
Solata z rjavim rižem in lososom
Za lahek in zdrav obrok
Solata z rjavim rižem in lososom
Za lahek in zdrav obrok

Sestavine
- 200 g rjavega riža
- 200 g zamrznjene soje (ali graha)
- 2 fileja lososa
- 1 žlička masla
- 0,3 dl belega vina
- 1 kumara
- majhen šop mlade čebulice
- šopek koriandra
- naribana lupina in sok 1 limete
- 1 rdeč čili
- 4 žličke svetle sojine omake
- sol
Preberite tudi

Izboljša okus mesa, nepogrešljiva je tudi v sladicah
Kava, napitek, ki številnim polepša jutro ali jim ga povsem zagreni, ko ugotovijo, da je zmanjkalo dišečih rjavih zdrobljenih zrnc. Ali veste, kako lahko kavo še s pridom uporabite, če ste je skuhali preveč, in kako jo uporabite tudi sicer?

Odlične korejske jedi na domač način
Vse bolj priljubljena korejska kuhinja temelji na rižu, sveži zelenjavi, tofuju, začimbah in slovitem kimčiju.

Ražnjiči - recepti in triki za peko
Odkrijte najboljše trike za pripravo ražnjičev na žaru! Sočni, okusni in vedno popolno pečeni – preberite naše preproste nasvete in recepte.
Sestavine
- 200 g rjavega riža
- 200 g zamrznjene soje (ali graha)
- 2 fileja lososa
- 1 žlička masla
- 0,3 dl belega vina
- 1 kumara
- majhen šop mlade čebulice
- šopek koriandra
- naribana lupina in sok 1 limete
- 1 rdeč čili
- 4 žličke svetle sojine omake
- sol
Postopek
Zamrznjena zrna soje odtalimo. Riž skuhamo po navodilih z embalaže in mu 3 minute pred koncem kuhanja, dodamo sojo. Odcedimo ga in ohladimo pod mrzlo tekočo vodo.
Medtem na kockice narežemo kumaro, očistimo mlado čebulico in jo narežemo na rezine. Koriander grobo nasekljamo. Čiliju odstranimo semenje in ga drobno nasekljamo.
Pečico segrejemo na 200 °C. Lososova fileja damo v majhen pekač, solimo, dodamo maslo in vino, nepredušno pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo 15 minut. Ko se losos speče, ga ohladimo, mu odstranimo kožo in morebitne kosti in ga z vilicami zdrobimo na koščke.
V riž s sojo nežno vmešamo kumaro, mlado čebulico, koriander in lososa. V drugi skledici zmešamo limetin sok in lupino s čilijem ter sojino omako in mešanico pred postrežbo prelijemo po rižu.