Kaj boste skuhali danes?
File skuše na dušenem laškem fižolu
File skuše na dušenem laškem fižolu
Sestavine
- 350 g fižola laščan
- 100 g rdeče čebule
- 650 g filejev skuš
- 1 žlica koruznega zdroba
- 3 dl fižolovke
- poper
- sol
- šetraj
- limonov sok
- oljčno olje
- peteršilj
- česen
- solni cvet
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 350 g fižola laščan
- 100 g rdeče čebule
- 650 g filejev skuš
- 1 žlica koruznega zdroba
- 3 dl fižolovke
- poper
- sol
- šetraj
- limonov sok
- oljčno olje
- peteršilj
- česen
- solni cvet
Postopek
Čez noč namočen fižol kuhamo v osoljenem kropu z dodatkom šetraja do mehkega. Fižol odcedimo, fižolovko prihranimo. Na maščobi prepražimo rdečo čebulo, dodamo fižol in zalijemo s fižolovko. Dodamo še začimbe, žlico koruznega zdroba in pražimo toliko časa, da se fižol lepo poveže – zgosti.
Na olju popečemo ribje fileje, ki smo jih marinirali v oljčnem olju, limonovem soku, peteršilju in česnu. Pečene serviramo na dušen fižol. File skuše posujemo s solnim cvetom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Cheesecake tortice s pinjencem in medeno pečenim sadjem
Pisane tortice za poletni piknik
Zelena omaka z jogurtom
Čas je za preizkušanje in pokušanje, kako neverjetno in učinkovito lahko z zelišči nadgradimo preproste sestavine in jedi!