
Sestavine
- 60 g mlečne čokolade
- 1 žlica mleka
- pest sladke pokovke (na primer karamelne)
- 2 kepici čokoladnega sladoleda
- 2–4 kepice vaniljevega sladoleda
- pest malin
- pokalice (po želji)
- 2 čokoladni palčki (po želji)

Je to najboljša poletna juha?
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Čokoladna matematika: kaj pomenijo odstotki na embalaži?
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
- 60 g mlečne čokolade
- 1 žlica mleka
- pest sladke pokovke (na primer karamelne)
- 2 kepici čokoladnega sladoleda
- 2–4 kepice vaniljevega sladoleda
- pest malin
- pokalice (po želji)
- 2 čokoladni palčki (po želji)
Postopek
Čokolado nasekljamo in jo skupaj z mlekom med mešanjem nežno segrevamo v kozici, da se stopi. Razdelimo jo v dve kupi, malo pa je prihranimo za preliv. Na čokolado naložimo pokovko, sladoled in maline. Kupi po vrhu prelijemo s prihranjeno čokolado, posujemo z malo pokovke in pokalic ter okrasimo s čokoladno palčko.