© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Skuše v marinadi

Skuše v marinadi

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
riba IMG_541400

Sestavine

  • 800 g skuš
  • 250 g čebule
  • 1,5 dl oljčnega olja
  • 1,5 dl belega vina
  • 1 dl vinskega kisa
  • 4 stroki česna
  • majhen šopek peteršilja
  • 1 limona
  • moka za pomokanje
  • 2 lovorova lista
  • vejica rožmarina
  • sol in poper v zrnu
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 800 g skuš
  • 250 g čebule
  • 1,5 dl oljčnega olja
  • 1,5 dl belega vina
  • 1 dl vinskega kisa
  • 4 stroki česna
  • majhen šopek peteršilja
  • 1 limona
  • moka za pomokanje
  • 2 lovorova lista
  • vejica rožmarina
  • sol in poper v zrnu

Postopek

1

Skuše očistimo, jim odstranimo glave in drobovino (temeljito spraskamo črni del ob hrbtenici), jih operemo in osušimo. Čebulo narežemo na tanke rezance, limono pa na kolobarje. Česen in peteršilj sesekljamo.

2

Manjše skuše pripravimo cele, večje pa prerežemo na pol. Ribe solimo, povaljamo v moki in jih na segretem oljčnem olju pečemo 3 minute na vsaki strani, tako da niso pečene do konca. Vzamemo jih iz ponve in preložimo v globljo kozico. Na isti maščobi posteklenimo čebulo, dodamo lovorova lista, rožmarin, česen in peteršilj. Zalijemo s kisom in belim vinom ter prekuhamo. Če je treba, dodamo tudi malo vode ali vina in kisa, tekočine mora biti toliko, da so ribe pokrite. Začinimo s soljo in poprom.

3

S pripravljeno marinado prelijemo skuše v kozici, na vrh damo narezano limono in na nizki temperaturi kuhamo 6 do 8 minut. Pokrijemo in ohladimo. Jed je najokusnejša, ko vsaj en dan odleži v hladilniku, kjer jo lahko hranimo 4 dni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.