Kaj boste skuhali danes?
Prge (tepke) v kisu
Recept, s katerim ohranjamo pestro domačo kulinarično tradicijo
Prge (tepke) v kisu
Recept, s katerim ohranjamo pestro domačo kulinarično tradicijo
Sestavine
- 1 kg posušenih prg
- 2 litra vode
- 2 jedilni žlici sladkorja
- 2 dl domačega jabolčnega kisa
- 2 žlički soli
- 2 vejici melise
- 2 vejici mete
- nekaj vejic drobnjaka
- oljčno olje
Taco burgerji: kombinacija, ki vas bo zasvojila
Taco burger je hitra, hrustljava in noro okusna fuzija tortilje in sočnega burgerja. Preprost recept za sproščeno kosilo ali večerjo.
Z alpskih smučišč v naše domove: pripravite priljubljene germknödle
Mehki kvašeni cmok germknödel je specialiteta iz Avstrije in Bavarske, ki jo dobro poznajo obiskovalci smučišč, a privoščite si ga lahko tudi brez obutih pancerjev.
Nebeško dobre orehove palačinke s smetano
Kuhanje je zanjo umetnost in čustvo v enem. Eugenija Carl prisega na sladko pregreho, ki nikoli ne razočara – orehove palačinke s smetano.
Sestavine
- 1 kg posušenih prg
- 2 litra vode
- 2 jedilni žlici sladkorja
- 2 dl domačega jabolčnega kisa
- 2 žlički soli
- 2 vejici melise
- 2 vejici mete
- nekaj vejic drobnjaka
- oljčno olje
Postopek
Posušene prge kuhamo v vodi s sladkorjem, jabolčnim kisom, soljo, meliso in meto 30 minut na zmerni temperaturi. Meliso in meto nato odstranimo.
Prge vzamemo iz kozice, jih zložimo v sterilizirane kozarce. Narežemo nekaj vejic drobnjaka in jih dodamo. Tekočino od kuhanja segrejemo do 80 °C in z njo zalijemo prge v kozarcu. Na vrh v vsak kozarec dodamo eno žličko oljčnega olja in zapremo.
Kako postreči prge
Vložene prge ponudimo k divjačini in zelenjavnim jedem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Marmorirana pita s temno in belo čokolado ter kardamomom
Žepki s šunko, sirom in gobami
Kruhova solata fatuš s kvinojo in sirom za žar
Libanonska solata, popolna za vroče dni