© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Slivov narastek s cimetovo peno

Slivov narastek s cimetovo peno

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bildflug

Sestavine

  • 400 g sliv
  • 1 limeta
  • 2,5 dl rdečega grozdnega soka
  • ½ cimetove skorjice
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 3 žlice kristalnega sladkorja
  • 250 g skute (10 % maščobe)
  • 3 beljaki
  • maslo in naribani lešniki za model

cimetova pena

  • 1,5 dl mleka
  • ½ žličke cimeta
  • 2 jajci
  • 50 g medu

Sestavine

  • 400 g sliv
  • 1 limeta
  • 2,5 dl rdečega grozdnega soka
  • ½ cimetove skorjice
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 3 žlice kristalnega sladkorja
  • 250 g skute (10 % maščobe)
  • 3 beljaki
  • maslo in naribani lešniki za model

cimetova pena

  • 1,5 dl mleka
  • ½ žličke cimeta
  • 2 jajci
  • 50 g medu

Postopek

1

Slive operemo, razpolovimo in jim odstranimo koščice. Limeto operemo, osušimo in lupino drobno ostrgamo. Nato sadež razpolovimo in iztisnemo sok.

2

V kozici zavremo grozdni sok s cimetovo skorjico in vaniljevim sladkorjem. Dodamo slive, jih kuhljamo 3 minute, nato jih poberemo iz kozice. Prevretku dodamo limetin sok in vse skupaj povremo do polovice. Prevretek precedimo, ponovno stresemo vanj slive in damo na hladno.

3

Skuto zmešamo z ovsenimi kosmiči in dvema žlicama sladkorja. Beljak stepemo z limetino lupinico in žlico kristalnega sladkorja v čvrst sneg.

4

Modelčke namažemo z maslom in potresemo z naribanimi lešniki. Sneg vmešamo v skutno zmes, nato pa maso izmenično s slivami napolnimo v modelčke. Narastek pečemo v prej ogreti ventilatorski pečici pri 160 °C približno 15 minut.

5

Medtem pripravimo cimetovo peno. Mleko zavremo s cimetom in odstavimo. Dodamo jajca in med ter spenimo s paličnim mešalnikom. Slivov narastek vzamemo iz pečice in ponudimo s cimetovo peno.

Priljubljeni recepti

Hrustljavi piščančji trakci

Dunajski zrezki, piščančji 'nagci', sticky fingers, skratka vse različice mesa v hrustljavih drobtinicah, se na otroških lestvicah najljubše hrane uvrščajo na visoka, morda celo najvišja mesta. Pripravimo jih skupaj na bolj zdrav način!

30 min
Enostavno

Testeni žepki s šunko in hrenovo omako

Ko vam ostanejo dobrote od velike noči, ji ne zavrzite, temveč pripravite okusne jedi iz njih.

1 h 20 min
Srednje zahtevno

Vzhajani cmoki (germknödel)

Germknödel je priljubljena sladica, ki je z avstrijskih smučišč našla hitro pot v naše domove

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.