Kaj boste skuhali danes?
Špinačni njoki s skuto
Špinača vsebuje toliko dobrega, da je na naših krožnikih ni nikoli preveč. Uživajte v njej!
Špinačni njoki s skuto
Špinača vsebuje toliko dobrega, da je na naših krožnikih ni nikoli preveč. Uživajte v njej!
Sestavine
- 200 g listov mlade špinače
- 1 strt strok česna
- manjša pest peteršiljevih listov
- 150 g albuminske skute (rikote)
- 85 g moke
- 2 jajci
- 100 g sveže naribanega parmezana
- sveže nariban muškatni orešek
- parmezan, oljčno olje in rukola, ko postrežemo
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 200 g listov mlade špinače
- 1 strt strok česna
- manjša pest peteršiljevih listov
- 150 g albuminske skute (rikote)
- 85 g moke
- 2 jajci
- 100 g sveže naribanega parmezana
- sveže nariban muškatni orešek
- parmezan, oljčno olje in rukola, ko postrežemo
Postopek
V večjem loncu ali električnem grelcu za vodo zavremo vodo. Špinačo operemo, jo damo v večjo skledo in prelijemo z vrelo vodo. Pustimo 2 minuti, da špinača ovene, nato jo dobro odcedimo. Pustimo, da se ohladi, nato jo razporedimo po čisti kuhinjski krpi, jo vanjo zavijemo in močno stisnemo nad koritom, da odteče vsa odvečna voda. Drobno jo nasekljamo.
V veliko skledo damo špinačo, nasekljan peteršilj, česen, skuto, moko, jajca, sir in dober ščep muškatnega oreška, sestavine začinimo s soljo in poprom ter vse skupaj z vilicami dobro premešamo. Z mokrimi rokami oblikujemo za oreh velike kroglice, ki jih odlagamo na večji krožnik ali pladenj, nato pa vse skupaj damo za 30 minut v zamrzovalnik.
Ko želimo njoke skuhati, segrejemo pečico, da bo topla, in v večjem loncu zavremo vodo. Ogenj zmanjšamo in v vodo damo po 8 do 10 njokov. Ko priplavajo na površje, jih še kakšno minuto kuhamo, nato pa jih s penovko poberemo iz vode in jih shranimo na toplem v pečici, medtem ko kuhamo preostale. Njoke postrežemo na ogretih krožnikih, jih pobrizgamo z malo oljčnega olja ter posujemo z rukolo in parmezanom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jabolčni zavitek
Pečena račka z ringloji
Zamrznjene jogurtove lučke s čajem mača
Pripravite malce drugačen ledeni posladek s čajem mača