
Špinačni njoki s skuto
Špinača vsebuje toliko dobrega, da je na naših krožnikih ni nikoli preveč. Uživajte v njej!
Špinačni njoki s skuto
Špinača vsebuje toliko dobrega, da je na naših krožnikih ni nikoli preveč. Uživajte v njej!

Sestavine
- 200 g listov mlade špinače
- 1 strt strok česna
- manjša pest peteršiljevih listov
- 150 g albuminske skute (rikote)
- 85 g moke
- 2 jajci
- 100 g sveže naribanega parmezana
- sveže nariban muškatni orešek
- parmezan, oljčno olje in rukola, ko postrežemo

Slastni namazi, ki premagajo sendviče in narezke
Tudi sendvičev in narezkov se človek občasno naveliča. Takrat si popestrimo zajtrke, malice ali večerje z okusnimi zelenjavnimi namazi. Doma narejeni so še boljši!

To so najboljši koktajli za poletna druženja
Koktajli so mnogo več kot le pijača – so del doživetja, ki povezuje ljudi in ustvari sproščeno vzdušje.

Kralj azijske zelenjave v 6 preprostih receptih
Pak čoj je azijska zelnica, poznana tudi pod številnimi drugimi imeni. Ampak imena niso pomembna, lahko vam povemo, da je odličen.
Sestavine
- 200 g listov mlade špinače
- 1 strt strok česna
- manjša pest peteršiljevih listov
- 150 g albuminske skute (rikote)
- 85 g moke
- 2 jajci
- 100 g sveže naribanega parmezana
- sveže nariban muškatni orešek
- parmezan, oljčno olje in rukola, ko postrežemo
Postopek
V večjem loncu ali električnem grelcu za vodo zavremo vodo. Špinačo operemo, jo damo v večjo skledo in prelijemo z vrelo vodo. Pustimo 2 minuti, da špinača ovene, nato jo dobro odcedimo. Pustimo, da se ohladi, nato jo razporedimo po čisti kuhinjski krpi, jo vanjo zavijemo in močno stisnemo nad koritom, da odteče vsa odvečna voda. Drobno jo nasekljamo.
V veliko skledo damo špinačo, nasekljan peteršilj, česen, skuto, moko, jajca, sir in dober ščep muškatnega oreška, sestavine začinimo s soljo in poprom ter vse skupaj z vilicami dobro premešamo. Z mokrimi rokami oblikujemo za oreh velike kroglice, ki jih odlagamo na večji krožnik ali pladenj, nato pa vse skupaj damo za 30 minut v zamrzovalnik.
Ko želimo njoke skuhati, segrejemo pečico, da bo topla, in v večjem loncu zavremo vodo. Ogenj zmanjšamo in v vodo damo po 8 do 10 njokov. Ko priplavajo na površje, jih še kakšno minuto kuhamo, nato pa jih s penovko poberemo iz vode in jih shranimo na toplem v pečici, medtem ko kuhamo preostale. Njoke postrežemo na ogretih krožnikih, jih pobrizgamo z malo oljčnega olja ter posujemo z rukolo in parmezanom.