
Skutne palačinke s pomarančo in medom
Za hiter posladek in razvajanje
Skutne palačinke s pomarančo in medom
Za hiter posladek in razvajanje

Sestavine
- 2 pomaranči
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 razžvrkljano jajce
- 2 dl manj mastnega mleka
- 220 g albuminske skute (rikote)
- 1 žlica sončničnega olja
- 2 žlici medu
- pest pistacij
- sol

To so najboljši koktajli za poletna druženja
Koktajli so mnogo več kot le pijača – so del doživetja, ki povezuje ljudi in ustvari sproščeno vzdušje.

Kralj azijske zelenjave v 6 preprostih receptih
Pak čoj je azijska zelnica, poznana tudi pod številnimi drugimi imeni. Ampak imena niso pomembna, lahko vam povemo, da je odličen.

Preprosti beljakovinski mafini so odlična izbira za zajtrk
Namesto da znova izberete enolične granoline tablice, začnite dan s krhkimi domačimi mafini, polnimi beljakovin in malo sladkorja.
Sestavine
- 2 pomaranči
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 razžvrkljano jajce
- 2 dl manj mastnega mleka
- 220 g albuminske skute (rikote)
- 1 žlica sončničnega olja
- 2 žlici medu
- pest pistacij
- sol
Postopek
Pomarančo olupimo tako, da odstranimo tudi vso belo kožo. Olupljeno pomarančo narežemo na kolobarje. V veliko skledo damo moko, pecilni prašek in ščepec soli. V sredini naredimo jamico, vanjo ubijemo jajce in dodamo malo mleka. S kuhalnico vse skupaj dobro zmešamo v gladko testo. Vmešamo preostalo mleko in nato skuto.
V segreto večjo ponev vlijemo olje. Zavrtimo ga po ponvi, da se namasti celotno dno, olje, ki nam ostane, pa zlijemo v nepregorno skodelico. V ponev damo 3 ali 4 žlice testa, tako da dobimo palačinke s premerom okoli 10 cm, ki morajo biti dovolj narazen. Pečemo jih na srednji temperaturi približno 2 minuti, da se na površini pojavijo mehurčki, nato jih z obračalko obrnemo in pečemo še 2 minuti, da postanejo zlato rjave. Pečene shranimo na toplem in medtem spečemo še preostale.
Palačinke razdelimo na dva krožnika, jih obložimo s pomarančnimi rezinami, prelijemo z medom, posujemo z grobo sesekljani pistacijami in še tople postrežemo.
Nasvet
Če nimamo skute, lahko namesto nje v testo vmešamo lupino 1 limone in pest rozin. Pečene palačinke prelijemo z javorovim sirupom in postrežemo.