
Solata z rukolo, kozicami in granatnim jabolkom
Rukola, kozice in granatno jabolko so odlična kombinacija okusov in tekstur
Solata z rukolo, kozicami in granatnim jabolkom
Rukola, kozice in granatno jabolko so odlična kombinacija okusov in tekstur

Sestavine
- 300 g rukole
- 20 repkov kozic
- 1 granatno jabolko
- sol
- črni poper
preliv
- sok 1 limone
- ½ kozarca zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici kostanjevega medu
- 1 žlička krompirjevega škroba

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.

Pri ponovni rabi olja za cvrtje morate paziti na to
Bralka nas je vprašala: "Za cvrenje se porabi veliko olja in žal mi ga je vsakič zavreči, zlasti če uporabim arašidovo olje, ki ni poceni. Vem, da ga nekateri uporabijo večkrat, nisem pa prepričana, ali je to varno"

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.
Sestavine
- 300 g rukole
- 20 repkov kozic
- 1 granatno jabolko
- sol
- črni poper
preliv
- sok 1 limone
- ½ kozarca zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici kostanjevega medu
- 1 žlička krompirjevega škroba
Postopek
V kozici na srednje močnem ognju segrevamo limonin sok, med in jušno osnovo približno 3 minute. Dodamo krompirjev škrob in ob nenehnem mešanju kuhamo še 2 minuti, da se omaka malce zgosti. Odstranimo z ognja, prenesemo v posodico in pustimo, da se ohladi.
Rukolo očistimo in osušimo in jo porazdelimo po solatnih skodelicah ali krožnikih. Kozice olupimo in jim odstranimo črno nitko na hrbtu, nekaj pa jih za okras pustimo z lupino. Operemo jih in na sopari kuhamo 3 minute. Kuhane malo ohladimo in jih razporedimo po posteljici iz rukole in solimo. Granatno jabolko razpolovimo, odstranimo semenje, ki ga splaknemo in osušimo. Semena posujemo po solati. Prelijemo z ohlajenim prelivom in po vrhu posujemo nekaj črnega popra.