
Solata iz kozjega sira, hrušk in kandiranih orehov
Solata iz kozjega sira, hrušk in kandiranih orehov

Sestavine
- 100 g ameriških orehov
- 2 žlici sladkorja muskovado
- 1 žlica javorovega sirupa
- 2 hruški z rdečo kožico
- 100 g rukole
- 4 x 35 g okroglih medaljonov sira iz kozjega mleka
preliv
- 1 žlička gorčice v prahu
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- sol
- poper

Vesuvio v Portorožu jadra s picami prav proti soncu
Obiskali smo picerijo Vesuvio, ki se ne ponaša le z vrhunskimi picami, ampak tudi s številnimi najvišjimi lovorikami.

8 idej za kosilo v eni ponvi
Od zajtrka do večerje - naredite slasten obrok za vso družino v samo eni ponvi. Našli smo recepte, ki umažejo malo posode, a ponudijo veliko okusov.

Kuharska tehnika po korakih: Holandska omaka
Naučite se pripraviti eno izmed petih osnovnih francoskih omak. Holandska omaka je nepogrešljiva sestavina finega poznega bruncha in se krasno poda špargljem.
Sestavine
- 100 g ameriških orehov
- 2 žlici sladkorja muskovado
- 1 žlica javorovega sirupa
- 2 hruški z rdečo kožico
- 100 g rukole
- 4 x 35 g okroglih medaljonov sira iz kozjega mleka
preliv
- 1 žlička gorčice v prahu
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C in stresemo orehe na teflonski pekač. Potresemo jih s sladkorjem in prelijemo z javorovim sirupom ter premešamo. Pečemo 5 do 7 minut, da postanejo zlato rjavi. Vzamemo jih iz pečice, počakamo, da se povsem ohladijo, in jih grobo nasekljamo.
Medtem pripravimo preliv, tako da dobro premešamo sestavine. Hruški narežemo na dolge, tanke paličice (julienne), lahko si pomagamo s spiralizatorjem. V veliki skledi premešamo hruškove paličice z rukolo in jih premešamo z malce preliva.
Tik preden postrežemo, s kuhinjskim gorilnikom ali pod žarom v pečici zlato opečemo sir. Preostali preliv nalijemo v plastenko, iz katere ga lahko iztiskamo, in z njim pokapljamo rob krožnika. Solato iz hrušk in rukole damo na sredo, jo potresemo z orehi, na vrh pa položimo kozji sir.