
Kaj boste skuhali danes?
Solata iz kozjega sira, hrušk in kandiranih orehov
Solata iz kozjega sira, hrušk in kandiranih orehov

Sestavine
- 100 g ameriških orehov
- 2 žlici sladkorja muskovado
- 1 žlica javorovega sirupa
- 2 hruški z rdečo kožico
- 100 g rukole
- 4 x 35 g okroglih medaljonov sira iz kozjega mleka
preliv
- 1 žlička gorčice v prahu
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- sol
- poper

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 100 g ameriških orehov
- 2 žlici sladkorja muskovado
- 1 žlica javorovega sirupa
- 2 hruški z rdečo kožico
- 100 g rukole
- 4 x 35 g okroglih medaljonov sira iz kozjega mleka
preliv
- 1 žlička gorčice v prahu
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C in stresemo orehe na teflonski pekač. Potresemo jih s sladkorjem in prelijemo z javorovim sirupom ter premešamo. Pečemo 5 do 7 minut, da postanejo zlato rjavi. Vzamemo jih iz pečice, počakamo, da se povsem ohladijo, in jih grobo nasekljamo.
Medtem pripravimo preliv, tako da dobro premešamo sestavine. Hruški narežemo na dolge, tanke paličice (julienne), lahko si pomagamo s spiralizatorjem. V veliki skledi premešamo hruškove paličice z rukolo in jih premešamo z malce preliva.
Tik preden postrežemo, s kuhinjskim gorilnikom ali pod žarom v pečici zlato opečemo sir. Preostali preliv nalijemo v plastenko, iz katere ga lahko iztiskamo, in z njim pokapljamo rob krožnika. Solato iz hrušk in rukole damo na sredo, jo potresemo z orehi, na vrh pa položimo kozji sir.
Nasvet
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sirov kolač s češnjevim džemom
Sirov kolač smo tokrat obogatili s sočnim džemom
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer
Krvavice s kislim zeljem in krompirjevimi žganci
Krvavice so prava izbira za tradicionalno kmečko pojedino.