
Pesna rižota z rezinami piščančjega fileja
Pesna rižota z rezinami piščančjega fileja

Sestavine
- 500 g rdeče pese
- 400 g riža
- 100 g pora
- 7 žlic oljčnega olja
- 50 g parmezana
- sol
- 600 g filejev piščančjih prsi

Avokado lahko zamrznete - preverite kako
Če ga boste pravilno shranili, si lahko že danes zagotovite svojo osebno »zeleno rezervo« za vse tiste trenutke, ko v trgovini spet ne bo zrelega avokada.

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.

Poletne pridelke zamrznite za celoletno uživanje vitaminov
Zamrzovanje ni vedno tako preprosto, da hrano samo zložite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik.
Sestavine
- 500 g rdeče pese
- 400 g riža
- 100 g pora
- 7 žlic oljčnega olja
- 50 g parmezana
- sol
- 600 g filejev piščančjih prsi
Postopek
Peso olupimo. 150 g pese do mehkega skuhamo v litru vrele vode. Kuhano v tekočini zmiksamo in uporabimo kot pesino osnovo za zalivanje rižote.
V ponvi segrejemo 5 žlic oljčnega olja in na njem pri srednji temperaturi prepražimo sesekljan por. Dodamo riž in vse skupaj med mešanjem pražimo 2 minuti, da riž postekleni. Dodamo na kocke narezano preostalo surovo peso (350 g), prilijemo zajemalko vroče pesine osnove, posolimo in mešamo, da riž tekočino povsem vpije. Nato prilijemo naslednjo zajemalko vroče osnove. Postopek ponavljamo približno 14 minut, da se riž skuha na zob. Tik pred koncem vmešamo še nariban parmezan.
Piščančje prsi solimo in jih na 2 žlicah olja popečemo v ponvi. Pečemo jih približno 15 minut, pazimo, da meso ostane sočno. Pečene fileje narežemo na rezine in postrežemo s pesino rižoto.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zapečene testenine z mesnimi kroglicami
Mesne kroglice za to jed pripravimo kar iz pečenic.
Rogljički s kajmakom
Poznate projekt Siroljub.si? Poiščite številne nasvete o sirih na enem mestu!
Ocvrte riževe kroglice z mocarelo
Tradicionalni sicilijanski "arancini di riso"
Zelenjavni zavitek z ovsenimi in rženimi kosmiči
Kosmiči niso samo za v jogurt, temveč se jih da odlično uporabiti pri slanih jedeh.