
Skušin file s solato iz čičerke
Skušin file s solato iz čičerke

Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- šopek mlade čebulice
- 2 strta stroka česna
- naribana lupina 1 limone in malo soka
- 2 pločevinki čičerke po 400 g
- 1,5 dl zelenjavne jušne osnove
- 80 g polsuhih paradižnikov* ali češnjevcev
- 4 fileji skuše
- velik šopek bazilike
- sol
- poper
- oljčno olje za pokapanje

Prikličite poletje s kozarcem domače sangrije
Ko si zaželimo, da bi poletje trajalo vsaj še malo dlje, dvignemo kozarec sangrije in si privoščimo trenutek brezskrbnosti. Olé!

Pomežik jeseni: orehove rezine z jabolčnim nadev
Tole je sladek pomežik jeseni. Le kdo se ne bi veselil ... slastnih orehovih rezin z jabolki namreč.

Poenostavite si teden z meal prepom
Če vam pripravljanje hrane in razmišljanje o tem kaj bi sploh jedli vsak dan, predstavlja prevelik stres, je meal prep odlična rešitev za vas. Pokukajte in si preberite nekaj idej in trikov za popoln meal prep.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- šopek mlade čebulice
- 2 strta stroka česna
- naribana lupina 1 limone in malo soka
- 2 pločevinki čičerke po 400 g
- 1,5 dl zelenjavne jušne osnove
- 80 g polsuhih paradižnikov* ali češnjevcev
- 4 fileji skuše
- velik šopek bazilike
- sol
- poper
- oljčno olje za pokapanje
Postopek
Mlado čebulico narežemo skupaj z zelenjem. V veliki nizki ponvi segrejemo 2 žlici olja in na njem 2 minuti pražimo čebulo s strtim česnom in limonovo lupino. Čebulica se mora zmehčati, vendar mora biti še vedno lepo zelena. Dodamo odcejeno in splaknjeno čičerko in dobro premešamo. Malo jo potlačimo s tlačilko za pire, nato dodamo zelenjavno osnovo in narezan paradižnik. Dušimo 3 do 4 minute oziroma toliko časa, da se tekočina pokuha, in odložimo, da se čičerka nekoliko ohladi.
Medtem na srednji temperaturi segrejemo preostalo olje. Ribje fileje z obeh strani začinimo s soljo in poprom in jih s kožno stranjo navzdol položimo na segreto olje. Na vsaki strani jih pečemo 3 minute.
V čičerko dodamo natrgane liste bazilike in žlico limoninega soka ter začinimo po okusu. Na krožnike položimo toplo čičerko, pokapljamo jo z oljčnim oljem in nanjo položimo skušin file.