Kaj boste skuhali danes?
File skuše na dušenem laškem fižolu
File skuše na dušenem laškem fižolu
Sestavine
- 350 g fižola laščan
- 100 g rdeče čebule
- 650 g filejev skuš
- 1 žlica koruznega zdroba
- 3 dl fižolovke
- poper
- sol
- šetraj
- limonov sok
- oljčno olje
- peteršilj
- česen
- solni cvet
Natančni tudi brez tehtnice: koliko gramov je ena žlica?
V kuhinji, predvsem pri peki, je natančnost ključna, zato je sestavine najbolje določati in tehtati v gramih. Kako se znajti, ko tehtnica ni na voljo?
Zrnati sir: zakaj je 'cottage cheese' postal največji kulinarični hit leta
Zrnati sir je doživel pravi preporod in postal kulinarični hit. Odkrijte, zakaj je tako priljubljen in kako ga lahko uporabite v sladkih in slanih jedeh.
Krompirček, o katerem se vam bo še sanjalo
Hrustljav krompirček in bogata obloga, ob kateri se nam pocedijo sline – nič čudnega, da naloženi krompirček osvaja srca (in želodce) po vsem svetu.
Sestavine
- 350 g fižola laščan
- 100 g rdeče čebule
- 650 g filejev skuš
- 1 žlica koruznega zdroba
- 3 dl fižolovke
- poper
- sol
- šetraj
- limonov sok
- oljčno olje
- peteršilj
- česen
- solni cvet
Postopek
Čez noč namočen fižol kuhamo v osoljenem kropu z dodatkom šetraja do mehkega. Fižol odcedimo, fižolovko prihranimo. Na maščobi prepražimo rdečo čebulo, dodamo fižol in zalijemo s fižolovko. Dodamo še začimbe, žlico koruznega zdroba in pražimo toliko časa, da se fižol lepo poveže – zgosti.
Na olju popečemo ribje fileje, ki smo jih marinirali v oljčnem olju, limonovem soku, peteršilju in česnu. Pečene serviramo na dušen fižol. File skuše posujemo s solnim cvetom.