
Pečen brie s figami in orehi
Stopljen sir se čudovito ujame s pečenimi figami in orehi
Pečen brie s figami in orehi
Stopljen sir se čudovito ujame s pečenimi figami in orehi

Sestavine
- 6–12 zrelih fig
- 2 žlici dobrega šerijevega kisa
- 1 dl rdečega vina (ali soka rdečega grozdja)
- 50 g orehovih jedrc
- 4 vejice timijana
- 4 žlice bistrega medu
- 1 cel sir brie (ali camembert)
- sol
- poper
- hrustljava francoska štruca

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 6–12 zrelih fig
- 2 žlici dobrega šerijevega kisa
- 1 dl rdečega vina (ali soka rdečega grozdja)
- 50 g orehovih jedrc
- 4 vejice timijana
- 4 žlice bistrega medu
- 1 cel sir brie (ali camembert)
- sol
- poper
- hrustljava francoska štruca
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V vsako figo na vrhu zarežemo križ, ki naj sega skoraj do dna. Fige pri dnu stisnemo, da se razprejo. Položimo jih v pekač z zarezano stranjo navzgor. Pekač naj bo dovolj velik, da lahko vanj zložimo vse fige in cel sir v eni plasti. Sira še ne damo na pekač.
Kis in rdeče vino ali grozdni sok zmešamo in malo začinimo. Mešanico polijemo po figah. Potresemo z orehi in natrganimi timijanovimi vejicami, nato pokapamo še z medom. Pečemo 15 do 20 minut, da se fige začnejo mehčati in postajajo lepljive.
Cel sir položimo med fige in pekač spet postavimo v pečico še za 5 minut. Jed takoj postrežemo s hrustljavim kruhom, ki ga pomakamo v stopljen sir.