
Solata s sirom brie, datlji in kandiranimi orehi
Solata s sirom brie, datlji in kandiranimi orehi

Sestavine
- 600 g sira brie
- 85 g razkoščičenih datljev
- 150 g rukole
- 100 g krutonov
kandirani orehi
- 100 g orehovih polovic
- 25 g sladkorja
preliv
- 6 žlic orehovega olja
- 2 žlici balzamičnega kisa
- sol
- poper
Preberite tudi

Izboljša okus mesa, nepogrešljiva je tudi v sladicah
Kava, napitek, ki številnim polepša jutro ali jim ga povsem zagreni, ko ugotovijo, da je zmanjkalo dišečih rjavih zdrobljenih zrnc. Ali veste, kako lahko kavo še s pridom uporabite, če ste je skuhali preveč, in kako jo uporabite tudi sicer?

Odlične korejske jedi na domač način
Vse bolj priljubljena korejska kuhinja temelji na rižu, sveži zelenjavi, tofuju, začimbah in slovitem kimčiju.

Ražnjiči - recepti in triki za peko
Odkrijte najboljše trike za pripravo ražnjičev na žaru! Sočni, okusni in vedno popolno pečeni – preberite naše preproste nasvete in recepte.
Sestavine
- 600 g sira brie
- 85 g razkoščičenih datljev
- 150 g rukole
- 100 g krutonov
kandirani orehi
- 100 g orehovih polovic
- 25 g sladkorja
preliv
- 6 žlic orehovega olja
- 2 žlici balzamičnega kisa
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Pripravimo kandirane orehe. Orehove polovičke pretresemo v dveh žlicah vode, nato jih zmešamo s sladkorjem. Razporedimo jih po nizkem pekaču in v pečici pečemo 6 do 8 minut, da se zlato rjavo zapečejo. Vzamemo jih iz pečice in ohladimo.
Siru previdno olupimo skorjo in jo zavržemo. Mehki del sira damo v srednje veliko skledo. Z žlico ali manjšo metlico sir stepamo, da je kremast in ga lahko zajamemo z žlico. Pripravimo preliv, tako da stepemo olje in kis ter solimo in popramo.
Datlje narežemo na majhne koščke in jih v veliki skledi zmešamo z orehi in rukolo. Dodamo malo preliva in ponovno premešamo. Žlico sira položimo na sredino vsakega krožnika in okoli njega razporedimo solato. Jed posipamo z zdrobljenimi krutoni, pokapamo z malo preliva in postrežemo.