
Kaj boste skuhali danes?
Juha s korenčkom in paradižnikom
Juha s korenčkom in paradižnikom

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 sesekljana čebula
- 1 sesekljano steblo zelene
- 600 g narezanega korenja
- 130 g narezanega mokastega krompirja
- 2 lovorova lista (sveža ali posušena)
- 250 g pasiranega paradižnika (passata)
- 350 g češnjevih paradižnikov
- 5 dl zelenjavne jušne osnove
- ½ žlice sladkorja
- ½ žlice vinskega kisa
- 1,75 dl polnomastnega mleka
- sol
- poper

Hot honey: Sladko-pikantna kombinacija, ki je obnorela svet
Hot honey ali pekoči med je novi TikTok trend, ki združuje sladkost medu in pekočo moč čilija. Enostaven recept za vsestransko omako, ki navdušuje.

Ne boste verjeli, kako dober je ta jabolčni kolač z marcipanom
Okusna kombinacija sočnih jabolk, marcipana in cimetovega prahu v preprostem kolaču, ki bo popestril vaše jesenske dni.

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 sesekljana čebula
- 1 sesekljano steblo zelene
- 600 g narezanega korenja
- 130 g narezanega mokastega krompirja
- 2 lovorova lista (sveža ali posušena)
- 250 g pasiranega paradižnika (passata)
- 350 g češnjevih paradižnikov
- 5 dl zelenjavne jušne osnove
- ½ žlice sladkorja
- ½ žlice vinskega kisa
- 1,75 dl polnomastnega mleka
- sol
- poper
Postopek
V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in zeleno, oboje nežno pražimo, da se zelenjava zmehča. Priložimo korenje in krompir, pražimo še nekaj minut in dodamo še preostale sestavine, razen mleka. Počakamo, da zavre, kozico pokrijemo in pustimo, da juha 30 minut rahlo vre. Nato kozico odkrijemo in pustimo juho kuhljati še 20 do 30 minut.
Odstranimo lovorova lista in juho zmešamo s paličnim mešalnikom. Dodamo mleko in po potrebi vodo. Juho začinimo s soljo in poprom in še toplo postrežemo. Zraven se odlično prileže kos popečenega kruha s sirom.
Nasvet
Juho lahko pripravimo vnaprej in jo imamo v hladilniku dva dni. Lahko jo tudi zamrznemo in jo v zamrzovalniku hranimo en mesec.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Medenjakova hišica
Fajitas – govedina na žaru po mehiško
Če imate čas, meso za fajitas položite v marinado že dan prej