© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladna torta s sladoledom in lešniki

Neustavljivo privlačna kombinacija sladoleda, oreškov in čokolade

Čokoladna torta s sladoledom in lešniki

Neustavljivo privlačna kombinacija sladoleda, oreškov in čokolade

Čas priprave 45 min + hlajenje in zamrzovanje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Choc and Nut sundae cakeP120-121

Sestavine

biskvit

  • 85 g masla
  • 4 žlice kakava v prahu
  • 5 jajc
  • 170 g rjavega sladkorja
  • 100 g moke

temna čokoladna omaka

  • 100 g temne čokolade (70 % kakava)
  • 50 g masla
  • 1 žlica javorovega sirupa ali medu
  • 1 žlica instantne kave
  • 3 žlice vrele vode

sladoled in okras

  • 1 l vaniljevega sladoleda
  • 100 g mlečne čokolade
  • 100 g praženih lešnikov
  • maslo za premaz modla
  • 1 žlička kakava v prahu za posip pekača
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

biskvit

  • 85 g masla
  • 4 žlice kakava v prahu
  • 5 jajc
  • 170 g rjavega sladkorja
  • 100 g moke

temna čokoladna omaka

  • 100 g temne čokolade (70 % kakava)
  • 50 g masla
  • 1 žlica javorovega sirupa ali medu
  • 1 žlica instantne kave
  • 3 žlice vrele vode

sladoled in okras

  • 1 l vaniljevega sladoleda
  • 100 g mlečne čokolade
  • 100 g praženih lešnikov
  • maslo za premaz modla
  • 1 žlička kakava v prahu za posip pekača

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C. Dno in obod modla za torte premera 23 cm namastimo z maslom in dno obložimo še s papirjem za peko, ga dodatno namastimo in posujemo z žličko kakava v prahu. Kakav, ki se ni prijel na model, odstranimo.

2

V skledo damo jajca in sladkor in ju z električnim mešalnikom stepamo 5 minut, da dobimo svetlo penasto maso. Maslo raztopimo in ga ohladimo. Vlijemo ga ob robu sklede, nato pa vanjo presejemo še moko in kakav v prahu. Vse skupaj previdno zmešamo z veliko žlico tako, da v testu ohranimo čim več zraka. Testo vlijemo v model in pečemo 20 minut. V modlu ga ohlajamo 5 minut, nato ga zvrnemo na rešeto in popolnoma ohladimo.

3

Pripravimo čokoladno omako. Vse sestavine damo v kozico in med mešanjem nad soparo raztopimo.

4

Ko je biskvit ohlajen, ga prečno prerežemo na 2 plasti. Iz zamrzovalnika vzamemo sladoled in počakamo, da se nekoliko zmehča. Spodnjo plast položimo na postrežni pladenj ali krožnik in ga obložimo s kepicami sladoleda. Po sladoledu posujemo polovico sesekljane ali poljubno narezane čokolade in grobo nasekljanih lešnikov. Pokrijemo z drugo plastjo biskvita in tudi tega obložimo s sladoledom ter posujemo s preostalimi ostružki in lešniki. Torto prelijemo z malo omake, ki jo po potrebi še malo segrejemo, in postrežemo. Preostalo omako ponudimo v omačnici.

Nasvet

Omako lahko pripravimo tudi vnaprej, v hladilniku jo lahko hranimo najdlje tri dni, v zamrzovalniku pa en mesec. Nekaj ur pred uporabo jo vzamemo iz zamrzovalnika.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.