
Kaj boste skuhali danes?
Pesna rižota z rezinami piščančjega fileja
Pesna rižota z rezinami piščančjega fileja

Sestavine
- 500 g rdeče pese
- 400 g riža
- 100 g pora
- 7 žlic oljčnega olja
- 50 g parmezana
- sol
- 600 g filejev piščančjih prsi

To tradicijo smo poznali že davno pred Američani
Oktobrsko rezljanje buč morda le ni posledica amerikanizacije in kolesja kapitalizma, kot radi zagodrnjajo nekateri. Od kod izvira tradicija?

Je ta francoska enolončnica res boljša od golaža? Prepričajte se sami
Govedina po burgundsko, boeuf bourguignon, velja za eno najbolj prepoznavnih jedi francoske kulinarike, njeno pripravo pa jemljejo sila resno. Ste pripravljeni na izziv?

To so prepričljivo dobre jedi, ki jih otroci vedno pojedo do konca
Otroci so lahko pravi kulinarični izziv. Zbrali smo nasvete in pet preverjenih glavnih jedi, ki jih bodo brez prepričevanja in pogajanj z nasmehom pospravili s krožnikov.
Sestavine
- 500 g rdeče pese
- 400 g riža
- 100 g pora
- 7 žlic oljčnega olja
- 50 g parmezana
- sol
- 600 g filejev piščančjih prsi
Postopek
Peso olupimo. 150 g pese do mehkega skuhamo v litru vrele vode. Kuhano v tekočini zmiksamo in uporabimo kot pesino osnovo za zalivanje rižote.
V ponvi segrejemo 5 žlic oljčnega olja in na njem pri srednji temperaturi prepražimo sesekljan por. Dodamo riž in vse skupaj med mešanjem pražimo 2 minuti, da riž postekleni. Dodamo na kocke narezano preostalo surovo peso (350 g), prilijemo zajemalko vroče pesine osnove, posolimo in mešamo, da riž tekočino povsem vpije. Nato prilijemo naslednjo zajemalko vroče osnove. Postopek ponavljamo približno 14 minut, da se riž skuha na zob. Tik pred koncem vmešamo še nariban parmezan.
Piščančje prsi solimo in jih na 2 žlicah olja popečemo v ponvi. Pečemo jih približno 15 minut, pazimo, da meso ostane sočno. Pečene fileje narežemo na rezine in postrežemo s pesino rižoto.