
Solata s korenjem, pomarančo in avokadom
Solata s korenjem, pomarančo in avokadom

Sestavine
- 1 pomaranča
- 2 korenčka
- 35 g rukole
- 1 avokado
- sok ½ pomaranče
- lupina ½ pomaranče
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
Preberite tudi

Kaj nas nauči: Golaž - 2. del
Poslanstvo golaža je v tem, da najslabše kose mesa spreminja v najboljše, kar mu uspeva z najstarejšo kuharsko tehniko, ki počasnost spreminja v hitrost.

Tako spečete ribe na žaru, da ne razpadejo
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Prvomajsko kuhanje v kotličku: nasveti za jedi na žlico v naravi
Za prvomajski kotliček bodo prav prišli nasveti in recepti za najbolj priljubljene jedi: golaž, pasulj, bosanski lonec, čobanac in fiš.
Sestavine
- 1 pomaranča
- 2 korenčka
- 35 g rukole
- 1 avokado
- sok ½ pomaranče
- lupina ½ pomaranče
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
Postopek
Korenje razpolovimo in ga z lupilnikom za zelenjavo narežemo na trakove. Avokado olupimo in narežemo na rezine, pomarančo olupimo in izrežemo krhlje (odstranimo tudi tanko kožico). Korenje, avokado in pomarančne krhlje damo skupaj z rukolo v skledo. Sok in nariban vrhnji sloj lupine polovice pomaranče zmešamo z oljčnim oljem. Preliv polijemo po solati, premešamo in začinimo po okusu.