
File skuše na dušenem laškem fižolu
File skuše na dušenem laškem fižolu

Sestavine
- 350 g fižola laščan
- 100 g rdeče čebule
- 650 g filejev skuš
- 1 žlica koruznega zdroba
- 3 dl fižolovke
- poper
- sol
- šetraj
- limonov sok
- oljčno olje
- peteršilj
- česen
- solni cvet

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 350 g fižola laščan
- 100 g rdeče čebule
- 650 g filejev skuš
- 1 žlica koruznega zdroba
- 3 dl fižolovke
- poper
- sol
- šetraj
- limonov sok
- oljčno olje
- peteršilj
- česen
- solni cvet
Postopek
Čez noč namočen fižol kuhamo v osoljenem kropu z dodatkom šetraja do mehkega. Fižol odcedimo, fižolovko prihranimo. Na maščobi prepražimo rdečo čebulo, dodamo fižol in zalijemo s fižolovko. Dodamo še začimbe, žlico koruznega zdroba in pražimo toliko časa, da se fižol lepo poveže – zgosti.
Na olju popečemo ribje fileje, ki smo jih marinirali v oljčnem olju, limonovem soku, peteršilju in česnu. Pečene serviramo na dušen fižol. File skuše posujemo s solnim cvetom.