Kaj boste skuhali danes?
Prge (tepke) v kisu
Recept, s katerim ohranjamo pestro domačo kulinarično tradicijo
Prge (tepke) v kisu
Recept, s katerim ohranjamo pestro domačo kulinarično tradicijo
Sestavine
- 1 kg posušenih prg
- 2 litra vode
- 2 jedilni žlici sladkorja
- 2 dl domačega jabolčnega kisa
- 2 žlički soli
- 2 vejici melise
- 2 vejici mete
- nekaj vejic drobnjaka
- oljčno olje
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 kg posušenih prg
- 2 litra vode
- 2 jedilni žlici sladkorja
- 2 dl domačega jabolčnega kisa
- 2 žlički soli
- 2 vejici melise
- 2 vejici mete
- nekaj vejic drobnjaka
- oljčno olje
Postopek
Posušene prge kuhamo v vodi s sladkorjem, jabolčnim kisom, soljo, meliso in meto 30 minut na zmerni temperaturi. Meliso in meto nato odstranimo.
Prge vzamemo iz kozice, jih zložimo v sterilizirane kozarce. Narežemo nekaj vejic drobnjaka in jih dodamo. Tekočino od kuhanja segrejemo do 80 °C in z njo zalijemo prge v kozarcu. Na vrh v vsak kozarec dodamo eno žličko oljčnega olja in zapremo.
Kako postreči prge
Vložene prge ponudimo k divjačini in zelenjavnim jedem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Češpljevi trikotniki s karamelno glazuro
Pokrovače s sauce vierge
Dvojna čokoladna torta
Preprosta poročna torta, okrašena z masleno kremo z belo čokolado