
Solata iz kozjega sira, hrušk in kandiranih orehov
Solata iz kozjega sira, hrušk in kandiranih orehov

Sestavine
- 100 g ameriških orehov
- 2 žlici sladkorja muskovado
- 1 žlica javorovega sirupa
- 2 hruški z rdečo kožico
- 100 g rukole
- 4 x 35 g okroglih medaljonov sira iz kozjega mleka
preliv
- 1 žlička gorčice v prahu
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- sol
- poper

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 100 g ameriških orehov
- 2 žlici sladkorja muskovado
- 1 žlica javorovega sirupa
- 2 hruški z rdečo kožico
- 100 g rukole
- 4 x 35 g okroglih medaljonov sira iz kozjega mleka
preliv
- 1 žlička gorčice v prahu
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C in stresemo orehe na teflonski pekač. Potresemo jih s sladkorjem in prelijemo z javorovim sirupom ter premešamo. Pečemo 5 do 7 minut, da postanejo zlato rjavi. Vzamemo jih iz pečice, počakamo, da se povsem ohladijo, in jih grobo nasekljamo.
Medtem pripravimo preliv, tako da dobro premešamo sestavine. Hruški narežemo na dolge, tanke paličice (julienne), lahko si pomagamo s spiralizatorjem. V veliki skledi premešamo hruškove paličice z rukolo in jih premešamo z malce preliva.
Tik preden postrežemo, s kuhinjskim gorilnikom ali pod žarom v pečici zlato opečemo sir. Preostali preliv nalijemo v plastenko, iz katere ga lahko iztiskamo, in z njim pokapljamo rob krožnika. Solato iz hrušk in rukole damo na sredo, jo potresemo z orehi, na vrh pa položimo kozji sir.