© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Prge (tepke) v kisu

Recept, s katerim ohranjamo pestro domačo kulinarično tradicijo

Prge (tepke) v kisu

Recept, s katerim ohranjamo pestro domačo kulinarično tradicijo

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina približno 4 srednje veliki kozarci
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 1 kg posušenih prg
  • 2 litra vode
  • 2 jedilni žlici sladkorja
  • 2 dl domačega jabolčnega kisa
  • 2 žlički soli
  • 2 vejici melise
  • 2 vejici mete
  • nekaj vejic drobnjaka
  • oljčno olje

Sestavine

  • 1 kg posušenih prg
  • 2 litra vode
  • 2 jedilni žlici sladkorja
  • 2 dl domačega jabolčnega kisa
  • 2 žlički soli
  • 2 vejici melise
  • 2 vejici mete
  • nekaj vejic drobnjaka
  • oljčno olje

Postopek

1

Posušene prge kuhamo v vodi s sladkorjem, jabolčnim kisom, soljo, meliso in meto 30 minut na zmerni temperaturi. Meliso in meto nato odstranimo.

2

Prge vzamemo iz kozice, jih zložimo v sterilizirane kozarce. Narežemo nekaj vejic drobnjaka in jih dodamo. Tekočino od kuhanja segrejemo do 80 °C in z njo zalijemo prge v kozarcu. Na vrh v vsak kozarec dodamo eno žličko oljčnega olja in zapremo.

Kako postreči prge

Vložene prge ponudimo k divjačini in zelenjavnim jedem.

Priljubljeni recepti

Snežene kepe s kakijevo kremo

Snežene kepe bomo tokrat za spremembo popestrili z okusnimi in barvitimi kakiji.

Enostavno

Klapavice z ocvrtim krompirčkom

Belgijska klasika – moules frites

30 min
Srednje zahtevno

Solata s toplim krompirjem, tunino in pestovim prelivom

Solata, ki se odlično prileže na piknikih.

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.