
Kaj boste skuhali danes?
File skuše na dušenem laškem fižolu
File skuše na dušenem laškem fižolu

Sestavine
- 350 g fižola laščan
- 100 g rdeče čebule
- 650 g filejev skuš
- 1 žlica koruznega zdroba
- 3 dl fižolovke
- poper
- sol
- šetraj
- limonov sok
- oljčno olje
- peteršilj
- česen
- solni cvet

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 350 g fižola laščan
- 100 g rdeče čebule
- 650 g filejev skuš
- 1 žlica koruznega zdroba
- 3 dl fižolovke
- poper
- sol
- šetraj
- limonov sok
- oljčno olje
- peteršilj
- česen
- solni cvet
Postopek
Čez noč namočen fižol kuhamo v osoljenem kropu z dodatkom šetraja do mehkega. Fižol odcedimo, fižolovko prihranimo. Na maščobi prepražimo rdečo čebulo, dodamo fižol in zalijemo s fižolovko. Dodamo še začimbe, žlico koruznega zdroba in pražimo toliko časa, da se fižol lepo poveže – zgosti.
Na olju popečemo ribje fileje, ki smo jih marinirali v oljčnem olju, limonovem soku, peteršilju in česnu. Pečene serviramo na dušen fižol. File skuše posujemo s solnim cvetom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pomarančna pita s čokolado
Pomaranča in čokolada pomenita samo eno; praznični duh
Svinjina s pomarančo, olivami in lovorom
Mehko meso, prelito z vinom, mediteranske olive, paradižnik in lovor … vsi bodo zahtevali še!