
Solata z rukolo, kozicami in granatnim jabolkom
Rukola, kozice in granatno jabolko so odlična kombinacija okusov in tekstur
Solata z rukolo, kozicami in granatnim jabolkom
Rukola, kozice in granatno jabolko so odlična kombinacija okusov in tekstur

Sestavine
- 300 g rukole
- 20 repkov kozic
- 1 granatno jabolko
- sol
- črni poper
preliv
- sok 1 limone
- ½ kozarca zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici kostanjevega medu
- 1 žlička krompirjevega škroba

Kako filirati sardele – preprosto in brez zadrege
Sardele sodijo med najbolj dostopne, okusne in zdrave morske ribe. Čeprav jih mnogi kupujejo že očiščene, je njihovo filiranje pravzaprav precej enostavno in s pravim pristopom tudi hitro.

Hitro poletno kosilo: slastne jedi, ki so pripravljene brez dolgega kuhanja
Poletje je čas, ko želimo hitro pripravljene, lahkotne in okusne jedi. Tu je nekaj idej, ki vas ne bodo prikovale za štedilnik.

Sočen domač burger, ki vas bo navdušil s sestavinami in preprosto pripravo
Sploščeni burger ali smash burger je postal prava ikona enostavnega, a izjemno okusnega burgerja. Kaj je njegova skrivnost? Karamelizirana skorjica, sočno meso in preprosta sestava brez odvečnih dodatkov.
Sestavine
- 300 g rukole
- 20 repkov kozic
- 1 granatno jabolko
- sol
- črni poper
preliv
- sok 1 limone
- ½ kozarca zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici kostanjevega medu
- 1 žlička krompirjevega škroba
Postopek
V kozici na srednje močnem ognju segrevamo limonin sok, med in jušno osnovo približno 3 minute. Dodamo krompirjev škrob in ob nenehnem mešanju kuhamo še 2 minuti, da se omaka malce zgosti. Odstranimo z ognja, prenesemo v posodico in pustimo, da se ohladi.
Rukolo očistimo in osušimo in jo porazdelimo po solatnih skodelicah ali krožnikih. Kozice olupimo in jim odstranimo črno nitko na hrbtu, nekaj pa jih za okras pustimo z lupino. Operemo jih in na sopari kuhamo 3 minute. Kuhane malo ohladimo in jih razporedimo po posteljici iz rukole in solimo. Granatno jabolko razpolovimo, odstranimo semenje, ki ga splaknemo in osušimo. Semena posujemo po solati. Prelijemo z ohlajenim prelivom in po vrhu posujemo nekaj črnega popra.