
Pečen brie s figami in orehi
Stopljen sir se čudovito ujame s pečenimi figami in orehi
Pečen brie s figami in orehi
Stopljen sir se čudovito ujame s pečenimi figami in orehi

Sestavine
- 6–12 zrelih fig
- 2 žlici dobrega šerijevega kisa
- 1 dl rdečega vina (ali soka rdečega grozdja)
- 50 g orehovih jedrc
- 4 vejice timijana
- 4 žlice bistrega medu
- 1 cel sir brie (ali camembert)
- sol
- poper
- hrustljava francoska štruca

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 6–12 zrelih fig
- 2 žlici dobrega šerijevega kisa
- 1 dl rdečega vina (ali soka rdečega grozdja)
- 50 g orehovih jedrc
- 4 vejice timijana
- 4 žlice bistrega medu
- 1 cel sir brie (ali camembert)
- sol
- poper
- hrustljava francoska štruca
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V vsako figo na vrhu zarežemo križ, ki naj sega skoraj do dna. Fige pri dnu stisnemo, da se razprejo. Položimo jih v pekač z zarezano stranjo navzgor. Pekač naj bo dovolj velik, da lahko vanj zložimo vse fige in cel sir v eni plasti. Sira še ne damo na pekač.
Kis in rdeče vino ali grozdni sok zmešamo in malo začinimo. Mešanico polijemo po figah. Potresemo z orehi in natrganimi timijanovimi vejicami, nato pokapamo še z medom. Pečemo 15 do 20 minut, da se fige začnejo mehčati in postajajo lepljive.
Cel sir položimo med fige in pekač spet postavimo v pečico še za 5 minut. Jed takoj postrežemo s hrustljavim kruhom, ki ga pomakamo v stopljen sir.