
Solata iz redkvic, jabolk in orehov s sirom z žara
Solata iz redkvic, jabolk in orehov s sirom z žara

Sestavine
- sok 3 limet
- 1 žlica gorčice s semeni
- 3 žlice medu
- 3 jabolka
- 2 hruški
- 3 žlice oljčnega olja
- 500 g sira za žar
- 300 g redkvic
- 2 korenčka
- 100 g ameriških orehov (pekanov)
- 150 g motovilca
- sol
- poper

Ta namaz s feto je hit poletja
Stepena feta je hit poletja! Popolna kot pomaka, namaz ali kot del bogate solate. Pripravljena je v 5 minutah in je odlična zamisel za poletna druženja.

Mladi Tom Čopar z zeleno Michelinovo zvezdico
»Prihajam iz Mozirja, poročil sem se v Rečico ob Savinji, enega najlepših slovenskih krajev, kjer smo malo 'za cajtom', vendar v najbolj dobronamernem smislu."

Očistite klapavice kot pravi chef
Čiščenje školjk ni nujno zahtevno. Za vas smo pripravili nekaj preprostih nasvetov, s katerimi boste lahko pripravili odlično morsko kosilo.
Sestavine
- sok 3 limet
- 1 žlica gorčice s semeni
- 3 žlice medu
- 3 jabolka
- 2 hruški
- 3 žlice oljčnega olja
- 500 g sira za žar
- 300 g redkvic
- 2 korenčka
- 100 g ameriških orehov (pekanov)
- 150 g motovilca
- sol
- poper
Postopek
Najprej pripravimo preliv tako, da zmešamo limetin sok, gorčico, med in olje. Preliv začinimo še s soljo in poprom. Polovico ga vlijemo v veliko skledo, dodamo na tanke rezine narezana jabolka in na palčke narezani hruški. Sestavine nežno premešamo, da je vse sadje prekrito s prelivom. Skledo pokrijemo in prihranimo.
Na srednje visokem ognju segrejemo ponev. Sir začinimo s poprom in ga 4 do 6 minut pečemo, da porjavi in postane rahlo hrustljav. Vmes ga enkrat obrnemo. Pečenega shranimo na toplem.
Operemo redkvice in jih narežemo na tanke kolobarje. Korenje olupimo in narežemo na palčke. Oreščke grobo nasekljamo. Motovilec operemo.
Iz preliva vzamemo jabolka in hruške in jih razporedimo na postrežne krožnike. Dodamo še redkvice, korenčkove palčke, oreščke in motovilec. Na vrh damo še rezine sira in prelijemo s preostalim prelivom.