
Solata iz kozjega sira, hrušk in kandiranih orehov
Solata iz kozjega sira, hrušk in kandiranih orehov

Sestavine
- 100 g ameriških orehov
- 2 žlici sladkorja muskovado
- 1 žlica javorovega sirupa
- 2 hruški z rdečo kožico
- 100 g rukole
- 4 x 35 g okroglih medaljonov sira iz kozjega mleka
preliv
- 1 žlička gorčice v prahu
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- sol
- poper
Preberite tudi

Odlične korejske jedi na domač način
Vse bolj priljubljena korejska kuhinja temelji na rižu, sveži zelenjavi, tofuju, začimbah in slovitem kimčiju.

Ražnjiči - recepti in triki za peko
Odkrijte najboljše trike za pripravo ražnjičev na žaru! Sočni, okusni in vedno popolno pečeni – preberite naše preproste nasvete in recepte.

Retro rezine za nostalgike
Odkrijte recepte za nostalgične sladke rezine, ki vas s prvim grižljajem popeljejo v brezskrbne čase otroštva. Privoščite si sladek spomin!
Sestavine
- 100 g ameriških orehov
- 2 žlici sladkorja muskovado
- 1 žlica javorovega sirupa
- 2 hruški z rdečo kožico
- 100 g rukole
- 4 x 35 g okroglih medaljonov sira iz kozjega mleka
preliv
- 1 žlička gorčice v prahu
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C in stresemo orehe na teflonski pekač. Potresemo jih s sladkorjem in prelijemo z javorovim sirupom ter premešamo. Pečemo 5 do 7 minut, da postanejo zlato rjavi. Vzamemo jih iz pečice, počakamo, da se povsem ohladijo, in jih grobo nasekljamo.
Medtem pripravimo preliv, tako da dobro premešamo sestavine. Hruški narežemo na dolge, tanke paličice (julienne), lahko si pomagamo s spiralizatorjem. V veliki skledi premešamo hruškove paličice z rukolo in jih premešamo z malce preliva.
Tik preden postrežemo, s kuhinjskim gorilnikom ali pod žarom v pečici zlato opečemo sir. Preostali preliv nalijemo v plastenko, iz katere ga lahko iztiskamo, in z njim pokapljamo rob krožnika. Solato iz hrušk in rukole damo na sredo, jo potresemo z orehi, na vrh pa položimo kozji sir.