
Solata iz redkvic, jabolk in orehov s sirom z žara
Solata iz redkvic, jabolk in orehov s sirom z žara

Sestavine
- sok 3 limet
- 1 žlica gorčice s semeni
- 3 žlice medu
- 3 jabolka
- 2 hruški
- 3 žlice oljčnega olja
- 500 g sira za žar
- 300 g redkvic
- 2 korenčka
- 100 g ameriških orehov (pekanov)
- 150 g motovilca
- sol
- poper
Preberite tudi

Retro rezine za nostalgike
Odkrijte recepte za nostalgične sladke rezine, ki vas s prvim grižljajem popeljejo v brezskrbne čase otroštva. Privoščite si sladek spomin!

Kako pravilno očistiti lignje
Naučite se, kako enostavno in hitro očistiti lignje. Sledite našim preprostim korakom za sveže, okusne in popolno pripravljene lignje. Imamo tudi fine recepte!

Mala šola izdelave testenin: slastna italijanska pašta
Zelo pomembne so dobre sestavine, predvsem kakovostna moka. Vesna Milek Recko razkriva, kako lahko z malo vztrajnosti in vaje ustvarite odlične testenine.
Sestavine
- sok 3 limet
- 1 žlica gorčice s semeni
- 3 žlice medu
- 3 jabolka
- 2 hruški
- 3 žlice oljčnega olja
- 500 g sira za žar
- 300 g redkvic
- 2 korenčka
- 100 g ameriških orehov (pekanov)
- 150 g motovilca
- sol
- poper
Postopek
Najprej pripravimo preliv tako, da zmešamo limetin sok, gorčico, med in olje. Preliv začinimo še s soljo in poprom. Polovico ga vlijemo v veliko skledo, dodamo na tanke rezine narezana jabolka in na palčke narezani hruški. Sestavine nežno premešamo, da je vse sadje prekrito s prelivom. Skledo pokrijemo in prihranimo.
Na srednje visokem ognju segrejemo ponev. Sir začinimo s poprom in ga 4 do 6 minut pečemo, da porjavi in postane rahlo hrustljav. Vmes ga enkrat obrnemo. Pečenega shranimo na toplem.
Operemo redkvice in jih narežemo na tanke kolobarje. Korenje olupimo in narežemo na palčke. Oreščke grobo nasekljamo. Motovilec operemo.
Iz preliva vzamemo jabolka in hruške in jih razporedimo na postrežne krožnike. Dodamo še redkvice, korenčkove palčke, oreščke in motovilec. Na vrh damo še rezine sira in prelijemo s preostalim prelivom.