Kaj boste skuhali danes?
Skušin file s solato iz čičerke
Skušin file s solato iz čičerke
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- šopek mlade čebulice
- 2 strta stroka česna
- naribana lupina 1 limone in malo soka
- 2 pločevinki čičerke po 400 g
- 1,5 dl zelenjavne jušne osnove
- 80 g polsuhih paradižnikov* ali češnjevcev
- 4 fileji skuše
- velik šopek bazilike
- sol
- poper
- oljčno olje za pokapanje
5 trikov za brezskrbno praznično peko
Manj kot 50 dni nas loči do božiča in vseh sladkosti, ki jih prinaša. Da bo vse nared pravi čas in brez nepotrebnega stresa, upoštevajte spodnje nasvete.
Ko enkrat poskusite to rulado, krompirja ne boste več jedli po starem
Krompirjeva rulada s sirom in mesom je razkošna, a hkrati presenetljivo preprosta jed, ki združuje vse, kar imamo radi – krompir, sir in mesni nadev.
Kultni namaz, ki ga vsaka družina pripravlja malce po svoje
Nežen in rahlo pikanten, preprost, a vendar poseben – liptaver je klasičen namaz, brez katerega nekoč ni minilo nobeno družinsko slavje. Čas je, da obudimo to tradicijo.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- šopek mlade čebulice
- 2 strta stroka česna
- naribana lupina 1 limone in malo soka
- 2 pločevinki čičerke po 400 g
- 1,5 dl zelenjavne jušne osnove
- 80 g polsuhih paradižnikov* ali češnjevcev
- 4 fileji skuše
- velik šopek bazilike
- sol
- poper
- oljčno olje za pokapanje
Postopek
Mlado čebulico narežemo skupaj z zelenjem. V veliki nizki ponvi segrejemo 2 žlici olja in na njem 2 minuti pražimo čebulo s strtim česnom in limonovo lupino. Čebulica se mora zmehčati, vendar mora biti še vedno lepo zelena. Dodamo odcejeno in splaknjeno čičerko in dobro premešamo. Malo jo potlačimo s tlačilko za pire, nato dodamo zelenjavno osnovo in narezan paradižnik. Dušimo 3 do 4 minute oziroma toliko časa, da se tekočina pokuha, in odložimo, da se čičerka nekoliko ohladi.
Medtem na srednji temperaturi segrejemo preostalo olje. Ribje fileje z obeh strani začinimo s soljo in poprom in jih s kožno stranjo navzdol položimo na segreto olje. Na vsaki strani jih pečemo 3 minute.
V čičerko dodamo natrgane liste bazilike in žlico limoninega soka ter začinimo po okusu. Na krožnike položimo toplo čičerko, pokapljamo jo z oljčnim oljem in nanjo položimo skušin file.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Račje prsi na način »reverse sear«
Račje prsi so premalokrat na naših jedilnikih. Svojo pojedino lahko popestrite z odličnim receptom, ki račje prsi popelje na raven dobrega steaka ali še više.
Ohrovtova enolončnica s krvavicami
Ohrovt in krvavice bodo v tej kombinaciji prepričali vse dvomljivce.