
Solata iz redkvic, jabolk in orehov s sirom z žara
Solata iz redkvic, jabolk in orehov s sirom z žara

Sestavine
- sok 3 limet
- 1 žlica gorčice s semeni
- 3 žlice medu
- 3 jabolka
- 2 hruški
- 3 žlice oljčnega olja
- 500 g sira za žar
- 300 g redkvic
- 2 korenčka
- 100 g ameriških orehov (pekanov)
- 150 g motovilca
- sol
- poper

8 idej za kosilo v eni ponvi
Od zajtrka do večerje - naredite slasten obrok za vso družino v samo eni ponvi. Našli smo recepte, ki umažejo malo posode, a ponudijo veliko okusov.

Kuharska tehnika po korakih: Holandska omaka
Naučite se pripraviti eno izmed petih osnovnih francoskih omak. Holandska omaka je nepogrešljiva sestavina finega poznega bruncha in se krasno poda špargljem.

Dišeči in zdravilni recepti z vrtničnimi cvetovi
Vrtnice niso le za v vazo – iz njih pripravimo dišeče napitke, sladice in marmelade.
Sestavine
- sok 3 limet
- 1 žlica gorčice s semeni
- 3 žlice medu
- 3 jabolka
- 2 hruški
- 3 žlice oljčnega olja
- 500 g sira za žar
- 300 g redkvic
- 2 korenčka
- 100 g ameriških orehov (pekanov)
- 150 g motovilca
- sol
- poper
Postopek
Najprej pripravimo preliv tako, da zmešamo limetin sok, gorčico, med in olje. Preliv začinimo še s soljo in poprom. Polovico ga vlijemo v veliko skledo, dodamo na tanke rezine narezana jabolka in na palčke narezani hruški. Sestavine nežno premešamo, da je vse sadje prekrito s prelivom. Skledo pokrijemo in prihranimo.
Na srednje visokem ognju segrejemo ponev. Sir začinimo s poprom in ga 4 do 6 minut pečemo, da porjavi in postane rahlo hrustljav. Vmes ga enkrat obrnemo. Pečenega shranimo na toplem.
Operemo redkvice in jih narežemo na tanke kolobarje. Korenje olupimo in narežemo na palčke. Oreščke grobo nasekljamo. Motovilec operemo.
Iz preliva vzamemo jabolka in hruške in jih razporedimo na postrežne krožnike. Dodamo še redkvice, korenčkove palčke, oreščke in motovilec. Na vrh damo še rezine sira in prelijemo s preostalim prelivom.