Kaj boste skuhali danes?
Pečen piščanec s koromačem in olivami
Pečen piščanec za popolno nedeljsko kosilo
Pečen piščanec s koromačem in olivami
Pečen piščanec za popolno nedeljsko kosilo
Sestavine
- 2 velika koromača
- 4 stroki česna
- 6 žlic oljčnega olja
- 1 piščanec, težak približno 1,5 kg
- 1 razpolovljena bio limona
- nekaj vejic timijana
- 2 pločevinki (po 400 g) paradižnika v koščkih
- 100 g izkoščičenih črnih oliv
- 250 g instantne polente
- 70 g naribanega parmezana
- sol in poper
Prazniki pred vrati: ideje za okusna darila
Sicer je še dovolj časa, da se na obdarovanje ustrezno pripravite, a če se poznate in veste, da boste darila iskali v zadnjem hipu, morda kar shranite te ideje.
Recept za najboljše domače kuhano vino
Začenja se sezona kuhanega vina. Preberite naše nasvete in pripravite pravi aromatični napitek za zimska druženja.
Ajdovi štruklji s kostanjem – kralji jesenske kuhinje
Ajdovi štruklji so klasika slovenske kuhinje. Z dodatkom kostanja pa postanejo prava jesenska poslastica, ki združi tradicijo in toplino doma.
Sestavine
- 2 velika koromača
- 4 stroki česna
- 6 žlic oljčnega olja
- 1 piščanec, težak približno 1,5 kg
- 1 razpolovljena bio limona
- nekaj vejic timijana
- 2 pločevinki (po 400 g) paradižnika v koščkih
- 100 g izkoščičenih črnih oliv
- 250 g instantne polente
- 70 g naribanega parmezana
- sol in poper
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C (ali na 170 °C z ventilacijo). Koromač narežemo na tanke krhlje, česen olupimo in stremo. Oboje v pekaču pomešamo z 2 žlicama oljčnega olja. Piščanca premažemo z 2 žlicama olja, v trebuh potisnemo limonovi polovici in timijan, kožo pa obilno solimo in popramo. Piščanca položimo v pekač in postavimo v pečico za 1 uro, nato v pekač dodamo paradižnik in olive, solimo in popramo ter vrnemo v pečico še za 20 do 25 minut ali toliko časa, da je piščanec skoz in skoz pečen. To preverimo tako, da stegno prebodemo z nabodalom – sok, ki izteče, mora biti bister.
Polento skuhamo po navodilih na zavitku, nato vanjo vmešamo preostalo olje in parmezan ter solimo in popramo po okusu. Piščanca razrežemo in ga ponudimo z zelenjavo iz pekača ter polento.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špagetni kolač s tremi siri
Priljubljena ameriška klasika 'mac and cheese' je s tem receptom povzdignjena na povsem novo raven
Svinjske zarebrnice po lyonsko
Hrustljavi lignji s poletno kaponato
Ta morska glavna jed nas za malo denarja v trenutku odpelje na morje!
Jogurtova ledena torta z robidnicami in jabolkom
Čudovita poletna poslastica, ki očara z okusom in izgledom