo na večji krožnik ali pladenj, nato pa vse skupaj damo za 30 minut v zamrzovalnik.

3

Ko želimo njoke skuhati, segrejemo pečico, da bo topla, in v večjem loncu zavremo vodo. Ogenj zmanjšamo in v vodo damo po 8 do 10 njokov. Ko priplavajo na površje, jih še kakšno minuto kuhamo, nato pa jih s penovko poberemo iz vode in jih shranimo na toplem v pečici, medtem ko kuhamo preostale. Njoke postrežemo na ogretih krožnikih, jih pobrizgamo z malo oljčnega olja ter posujemo z rukolo in parmezanom.

Priljubljeni recepti

Jabolčni zavitek

Srednje zahtevno

Pečena račka z ringloji

3 h
Srednje zahtevno

Krompirjevi svaljki s prekajenim mesom

krompirjeve svaljke lahko naredimo tudi z mesom.

Enostavno

Zamrznjene jogurtove lučke s čajem mača

Pripravite malce drugačen ledeni posladek s čajem mača

10 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.